ورنر فون براون

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Rezabot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۰ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۲۳:۳۷ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

ورنر فون براون
ورنر مگنِس مَکسیمیلیَن فرایر وُن براون
ورنر وُن براون ۱۹۶۰
زادهٔ۲۳ مارس ۱۹۱۲
Wyrzysk، امپراتوری آلمان
درگذشت۱۶ ژوئن ۱۹۷۷ (۶۵ سال)
الکساندریا، ویرجینیا
ایالات متحده آمریکا
علت مرگسرطان پانکراس
ملیتآلمانی، آمریکایی
نژادآلمانی
محل تحصیلدانشگاه فنی برلین
دانشگاه هومبولت برلین
پیشهدانشمند صنایع موشکی و فضایی
سال‌های فعالیت(۱۹۳۷–۱۹۴۵) در اس‌اس
سازمانعضو اس‌اس
ناسا
شناخته‌شده برایپدر صنایع موشک‌سازی در جهان
کارهای برجستهساخت موشک وی۲
کمک به برنامه فضایی آپولو
همسر(ها)ماریا لوییز وُن کویشتروپ (۱۹۷۷–۱۹۴۷)
فرزندانآلیشیا وبر
آیریس کارین
مارگریت سسیل
پیتر کنستانتین
جایزه(ها)صلیب لیاقت در جنگ

ورنر مگنِس مکسیمیلین فرایر وُن براون (به آلمانی: Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun) ‏ (۱۹۱۲–۱۹۷۷) دانشمند آلمانی عضو اس اس و از پیشگامان موشکسازی در جهان بود. وی پدر صنایع موشک‌سازی در جهان به‌حساب می‌آید.[۱]

فون براون در حالی که حدوداً سی سال داشت، در برنامه توسعه موشک آلمان نازی کار می کرد. وی در طول جنگ جهانی دوم به طراحی و توسعه موشک وی-۲ در پنمونده کمک کرد. پس از جنگ، فون براون طی عملیات گیره کاغذ همراه با حدود ۱۶۰۰ دانشمند، مهندس و تکنسین آلمانی دیگر مخفیانه به ایالات متحده منتقل شد.[۲]

زندگی‌نامه

ورنر فون براون در لباس غیرنظامی کنار افسران ورماخت

فون براون برای مدت مدیدی آرزوی ساخت فضاپیما را در سر داشت و به همین دلیل به عضویت حزب نازی درآمد و تبدیل به یکی از مهره‌های کلیدی SS شد. پس از آن بود که هیتلر پول، امکانات و نیروی کار لازم را در اختیار وی گذاشت تا V-2 را بسازد. موشکی که در اواخر جنگ جهانی دوم، لندن و بسیاری شهرهای اروپایی را در ترس و وحشتی بی‌سابقه‌ای فرو برد.

فون براون در جریان جنگ جهانی دوم و پیش از آن در صنایع و تحقیقات موشکی آلمان کار می‌کرد و موشک‌های وی-۱ و وی-۲ از نتایج کارهای او و همکارانش بود.

پس از جنگ جهانی دوم

پس از جنگ جهانی دوم آمریکایی‌ها صاحب تعداد زیادی موشک وی-۲ شده بودند که غنیمت جنگی متفقین از کارخانه‌ها و زرادخانه‌های آلمانی بود. آنها این موشک‌ها را همراه با فون براون و شماری از همکارانش پنهانی به آمریکا منتقل کردند و در سال ۱۹۴۶ و پس از اتمام جنگ جهانی دوم، فون براون تبدیل به یک دانشمند موشکی آمریکایی شد و در زمینه ساخت موشک‌های بالیستیک قاره‌پیما کار کرد.

ناسا

ورنر فون براون
براون در دفتر کارش در ناسا سال ۱۹۷۰

با بنیان‌گذاری ناسا، فون براون به ناسا رفت و نقش اصلی در تعیین اهداف فضایی آمریکا و موفقیت پروژه‌های فضایی این کشور داشت.

این جمله که «درست است که من مسئول ساخت بدنه موشک هستم، اما مسئول جایی که این موشک به آن اصابت می‌کند، نیستم». از اوست.[۳]

منابع

  1. Layout 1
  2. Neufeld، Michael J. (۲۰ مه ۲۰۱۹). «Wernher von Braun and the Nazis». American Experience: Chasing the Moon. PBS. دریافت‌شده در ۲۴ ژوئیه ۲۰۱۹.
  3. گردهمایی هکرهای اروپا در هامبورگ، دویچه‌وله فارسی

پیوند به بیرون