نقد فیلم
نقد فیلم یکی از فعالیت های روزنامهنگاری است که مبتنی بر تحلیل و بررسی همهجانبه یک اثر سینمایی یا تلویزیونی است. نقد فیلم عمدتا بر دو نوع است: نقد در فضای روزنامه نگاری که توسط روزنامهنگاران در رسانه های چاپی یا الکترونیکی تولید و انجام میشود و نقد آکادمیک که از طرف محققان و پژوهندگان فیلم و سینما که از اصول نظری نقد فیلم آگاهاند، انجام میشود.[۱][۲][۳]
معروفترین نشریه سینمایی دنیا که منتقدان زیادی را تربیت کرده است و بر نسلهای بعد از خود تاثیر گذاشته است، نشریه فرانسوی کایه دو سینما است.
اقسام[ویرایش]
نقد فیلم: بررسی میزان سازگاری میان فرم و محتوای کلامی فیلم و بررسی میزان سازگاری میان فرمهای فیلم
تفسیر فیلم: بررسی محتوای غیر کلامی فرم فیلم به کمک دانش و قواعد سینمایی، اظهارات و سوابق کارگردان
تحلیل فیلم: بررسی فرم فیلم به کمک دانش و قواعد سینمایی
در ایران[ویرایش]
منتقدان صاحبنامی از ادوار مختلف در ایران نقد فیلم نوشتهاند که از میان برجستهترینِ آنها میتوان به مهدی تهرانی، اکبر عالمی، شمیم بهار، پرویز دوایی، ایرج کریمی، مسعود مهرابی، کامبیز کاهه، مسعود فراستی، امیر قادری، مجید اسلامی، سعید عقیقی و هوشنگ گلمکانی اشاره کرد.
قدیمیترین و پایدارترین نشریه سینمایی ایران؛ ماهنامه سینمایی فیلم معروف به مجله فیلم است که پویا مهرابی صاحبامتیاز و مدیرمسئول آن است.
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
- ↑ «درباره آرا و نظریههای سینمایی آخرین نسل پیرو مکتب ورتوف، پودوفکین و سینمای مطبخی». همشهری آنلاین. ۲۰۲۲-۰۳-۱۴. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۱۴.
- ↑ «بررسی سهم ژانر کمدی اجتماعی در سینمای ایران». همشهری آنلاین. ۲۰۱۵-۰۸-۲۶. دریافتشده در ۲۰۱۹-۱۲-۲۱.
- ↑ «Reviews vs Criticism - Film & Television Studies - UVM Libraries Research Guides at UVM Libraries». web.archive.org. 2017-10-06. بایگانیشده از اصلی در ۶ اكتبر ۲۰۱۷. دریافتشده در 2019-12-21. تاریخ وارد شده در
|archive-date=
را بررسی کنید (کمک)
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Film criticism». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۲۹ اکتبر ۲۰۱۱.