کج‌محمدگوابر

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
کَج‌محمدگوابر
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانگیلان
شهرستانرودسر
بخشبخش رحیم‌آباد
دهستانرحیم‌آباد
نام محلیکِجماگُووَر
مردم
جمعیت۵۰ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۰۱۰۹۱۰

کَج‌محمدگوابر، روستایی از توابع بخش رحیم‌آباد شهرستان رودسر در استان گیلان ایران است.

Map

جمعیت[ویرایش]

این روستا در دهستان مرکزی بخش رحیم‌آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۰ نفر (۱۵خانوار) بوده‌است.

شغل[ویرایش]

شغل مردم این روستا، کشاورزی و دامداری سنتی هست.

دامداری[ویرایش]

اهالی روستا از حیوانات اهلی محلی همچون گوسفند، بز، گاو، مرغ، سگ، اسب، الاغ، زنبور عسل نگهداری می‌کنند. یک واحد مرغداری ۳۵۰۰۰ رأسی در این روستاست که در چند سال اخیر تعطیل است.

کشاورزی[ویرایش]

چای و مرکبات اصلی‌ترین محصول کشاورزی آنان است. انواع مرکبات (پرتقال، نارنگی، نارنج، لیمو شیرینبه، انجیر، انبه، ازگیل (کونوس یا کنوس)، آلوچه، هلو، تمشک (ولش)، سیب مجلسی، توت، بادرنگ، انار، کدو، سیب‌زمینی، پیاز و اربه و انواع سبزیجات محلی (سبزی برگی) از دیگر میوه‌های کشت شده و خودرو جنگلی موجود در روستاست.

لباس محلی[ویرایش]

مردم این روستا، از لباس محلی استفاده می‌کنند، چوقا، جوراب پشمی و کلاه پوستی از لباس‌های معمول مردان روستا در فصل زمستان است.

چوقا[ویرایش]

زنان دامداران این روستا، با استفاده از پشم گوسفند، نوعی لباس برای شوهرانشان می‌بافند که بدان چوقا (چوقه قبه و چوقه شلوار) می‌گویند. چوقا را با برگ درخت لرگ یا کُهُل (کوهول) - که درختی بومی است.- رنگ طبیعی سیاه می‌کنند. چوقا در فصل برف و باران و سرمای زمستان پوشیده می‌شود.

جوراب پشمی[ویرایش]

زنان این روستا علاوه بر لباس چوقا، با استفاده از پشم گوسفندان، برای مردان خانواده، جوراب پشمی می‌بافند. این جوراب در فصل زمستان استفاده می‌شود. در زبان محلی، پشمه جورف گفته می‌شود.

پوستین کلاه[ویرایش]

دامداران این روستا برای حفاظت سر خود در برابر سرما، باران و برف در فصل زمستان، کلاهی می‌دوزند که به آن پوسین کلاه (کلاه پوستی) می‌گویند. این کلاه از پوست گوسفندان درست می‌شود و آب از آن نفوذ نمی‌کند. در زبان محلی، پوسین کوله گفته می‌شود.

منابع[ویرایش]

  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.