دابانلو

مختصات: ۳۷°۵۱′۲۹″شمالی ۴۸°۱۲′۱۹″شرقی / ۳۷٫۸۵۷۹۹°شمالی ۴۸٫۲۰۵۳۱°شرقی / 37.85799; 48.20531[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 91.98.191.131 (بحث) در تاریخ ‏۳۱ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۰۶ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

دابانلو
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناردبیل
شهرستاننیر
بخشمرکزی
دهستانکورائیم
سال بنیادقبل از دوره اورارتویی‌ها بیش از پنج هزار سال قبل
مردم
جمعیت۲۱ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۰۲۵۲۴۴

دابانلو روستایی کوچک در جغرافیای کوهستانی جزء دهستان کورائیم بخش مرکزی شهرستان اردبیل است. این روستا در ۴۲هزارگزی جنوب باختری اردبیل و ۳۲هزارگزی شوسهٔ اردبیل به خلخال است.[۲][۳]

دلیل نام‌گذاری

دابانلو به معنی کوهپایه یا دامنه کوه است؛ که به دلیل اقلیم کوهستانی این روستا نامی مناسب برای آن به نظر می‌رسد.[نیازمند منبع]

اهالی

دابانلو یکی از روستاهای تاریخی آذربایجان و در اصل به معنای پای کوه یا همان کوهپایه می باشد. منطقه تاریخی قلعه یری یکی از مهمترین مناطق باستانی در منطقه نیر به حساب می آید که در این روستا واقع شده است. [نیازمند منبع] مردم این روستا نیز همچون اهالی دیگر روستاهای منطقه با زبان ترکی آذری صحبت می‌کنند؛ و به زبان فارسی هم تسلط دارند.[نیازمند منبع] نام‌های ،خانوادگی رایج در این روستا عبارتند از : باقری ، ابراهیمیان ،جعفری، رضاپور،اسلامی،داداشپور،عیسی زاده،صادقی ،جعفرنیا، جاهد،شیخ زاده،خرّمی،گنجی،عزیزی ، ، و ... است که در پایان بیش‌تر آن‌ها پسوند دابانلو است. بنا به گفته اهالی این روستا شماری از آنان از مهاجران باکو به اردبیل بوده‌اند و شماری نیز بازرگانانی بوده‌اند که بین جمهوری آذربایجان و ایران به کسب‌وکار می‌پرداختند و با اوج گرفتن سرکوب مذهبیان در جمهوری آذربایجان توسط حکومت کمونیستی شوروی (سابق) به اجبار به اردبیل و روستای دابانلو کوچیده‌اند.بیش‌تر اهالی این روستا در فاصله سال های 1325 تا 1335 به شهرهای بزرگ من جمله اردبیل و تهران مهاجرت کرده‌اند.[نیازمند منبع] مذهب همه اهالی روستای دابانلو شیعه دوازده امامی است[نیازمند منبع] و در ماه محرم هر سال هجری قمری در هم در این روستا و هم در تهران و اردبیل به عزاداری برای امام سوم شیعیان (حسین بن علی) می‌پردازند در شهر اردبیل هم در خیابان اتوبوسرانی با همت اهالی خیر روستا حسینه ای برای ان ها در حال ساخت است .[نیازمند منبع] ساکنین تهران دارای ۴ هیئت عزاداری دایمی در محله مجیدیه و خانی‌آباد نو.؛ مرتضی گرد ؛ صالح اباد تهران هستند.

شهید جاوید ابراهیمیان دابانلو- شهید یوسف جعفرنیا دابانلو -شهید هومان باقری و شهید صدیف نظام پور از شهدای عزیز سرزمینمان هستند.

منابع

  1. کمیته تخصصی نام‌نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران، سازمان نقشه‌برداری کشور
  2. «دابانلو»، فرهنگ جغرافیایی ایران، جلد ۴.
  3. «دابانلو[پیوند مرده]»، لغت‌نامه دهخدا، آخرین بازبینی:۱۳ مرداد ۱۳۹۲

پیوند به بیرون