کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو
کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو | |
---|---|
کارگردان | جو جانستون |
تهیهکننده | کوین فایگی |
فیلمنامهنویس | کریستوفر مارکوس استیون مکفیلی |
بر پایه | کاپیتان آمریکا اثر جو سایمن جک کربی |
بازیگران | |
موسیقی | آلن سیلوستری |
فیلمبردار | شلی جانسن |
تدوینگر | جفری فورد رابرت دالوا |
شرکت تولید | |
توزیعکننده | پارامونت پیکچرز[a] |
تاریخهای انتشار |
|
مدت زمان | ۱۲۴ دقیقه[۴] |
کشور | ایالات متحده |
زبان | انگلیسی |
هزینهٔ فیلم | ۱۴۰ میلیون دلار[۵] |
فروش گیشه | ۳۷۰٫۶ میلیون دلار[۶] |
کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو (به انگلیسی: Captain America: The First Avenger) نام پنجمین فیلم دنیای سینمایی مارول است که توسط مارول استودیوز تولید و پارامونت پیکچرز در سال ۲۰۱۱ توزیع شدهاست. این فیلم بر اساس سری داستانهای کامیک شخصیت کاپیتان آمریکا از مارول کامیکس میباشد. جو جانستون کارگردانی فیلم را برعهده داشتهاست. کریس ایوانز، تامی لی جونز، هوگو ویوینگ، هایلی اتول، سباستین استن، دومینیک کوپر، نیال مکدوناف، درک لوک و استنلی توچی از بازیگران این فیلم هستند.
ایدهٔ ساخت کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو نخستین بار در سال ۱۹۹۷ مطرح شد و قرار بود تا آرتیسان اینترتیمنت توزیع آن را عهدهدار باشد. اما یک پروندهٔ حقوقی که نهایتاً در سال ۲۰۰۳ حل و فصل شد، پروژه را لغو کرد. در سال ۲۰۰۵، مارول استودیوز از مریل لینچ وام دریافت کرد و تصمیم گرفت تا این فیلم را از طریق پارامونت توزیع کند. جان فاورو و لویس لتریر پیش از منتصب شدن جانستون در سال ۲۰۰۸، برای ساخت این فیلم ابراز علاقهمندی کردند. بین مارس و ژوئن ۲۰۱۰ بازیگران این فیلم انتخاب شدند. فیلمبرداری آن در ژوئن ۲۰۱۰ آغاز شد. لوکیشنهای فیلم شامل لندن، منچستر، کرونت و لیورپول در بریتانیا و لس آنجلس در ایالات متحده بودند. این فیلم در مراحل پستولید به فیلم سهبعدی تبدیل شد.
فرش قرمز کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱ در هالیوود برگزار شد و ۲۲ ژوئیه ۲۰۱۱ در ایالات متحده اکران گردید. این فیلم در گیشه و نظر منتقدین موفق بود و بیش از ۳۷۰ میلیون دلار در سرتاسر دنیا فروخت. دیسکهای دیویدی و بلو-ری فیلم در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۱ به بازار آمد. دنبالهای به نام کاپیتان آمریکا: سرباز زمستان در ۴ آوریل ۲۰۱۴ اکران شد و دنبالهٔ سومی نیز به نام کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی در ۶ مهٔ ۲۰۱۶ به نمایش درآمد.
داستان
[ویرایش]در عصر حاضر، دانشمندان در قطب شمال، هواپیمای قدیمی یخ زده را پیدا میکنند، با استفاده از دستگاه های حفاری موفق به ورود به بدنه هواپیما میشوند.پس اندکی جستجو یکی از افراد به سپر کاپیتان آمریکا را پیدا میکند نیروی اکتشاف به سرعت با مرکزی فرماندهی مبنی بر پیدا کردن جسد قهرمان جنگ جهانی دوم یعنی استیو راجرز تماس میگیرند.
در همان لحظه همه چیز به مارس 1942 باز میگردد، شهر تنسبرگ در اشغال آلمان نازیمیباشد، یوهان اشمیت، افسر نازی، و نیروهایش شیء مرموزی بنام تسرکت را با کشتن و نسل کشی کامل یک روستا به دست می آورند که به عقیده اشمیت این شی دارای قدرت بی پایان خدایان است.
در نیویورک، استیو راجرز در استخدام ارتش برای جنگ جهانی دوم به دلایل مختلف بهداشتی و مشکلات جسمی رد میشود. راجرز که به نمایشگاه فناوریهای آینده به همراه دوست خود، گروهبان جیمز «باکی» بارنز میرود، دوباره تلاش میکند تا به ارتش بپیوندد. دکتر آبراهام ارسکین با شنیدن مکالمه راجرز با بارنز در مورد کمک او به جنگ، به راجرز این اجازه را میدهد تا به ارتش کمک کند. ارسکین او را به عنوان بخشی از آزمایش خود، ابر سرباز، استخدام میکند و سرهنگ چستر فیلیپس و پگی کارتر، مأمور بریتانیایی، او را میپذیرند. فیلیپس ارسکین را متقاعد میکند که راجرز فرد مناسبی برای این کار نیست، اما بعد که او را امتحان میکند متوجه میشود که راجرز آدم فداکاری است، شب قبل از درمان، ارسکین به راجرز میگوید که اشمیت روش ناقصی از نسخه را آزمایش کردهاست و از عوارض دائمی آن رنج میبرد.
اشمیت و دکتر آرنیم زولا میخواهند انرژی تسراکت را مهار کنند، و از قدرت او برای سوخت اختراعات زولا استفاده کند، و همینطور استفاده از قدرت حمله تسراکت که جهان تغییر خواهد کرد. اشمیت محل ارسکین را کشف میکند و یک قاتل به نام هاینز کروگر را میفرستد تا او را بکشد. ارسکین افرادش را برای درمان راجرز و تبدیل او به ابر سرباز مأمور میکند، او یک سرم ویژه را به راجرز با «اشعه ویتا» تزریق میکند. راجرز پس از آزمایش بلندتر و عضلانی تر میشود، کروگر ارسکین را میکشد و فرار میکند. راجرز به دنبال کروگر میرود، اما قاتل برای اجتناب از بازجویی او اقدام به خودکشی با یک کپسول سیانور میکند و جمله زنده باد هایدرا را اعلام میکند. بعد از مرگ ارسکین و از دست رفتن فرمول ابر سرباز، سناتور برنت از ایالات متحده راجرز را در لباسی رنگارنگ به عنوان کاپیتان آمریکا در تور ملت برای ترویج روابط جنگی میبرد در حالی که دانشمندان به او برای مطالعه و تلاش برای کشف فرمول نیاز دارند.
در سال ۱۹۴۳، راجرز در حالی که در تور نظامی در ایتالیا مشغول انجام نمایش است، متوجه میشود که واحد بارنز در یک نبرد با نیروهای اشمیت مفقودالاثر شدهاند. راجرز از این باور که بارنز مردهاست امتناع میکند، او کارتر و هاوارد استارک را سوار بر یک بالگرد میکند و به پشت خطوط دشمن میرود. راجرز به قلعه نازی هایدرا تحت هدایت اشمیت نفوذ میکند و بارنز و دیگر زندانیان را آزاد میکند. راجرز با اشمیت مواجه میشود، که ماسک اشمیت کنده میشود و چهره قرمز او نمایان میشود، چهره او جمجمه مانند است که لقب «جمجمه قرمز» را بدست میآورد. اشمیت فرار میکند و راجرز سربازان آزاد شده را به پایگاه سرهنگ فیلیپس برمیگرداند.
راجرز بارنز، دوم دوم دوگان، گیب جونز، جیم موریتا، جیمز مونتگومری فالسورت و ژاک درنیر را برای حمله به دیگر پایگاههای هایدرا استخدام میکند. استارک لباس راجرز را با تجهیزات پیشرفته، به ویژه یک سپر ساخته شده از ویبرانیوم (یک فلز تقریباً غیرقابل تخریب) آماده میکند. راجرز و تیمش عملیاتهای مختلف هایدرا را خراب میکنند. بعد، تیم به قطار حامل زولا حمله میکند. راجرز و بارنز درگرفتن زولا موفق میشوند، اما بارنز از قطار سقوط میکند و همه فرض میکنند که او مردهاست. با استفاده از اطلاعات گرفته شده از زولا، قلعه نظامی نهایی هایدرا مشخص میشود و راجرز منجر به یک حمله برای جلوگیری از استفاده سلاحهای کشتارجمعی در شهرها توسط اشمیت میشود. راجرز به هواپیمای اشمیت میرود تا تسراکت را خاموش کند، و در طول مبارزه ظرف تسراکت آسیب میبیند. اشمیت دسته تسراکت را میگیرد که باعث میشود او در یک نور روشن سقوط کند. تسراکت از طریق هواپیما میسوزد و در اقیانوس سقوط میکند. راجرز وقتی میبیند راهی برای فرود هواپیما بدون خطر انفجار سلاحها نیست، آن را درون قطب شمال میاندازد. استارک بعد تسراکت را در کف اقیانوس پیدا میکند اما قادر به پیدا کردن راجرز یا هواپیما نمیشود، فرض میکند که او مردهاست.
راجرز در یک اتاق بیمارستان به سبک سال ۱۹۴۰ بیدار میشود. استنباط نادرستی از پخش رادیو میکند و فکر میکند چیزی اشتباه است، او فرار میکند و خود را در میدان تایمز مییابد، که در آنجا او نیک فیوری، رئیس شیلد، را میبیند و او به راجرز میگوید نزدیک به ۷۰ سال «خواب» بودهاست.
بازیگران
جستارهای وابسته
[ویرایش]پانویس
[ویرایش]- ↑ Tadena, Nathalie. "Disney Acquires Distribution Rights to Four Marvel Films From Paramount". The Wall Street Journal. Archived from the original on 26 September 2013. Retrieved July 2, 2013.
- ↑ Finke, Nikki (July 2, 2013). "Disney Completes Purchase of Marvel Home Entertainment Distribution Rights". Deadline Hollywood. Retrieved July 2, 2013.
- ↑ Palmeri, Christopher (July 2, 2013). "Disney Buys Rights to Four Marvel Movies From Viacom's Paramount". Bloomberg. Retrieved July 2, 2013.
- ↑ "Captain America – The First Avenger". British Board of Film Classification. July 13, 2011.
- ↑ Ryan, Mike (May 19, 2010). "Should We Now Call Him 'Captain England'?". Yahoo!. Archived from the original on 2 July 2011. Retrieved June 28, 2010.
- ↑ Captain America: The First Avenger در باکس آفیس موجو
پیوند به بیرون
[ویرایش]- وبگاه رسمی
- کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو در آلمووی
- کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو در بانک اطلاعات اینترنتی فیلمها (IMDb)
- کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو در باکس آفیس موجو
- کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو در راتن تومیتوز
- کاپیتان آمریکا: نخستین انتقامجو در متاکریتیک
خطای یادکرد: خطای یادکرد: برچسب <ref>
برای گروهی به نام «lower-alpha» وجود دارد، اما برچسب <references group="lower-alpha"/>
متناظر پیدا نشد. ().
- فیلمهای ۲۰۱۱ (میلادی)
- فیلمها به زبان انگلیسی
- فیلمها به آهنگسازی آلن سیلوستری
- دنیای سینمایی مارول: فیلمهای فاز اول
- عنوانهای مارول کامیکس
- فیلمنامههای کریستوفر مارکوس و استیون مکفیلی
- فیلمهای آمریکایی مرتبط با سن بلوغ
- فیلمهای ابرقهرمانی دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای ابرقهرمانی
- فیلمهای استودیو پاینوود
- فیلمهای اکشن دلهرهآور ۲۰۱۱ (میلادی)
- فیلمهای اکشن دلهرهآور دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای اکشن دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای اکشن علمی تخیلی ۲۰۱۱ (میلادی)
- فیلمهای اکشن علمی تخیلی آمریکایی
- فیلمهای اکشن علمی تخیلی دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای اکشن مهیج آمریکایی
- فیلمهای پارامونت پیکچرز
- فیلمهای پیشدرآمد دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای پیشدرآمد
- فیلمهای تاریخ جایگزین آمریکایی
- فیلمهای جنگ جهانی دوم
- فیلمهای جنگی آمریکایی
- فیلمهای جنگی علمی تخیلی
- فیلمهای جنگی-ماجراجویی
- فیلمها به کارگردانی جو جانستون
- فیلمهای دارای شبیهسازی رایانهای
- فیلمهای درباره نازیها
- فیلمهای سهبعدی ۲۰۱۱ (میلادی)
- فیلمهای سهبعدی آمریکایی
- فیلمهای سهبعدی دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای شپرتون استودیوز
- فیلمهای علمی تخیلی جنگی آمریکایی
- فیلمهای فیلمبرداری شده در نیویورکسیتی
- فیلمهای فیلمبرداریشده در فایف
- فیلمهای فیلمبرداریشده در مرزیساید
- فیلمهای فیلمبرداریشده در انگلستان
- فیلمهای فیلمبرداریشده در بریتانیا
- فیلمهای فیلمبرداریشده در لس آنجلس
- فیلمهای فیلمبرداریشده در لندن
- فیلمهای فیلمبرداریشده در ولز
- فیلمهای کاپیتان آمریکا
- فیلمهای ماجرایی علمی تخیلی
- فیلمهای مرتبط با سن بلوغ دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای مورد اقتباس در بازیهای ویدئویی
- فیلمهای واقعشده در ۱۹۴۲ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در ۱۹۴۳ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در ۱۹۴۴ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در ۱۹۴۵ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در ۲۰۱۱ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در آلمان
- فیلمهای واقعشده در اتریش
- فیلمهای واقعشده در ایتالیا
- فیلمهای واقعشده در دهه ۱۹۴۰ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در گرینلند
- فیلمهای واقعشده در لندن
- فیلمهای واقعشده در نروژ
- فیلمهای واقعشده در نیوجرسی
- فیلمهای واقعشده در نیویورک سیتی
- کاپیتان آمریکا
- نازیها در ادبیات داستانی
- فیلمهای آمریکایی دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای انگلیسیزبان دهه ۲۰۱۰ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در کویینز
- نمایشگاههای جهانی در ادبیات داستانی
- Pages with reference errors that trigger visual diffs