پرش به محتوا

شهر اشباح

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
شهر اشباح
千と千尋の神隠し
کارگردانهایائو میازاکی
تهیه‌کنندهتوشیو سوزوکی
نویسندههایائو میازاکی
بازیگران
موسیقیجو هیسایشی
فیلم‌بردارآتسوشی اوکویی
تدوین‌گرتاکشی سیاما
شرکت
تولید
توزیع‌کنندهتوهو
تاریخ‌های انتشار
  • ۲۰ ژوئیه ۲۰۰۱ (۲۰۰۱-0۷-۲۰) (ژاپن)
مدت زمان
۱۲۵ دقیقه
کشورژاپن
زبانژاپنی
هزینهٔ فیلم۱۹٬۲ میلیون دلار
فروش گیشه۳۹۵٬۸ میلیون دلار

شهر اشباح[۱] (به ژاپنی: 千と千尋の神隠し Sen to Chihiro no Kamikakushi، به معنی ناپدید شدن سِن و چیهیرو) یک انیمه ژاپنی در ژانر خیال‌پردازی درام، محصول سال ۲۰۰۱، به نویسندگی و کارگردانی هایائو میازاکی و یکی از محصولات استودیو جیبلی است. از صداپیشگان این فیلم می‌توان به رومی هیراگی، ماری ناتسوکی، میو ایرینو، یاسوکو ساواگوچی، تاکشی نایتو، و بونتا سوگاوارا اشاره کرد.

شهر اشباح به عنوان یکی از برترین انیمیشن های پویانمایی تمام دوران به حساب می‌آید[۲] که توانسته در هفتاد و پنجمین دوره جوایز اسکار برنده جایزه اسکار بهترین فیلم پویانمایی بهترین فیلم پویانمایی، و همچنین برنده جایزه خرس طلایی در جشنواره بین‌المللی فیلم برلین سال ۲۰۰۲، در کنار فیلم «یکشنبه خونین» شود.

شهر اشباح با فروشی معادل ۳۹۵ میلیون دلار موفق‌ترین فیلم در گیشهٔ تاریخ ژاپن بود، و این رکورد را به مدت ۱۹ سال در اختیار داشت، تا اینکه فیلم شیطان‌کش: فیلم کیمتسو نو یائیبا: قطار موگن با فروشی معادل ۵۰۰ میلیون دلار آمریکا در سال ۲۰۲۰ از این انیمه پیشی گرفت و به دومین فیلم پر فروش تاریخ ژاپن تبدیل شد.

خلاصه داستان

[ویرایش]

وقتی چیهیروی ۱۰ ساله به همراه پدر و مادرش برای زندگی از شهری به شهر دیگر می‌رود، ابتدا هیچ چیز به مذاقش خوش نمی‌آید و همه چیز از جمله مدرسه جدیدش برایش احساس تازگی ناخوشایندی دارد ، در راه خانه‌ جدید، چیهیرو و پدر و مادرش برحسب اتفاق به چیزی شبیه بازارچه برخورد می‌کنند اما غافل از اینکه آنجا یک بازارچه معمولی نیست و همین که هیچ کس در آنجا حضور ندارد به اهمیت مشکوک بودن آن قضیه می افزاید. پدر و مادر چیهیرو با دیدن غذاهای لذیذی که در غرفه های بازار وجود دارد هَوَس می‌کنند طعم آنها را بچشند و خیلی زود شروع به پرخوری می‌کنند ، از آنجایی که چیهیرو از اول احساس خوبی نسبت به آنجا نداشته به اصرار پدر و مادرش در مورد مزه کردن غذاها اهمیتی نمی‌دهد و اصرار می‌کند رفتارشان را تمام کنند و به راهشان ادامه دهند اما.....

پانویس

[ویرایش]
  1. «Tehran International Animation Festival (3rd Festival 2003)». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ دسامبر ۲۰۰۷. دریافت‌شده در ۱ نوامبر ۲۰۰۷.
  2. "Top 100 Animation Movies" (به انگلیسی). Rotten Tomatoes. Retrieved January 17, 2016.

پیوند به بیرون

[ویرایش]