حزب مردم‌سالاری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Moise1983 (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
Moise1983 (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| flag =
| flag =
| website = {{url|Mardomsalari.ir}}
| website = {{url|Mardomsalari.ir}}
| website = {{url|hosnanews.ir}}
| website = {{url|newspaper.mardomsalari.ir}}
| website = {{url|newspaper.mardomsalari.ir}}
| website = {{url|drkv.ir}}
| website = {{url|drkv.ir}}
| website = {{url|hosnanews.ir}}
| country = ایران
| country = ایران
| footnotes =
| footnotes =

نسخهٔ ‏۱۹ نوامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۴:۲۳

حزب مردم سالاری
دبیرکلمصطفی کواکبیان
بنیان‌گذاری۱ نوامبر ۱۹۹۹؛ ۲۴ سال پیش (۱۹۹۹-01}})[۱]
انشعاب ازحزب همبستگی ایران اسلامی[۱]
ستادتهران،ایران
روزنامهمردم سالاری[۱]
مرام سیاسیاصلاح‌طلبی
طیف سیاسیمیانه‌گرایی[۲]
دیناسلام
وابستگی ملیشورای هماهنگی جبهه اصلاحات
جبهه اصلاح‌طلبان (۲۰۰۰–۲۰۱۴)
شعارحاکمیت حق مردم است
پارلمان
۱ از ۲۹۰
شورای شهر اصفهان
۲ از ۱۳
شورای شهر شیراز
۱ از ۱۳
شورای شهر تبریز
۱ از ۱۳
وبگاه

حزب مردم‌سالاری به دنبال پیروزی محمد خاتمی در دوم خرداد ۱۳۷۶ با تلاش جمعی از فعالان اصلاح طلب و به منظور حمایت از گفتمان اصلاح طلبی در سال ۱۳۷۷ ابتدا در شهرهای استان سمنان شکل گرفت و پس از تصویب اساسنامه آن در تاریخ ۱۳۷۸/۷/۳ در کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب، پروانه آن در دهم آبان ۱۳۷۸ به نام حزب مدافعین پیام دوم خرداد صادر شد از موسسین اولیه این حزب که 6 نفر بودند اکنون سه نفر در حزب حضور دارند که بدون رأی‌گیری عضویتشان استمرار می یابد .

در پی برگزاری اولین کنگره در دوم خرداد ۱۳۸۱ این حزب به نام حزب مردم سالاری تغییر نام یافت و اصلاحات اساسنامه آن در مورخ ۸۱/۶/۴ به تصویب کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب رسیدکه برای اینکار تعدادی از کاندیداهای استان سمنانی انصراف دادند تا موازنه برقرار شوددر کنگره اول از استان سمنان5 نفر به شورای مرکزی راه یافتند مصطفی کواکبیان وابوالقاسم کواکبیانو محمد پازوکی و علیقاسمی از هیات مؤسس و سیف الله عزالدین از ستاد خاتمی در سمنان.

حزب مردمسالاری فعالیت خود را عملاً پس از ۱۸ خرداد ۱۳۸۰ و به دنبال راه‌اندازی روزنامه مردمسالاری در نیمه دوم سال ۱۳۸۰ شروع کرده‌است روزنامه ای که نقش افرادی چون سعید حقی در شروع و محمدرضاحقی ، حمید لباف،عباس پازوکی .غلامرضا جعفری، هما اسلامی، مهدی عباسی،علامه عزیزی، سید مجید حسینی و رضا جلالی در ادامه آن بسزا بوده‌است.

دست اندرکاران حزب مردمسالاری مدعی هستند که: "این حزب به معنای واقعی کلمه از "پایین" به "بالا" شکل گرفته‌است البته از افرادی که در کشور در منطقه خود شناخته هستند اما در تهران و سایر استان‌ها شناخته نیستند و به نوعی با روزنامه مردم سالاری و در استان سمنان با روزنامه پیام استان و بنیاد توسعه سمنان ارتباط دارند. یکی از عیوب این حزب حضور کارکنان روزنامه در هیات بازرسی آن در ادوار مختلف بوده‌است . این حزب مدعی است که هرگز هیچ مقام دولتی یا حکومتی در تأسیس آن نقشی نداشته و تاکنون وامدار هیچ نهاد و مؤسسه یا به اصطلاح شخصیت حقیقی یا حقوقی نشده و با هویتی مستقل به صورت خودجوش از متن عموم مردم برخاسته است."

این حزب، یک گروه سیاسی اصلاح‌طلب ایرانی است و توسط مصطفی کواکبیان اداره می‌شود و سه رکن اصلی آن در قانون گرایی ،میانه‌روی، خشونت گریزی و مشارکت تحت هر شرایط علی‌رغم تندی و جسارت در نقد و صراحت در اعتراضات پارلمانی دبیرکل یا مواضع رسانه‌ای او است. کنگره‌های متعدد سالانه و نشستهای فصلی و اردوهای ادوار حزبی و ایجاد دفاتر شهرستانی و استانی توسط هیچ حزبی در ایران امروز سابقه ندارد. تنها حرکت جدی حرکت سازمان جوانان و دانشجویان بود که به پیشنهاد غلامرضا جعفری و با دبیری وی و ریاست مهدی عباسی شروع به کار کرد و پس از خروج غلامرضا جعفری عملا شاکله آن از هم پاشید.ارگان مطبوعاتی این حزب روزنامه مردم‌سالاری است و البته ویگاه مردم سالاری آنلاین(سایت فریادگر سابق که مرحوم مطهری نژاد، رئیس سابق انجمن روابط عمومی ایران اداره آن را به عهده داشت). سایت حسنا و سایت مصطفی کواکبیان هم به اطلاع رسانی مواضع حزب می‌پردازند این حزب سخنگو و قائم مقام دبیرکل یا رئیس شورای مرکزی یا هیچ شخص دیگری در حد و اندازه کواکبیان ندارد و حضور نمایندگان ادوار مجلس در دوره‌هایی از این حزب بوده، اما لزوما هیچ نماینده یا چهره شاخص دیگری در تمام یا قسمت اعظم ادوار حزب حضور نداشته است.

حزب مردمسالاری و حزب همبستگی در دو انتخابات گذشته از متحدین حزب اعتماد ملی بوده و در انتخابات مجلس هشتم اقدام به راه‌اندازی ائتلافی به‌عنوان «ائتلاف مردمی اصلاحات» در برابر «ائتلاف اصلاح طلبان» کرد. ریاست این ائتلاف بر عهده فاطمه کروبی همسر مهدی کروبی بود.[۳]

اعدام یعقوب مهرنهاد

یعقوب مهرنهاد از فعالان مدنی و سرپرست روزنامه مردمسالاری در استان سیستان و بلوچستان، مرداد ۱۳۸۷ به اتهام ارتباط با گروه تروریستی جندالله به نحو غیر منتظره‌ای اعدام شد. اعدام وی و اتهامات وارده با سکوت حزب مردمسالاری همراه بوده‌است.[۴] این سکوت را در چهارچوب عمل گرایی کواکبیان در جهت حفظ کل تشگیلات می‌توان ارزیابی کرد.

همایون نادری‌فر

مهندس همایون نادری‌فر، از فعالان سیاسی، مدنی شهرستان ارومیه و دبیر حزب مردمسالاری استان آذربایجان غربی، که در سال ۱۳۸۶ توسط نیروهای امنیتی دستگیر و پس از گذراندن مدتی در سلول انفرادی اطلاعات سپاه و حبس در نهایت با وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد گردید و هنوز پرونده او در دادگاه انقلاب مفتوح است. دستگیری وی نیز با سکوت حزب مردمسالاری همراه بود.[۵]

مهندس همایون نادری فر با آغاز برخورد با وبلاگ نویسان در ایران و دریافت احضاریه از دادگاه انقلاب اورمیه در سال ۱۳۹۰ بصورت غیر قانونی کشور را ترک و پس از اقامت دوساله در ترکیه ، اکنون در کشور استرالیا زندگی می کند .

همایون نادری فر پس از خروج از ایران ، وارد مبارزات علنی با جمهوری اسلامی شد و با مصاحبه های مختلف با تلویزیونهای اپوزیسیون و نوشتن مقالات مختلف در سایت های معتبری چون گویا و کیهان لندن ، شخصیتی مبارز و مستقلی را از خود به نمایش گذاشت .

همایون نادری فر در نشست مجمع عمومی تشکیل شورای ملی ایران در فرانسه و در سال ۲۰۱۳ ، بعنوان منتخب اول شورای عالی این شورا که رضا پهلوی سخنگویی آن را بر عهده گرفت ، برگزیده شد .

با تکرار اشتباهات سیاسی در شورای ملی توسط برخی از اعضای آن و عملکرد غیر حرفه ای آنان ، کاندیدای دور دوم این شورا نگردید و از سال ۲۰۱۵ بصورت مستقل و بعنوان یکی از پشتیبانان و افراد مورد اعتماد شاهزاده رضا پهلوی ، به فعالیت های خود ادامه می دهد .

منابع

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ "حزب مردم‌سالاری؛ حزبی با دو نماینده سابق" (به فارسی). Darsahn. 18 February 2015. Retrieved 30 March 2016.
  2. "Guide: Iranian parliamentary elections". BBC World. Retrieved March 10, 2015.
  3. «جماع اصلاح طلبان در کجا شکل می‌گیرد؟ «ائتلاف مردمی اصلاحات» در برابر «ائتلاف اصلاح طلبان»». روزنامه کیهان. ۱۳ آذر ۱۳۸۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ ژوئن ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۰۸.
  4. «یعقوب مهرنهاد اعدام شد». ادوار نیوز. ۱۵ مرداد ۱۳۸۷.
  5. نشانی: http://sahamnews.net/1390/06/89142/[پیوند مرده] نشانی :http://www.hra-news.org/00/8975-1.html بایگانی‌شده در ۶ نوامبر ۲۰۱۱ توسط Wayback Machine

پیوند به بیرون