بحران موشکی کوبا
در اوت ۱۹۶۲، اتحاد شوروی در کوبا اقدام به ساختن سکوهای پرتاب موشکهای میان برد کرد. بعد از شکست عملیات آمریکایی خلیج خوکها، شوروی موشکهایی را به بهانهٔ محافظت از کوبا در برابر حمله ایالات متحده آمریکا در کوبا مستقر کرد. از نظر شوروی این کار به همان اندازه توجیه پذیر بود که قرار گرفتن کلاهکهای هستهای توسط آمریکا در بریتانیا، ایتالیا، یونان و مهمتر از همه ترکیه.
در ماه اکتبر همان سال هواپیماهای U۲ آمریکا از سکوهای پرتاب موشکهای در حال ساخت عکس گرفتند. این سکوها قادر به پرتاب کردن موشکهایی با برد ۱۶۰۰ کیلومتر بودند. جان کندی رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به محض آگاهی از حضور موشکهای روسی، در پیام خود در شب ۲۲ اکتبر ۱۹۶۲ آماده باش نیروهای آمریکایی را اعلام و حرکت کلیه کشتیهای شوروی به مقصد کوبا را ممنوع اعلام کرد. وی همچنین از نیکیتا خروشچف رهبر اتحاد شوروی خواست موشکها را تحت نظارت سازمان ملل از کوبا خارج کند.
با پذیرش درخواست کندی از سوی کرملین در ۲۸ اکتبر بحران موشکی کوبا که جهان را تا آستانهٔ جنگ اتمی پیش برد، پایان یافت و در مقابل، ایالات متحده نیز موشکهای اتمی خود را از ترکیه خارج کرد.
منابع[ویرایش]
- رابرت شولزینگر، " دیپلماسی آمریکا در قرن بیستم "، حمید رفیعی مهرآبادی، (دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی، تهران، ۱۳۷۹)، چاپ اول
- ویکیپدیای انگلیسی
![]() |
این یک مقالهٔ خرد پیرامون سیاست است. با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید. |
- بحران موشکی کوبا
- اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در ۱۹۶۲ (میلادی)
- انحلالهای ۱۹۶۲ (میلادی) در کوبا
- انقلاب کوبا
- ایالات متحده آمریکا در ۱۹۶۲ (میلادی)
- بنیانگذاریهای ۱۹۶۲ (میلادی) در کوبا
- تاریخ کی وست، فلوریدا
- تاریخ هستهای ایالات متحده آمریکا
- جان اف کندی
- جنگ سرد
- درگیریها در ۱۹۶۲ (میلادی)
- روابط ایالات متحده آمریکا و اتحاد شوروی
- روابط ایالات متحده آمریکا و کوبا
- روابط بینالملل در ۱۹۶۲ (میلادی)
- رویدادهای اکتبر ۱۹۶۲
- ریاستجمهوری جان اف کندی
- فیدل کاسترو
- کوبا در ۱۹۶۲ (میلادی)
- نیکیتا سرگیویچ خروشچف