پرش به محتوا

انتخابات مجلس خبرگان رهبری (۱۳۸۵)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ۱۳۸۵
ایران
→ ۱۳۷۷
اعضا
۲۴ آذر ۱۳۸۵
نمایندگان منتخب
۱۳۹۴ ←
اعضا

هر ۸۶ کرسی مجلس خبرگان رهبری
۵۸ کرسی موردنیاز اکثریت
مشارکت ۲۸٬۳۲۱٬۲۷۰رای، ۶۱٫۰۰٪
  حزب نخست حزب دوم حزب سوم
 

رهبر علی مشکینی
محمدرضا مهدوی کنی
محسن اسماعیلی مهدی کروبی
حزب جامعه مدرسین
روحانیت مبارز
اعتماد ملی
اتحاد/فهرست جامعتین خبرگان و کارآمدی
کرسی‌های به‌دست‌آمده ۶۸[۱]
۳۱+۳۷[الف]
۲۸[۱]
۱+۲۷[ب]
۲۵[۱]
۲+۲۳[پ]

رئیس مجلس پیش از انتخابات

علی مشکینی
جامعه مدرسین

رئیس مجلس

علی مشکینی
جامعه مدرسین

انتخابات چهارمین دورهٔ مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۲۴ آذر ۱۳۸۵ برگزار شد.

در این انتخابات، در کنار جامعتین، ائتلاف خبرگان و کارآمدی نیز نامزدهای خود را برای سراسر کشور معرفی کرد. دیگر تشکل حاضر در انتخابات که نامزدهای خود در سراسر کشور را ارائه نمود، حزب اعتماد ملی بود.[۱]

مجمعتین (ائتلاف مجمع روحانیون مبارز و مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم) در این انتخابات، از ارائه فهرست انتخاباتی خودداری کرد و ائتلاف اصلاح‌طلبان نیز اعلام بی‌طرفی کرد.

یادداشت

[ویرایش]
  1. ائتلاف جامعتین ۳۱ کرسی اختصاصی به دست آورد و به همراه ۳۷ کرسی مشترک، در مجموع ۶۸ کرسی به دست آورد. این ائتلاف دارای ۱۸ کرسی مشترک با ائتلاف خبرگان و کارآمدی، ۱۴ کرسی مشترک با حزب اعتماد ملی و ۵ کرسی مشترک بین هر سه بود.
  2. ائتلاف خبرگان و کارآمدی ۱ کرسی اختصاصی به دست آورد و به همراه ۲۷ کرسی مشترک، در مجموع ۲۸ کرسی به دست آورد. این ائتلاف دارای ۱۸ کرسی مشترک با جامعتین، ۴ کرسی مشترک با حزب اعتماد ملی و ۵ کرسی مشترک بین هر سه بود.
  3. حزب اعتماد ملی ۲ کرسی اختصاصی به دست آورد و به همراه ۲۳ کرسی مشترک، در مجموع ۲۵ کرسی به دست آورد. این حزب دارای ۱۴ کرسی مشترک با جامعتین، ۴ کرسی مشترک با ائتلاف خبرگان و کارآمدی، و ۵ کرسی مشترک بین هر سه بود.

منابع

[ویرایش]
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ۱٫۳ «اسامی کامل کاندیداهای طیف‌های مطرح انتخابات مجلس خبرگان». خبرگزاری فارس. ۲۲ آذر ۱۳۸۵. «نتایج قطعی انتخابات خبرگان در سراسر کشور به غیر از استان تهران». ایسنا. ۲۶ آذر ۱۳۸۵.