صدای ملت

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Rezabot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۵ فوریهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۵۷ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

صدای ملت

ائتلاف صدای ملت
رهبرعلی مطهری
سخنگوحمیدرضا کاتوزیان[۱]
بنیان‌گذاری۶ فوریه ۲۰۱۲؛ ۱۲ سال پیش (۲۰۱۲-06}})[۱]
انشعاب ازجبهه متحد اصولگرایان[۱]
مرام سیاسیمیانه‌گرایی[۲][۳]
محافظه‌کاری اجتماعی[۱]
قانونگرایی لیبرال[۱]
وابستگی ملیاصولگرایان[۱]
شعار
  • صدای ملت، خانه ملت (۲۰۱۲)
  • مجلس بهتر با مشارکت بيشتر (۲۰۱۶)[۴]
پارلمان
۱۱ از ۲۹۰

صدای ملت ائتلافی از برخی منتقدین دولت محمود احمدی‌نژاد بود که در آستانه انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی توسط علی مطهری ایجاد شد.

علی مطهری، در آستانه برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پس از عدم حضور در لیست جبهه متحد اصولگرایان، بلافاصله همراه با افرادی چون علی عباسپور و حمیدرضا کاتوزیان، ائتلافی با عنوان «صدای ملت» تشکیل داد و اقدام به ارائه یک فهرست انتخاباتی با عنوان جبهه صدای ملت کرد.

علی مطهری دربارهٔ علت تشکیل این ائتلاف گفت: اگر جبهه پایداری به وحدت تمکین می‌کرد و فهرست نمی‌داد، سایر گروه‌ها هم این کار را نمی‌کردند. اما آنها از اول زیر بار اتحاد نرفتند. وقتی یک گروه، فهرست انتخاباتی مجزا می‌دهد، این حق برای دیگران هم ایجاد می‌شود و عدالت حکم می‌کند که دیگران هم بتوانند لیست بدهند.

مطهری به همراه علی عباسپور، حمیدرضا کاتوزیان و مصطفی رضا حسینی از اصلی‌ترین افراد این جریان بودند. همچنین نام ابوالحسن نواب، معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز که در دو فهرست دیگر قرار نداشت، در لیست صدای ملت، به چشم می‌خورد.

پس از اعلام موجودیت این جبهه انتخاباتی، وب‌سایت جهان‌نیوز، نزدیک به علیرضا زاکانی، نوشت: علت عدم حضور این افراد در لیست جبهه متحد اصول‌گرایان «بخاطر مواضع عجیب آنها در دوران فتنه و پس از آن» بوده‌است.

این وب‌سایت همچنین در واکنش به خبر انتشار فهرست انتخاباتی توسط جبهه صدای ملت، این‌گونه نوشت: "پیش از این نیز برخی گروه‌های شبه اصول‌گرا پس از آنکه موفق به سهم خواهی از جبهه متحد اصول‌گرایان نشده بودند اعلام کرده بودند که به‌صورت مستقل در انتخابات شرکت خواهند کرد". این رسانه اصول‌گرا ارائه چنین فهرستی را مصداق "جرزنی و تفرقه‌افکنی" دانسته بود."

حمیدرضا مقدم‌فر معاون فرهنگی، اجتماعی فرمانده کل سپاه پاسداران، دربارهٔ جریان موسوم به صدای ملت که علی مطهری به عنوان رئیس آن مطرح است، گفت: "صدای ملت کاملاً خطا می‌کند و از آب گل آلود ماهی می‌گیرد و آن‌ها نه برای قصد قربت بلکه جذب رای مردم به دولت نقد می‌کنند."[۵]

ائتلاف صدای ملت در انتخابات مجلس دهم

در آستانه برگزاری انتخابات مجلس دهم ، ائتلاف صدای ملت، اقدام به انتشار یک فهرست ۲۰ نفره برای حوزه انتخابیه تهران کرد.

فهرست نهایی "صدای ملت" برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلام‌شهر، شمیرانات و پردیس به شرح زیر است.[۶]

۱. علی مطهری

۲. حسن سبحانی

۳. کاظم جلالی

۴. حسن غفوری فرد

۵. علیرضا محجوب

۶. سهیلا جلودارزاده

۷. محمد خوش‌چهره

۸. مصطفی کواکبیان

۹. محمدرضا مفتح

۱۰. بهروز نعمتی

۱۱. الیاس حضرتی

۱۲. محمد صالحی‌منش

۱۳. محمود مقدم

۱۴. محمدعلی وکیلی

۱۵. حسین شیخ‌الاسلام

۱۶. محمدرضا دشتی اردکانی

۱۷. حسن بیادی

۱۸. محمد سقایی

۱۹. پروانه مافی

۲۰. محمود صادقی

۲۱. محمدرضا علایی

۲۲. محسن عابدینی‌پور

۲۳. سید محمد حسینی

۲۴. محمد موسی‌خانی

۲۵. مژگان آژیده

۲۶. محمد حسن طریقت منفرد

۲۷. طه عبدخدایی

۲۸. وحید شریعتمداری

۲۹. سید محمد طباطبایی‌نژاد

۳۰. حسن زمانی

پانویس

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ۱٫۳ ۱٫۴ ۱٫۵ خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب <ref>‎ غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نام Khabar Online وارد نشده است. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.).
  2. خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب <ref>‎ غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نام BBC وارد نشده است. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.).
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ Katayoun Kishi (February 24, 2016). "Iran's Election Coalitions". United States Institute of Peace. Retrieved March 10, 2016.
  4. خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب <ref>‎ غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نام khabaronline2 وارد نشده است. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.).
  5. «بیش از ۶۰ نفر در ۳۰ خرداد کشته شدند - حسین محمدی :: روزآنلاین». بایگانی‌شده از اصلی در ۲ آوریل ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۴ مارس ۲۰۱۲.
  6. «لیست انتخاباتی "صدای ملت" نهایی شد+ اسامی». تسنیم. ۲۹ بهمن ۱۳۹۴. دریافت‌شده در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹.