تیوسیانات

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Johnmooler92 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۱:۱۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

تیوسیانات
شناساگرها
پاب‌کم 9322
کم‌اسپایدر 8961 ✔Y
ChEBI CHEBI:18022 ✔Y
ChEMBL CHEMBL84336 N
جی‌مول-تصاویر سه بعدی Image 1
  • [S-]C#N

  • InChI=1S/CHNS/c2-1-3/h3H/p-1 ✔Y
    Key: ZMZDMBWJUHKJPS-UHFFFAOYSA-M ✔Y


    InChI=1/CHNS/c2-1-3/h3H/p-1
    Key: ZMZDMBWJUHKJPS-REWHXWOFAX

خصوصیات
فرمول مولکولی CNS-
جرم مولی 58.0824
به استثنای جایی که اشاره شده‌است در غیر این صورت، داده‌ها برای مواد به وضعیت استانداردشان داده شده‌اند (در 25 °C (۷۷ °F)، ۱۰۰ kPa)
 N (بررسی) (چیست: ✔Y/N؟)
Infobox references

تیوسیانات (به انگلیسی: Thiocyanate) با فرمول شیمیایی [SCN] یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۹۳۲۲ است. که جرم مولی آن ۵۸٫۰۸۲۴ g/mol می‌باشد. از عوامل مهاری بر جذب یون ید از طریق transporter تیروئید است همراه با کلرات.

تیوسانات جیوه

تیوسانات جیوه یکی از مهم ترین تیوسانات موجود است به خاطر آزمایش مار فرعون که آزمایش مشهوری میباشد. تیوسیانات جیوه با توجه به ساختار بلوری و مونو کلیک آن، به صورت پودر جامد سفید رنگ یا زرد روشن یا خاکستری بدون بو یافت می شود که نقطه ی ذوب و تجزیه برابر با ۱۶۵ درجه سانتی دارد. این ماده شیمیایی تحت شرایط معمولی و بسته به درصد خلوص آن، پایداری شیمیایی دارد و از طرفی، احتمال ایجاد واکنش خطرناک آن را می توان در تماس آن با اسید ها مشاهده کرد که گاز های بسیار سمی آزاد می کند.

نگارخانه

جستارهای وابسته

منابع

شرکت بیسموت (برای تیوسانات جیوه)

  • «IUPAC GOLD BOOK». دریافت‌شده در ۱۸ مارس ۲۰۱۲.