ارداق

مختصات: ۳۶°۰۲′۵۲″شمالی ۴۹°۴۸′۲۱″شرقی / ۳۶٫۰۴۷۸°شمالی ۴۹٫۸۰۵۸°شرقی / 36.0478; 49.8058
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Iroony (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۳ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۱۴ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

ارداق
کشور ایران
استانقزوین
شهرستانبوئین‌زهرا
بخشدشتابی
نام(های) پیشینآراداغ ،راژیا
سال شهرشدن۱۳۸۱
مردم
جمعیت۵،۰۴۳ نفر (۱۳۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۱٬۲۴۱ متر
اطلاعات شهری
شهردارغلامرضا رستگاری
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۲۸
کد آماری۲۵۷۷
ارداق بر ایران واقع شده‌است
ارداق
روی نقشه ایران
۳۶°۰۲′۵۲″شمالی ۴۹°۴۸′۲۱″شرقی / ۳۶٫۰۴۷۸°شمالی ۴۹٫۸۰۵۸°شرقی / 36.0478; 49.8058

ارداق شهری است در بخش دشتابی در شهرستان بوئین‌زهرا استان قزوین ایران.

ارداق دارای باغهای انگور باغهای میوه و زمینهای کشاورزی بسیار حاصلخیز ومناسبی می‌باشد که در آنها محصولات زیادی از قبیل یونجه، گندم، جو، ذرت، و غیره بعمل می‌آیدو دارای آثار باستانی همچون غضنفرتپه[تالار] است. . کارخانه بزرگ لبنیات بیتا شیر در ارداق قرار دارد. اصالت و بومی بودن ساکنان از مهم ترین ویژگی های شهر ارداق میباشد.مردم این شهر به زبان ترکی آذربایجانی[۱] [۲] با لهجه خاص بخش دشتابی سخن می‌گویند.

صنایع دستی ارداق گلیم با طرح گل ارداق می‌باشد.شیخ علی ارداقی قاضی معروف عدلیه تهران و از مبارزین مشروطه خواه از شخصیتهای این شهر می‌باشد. در گذشته بخش دشتابی شامل ۷۰ روستا بوده که به دلیل تقسیمات شهرستانی حدوا ۳۰درصد روستاهای بخش جدا شده و به بخش های همجوار اختصاص یافت. بزرگترین روستاهای دشتابی =شهرستانک، شاهین تپه،رحمت آباد بزرگ و سعید آباد میباشد.


کتابخانه عمومی

ارداق دارای یک باب کتابخانه عمومی است که در سال 1378 افتتاح شده است. نام این کتابخانه الغدیر برگرفته از کتاب الغدیر علامه امینی می باشد. این کتابخانه از اهمیت ویژه ای در توسعه و پیشرفت فرهنگ مردم شهر ارداق و بخش دشتابی برخوردار است.

منابع