هنرستان فنی شهید بهشتی کرمانشاه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
هنرستان فنی شهید بهشتی کرمانشاه
موقعیت
،
ایران
،
بنیان‌گذاری۱۳۳۹
وضعیتفعال
مدرسه خواهرمجتمع فنی و حرفه‌ای پسران کرمانشاه (زنده‌یاد مهندس محمدعلی محمدیان)

هنرستان فنی شهید بهشتی (یا هنرستان فنی کرمانشاه) هنرستانی پسرانه در شهر کرمانشاه است که از سال ۱۳۳۹ خورشیدی تاکنون به فعالیت خود ادامه می‌دهد. هنرستان فنی پسرانۀ شهید بهشتی در بلوار شهید بهشتی کرمانشاه جنب تالار شهید بهشتی واقع شده‌است. هنرستان فنی شهید بهشتی زیر نظر وزارت آموزش و پرورش و سازمان آموزش و پرورش استان کرمانشاه فعالیت می‌کند و ذیل ناحیهٔ ۳ آموزش و پرورش این شهر قرار می‌گیرد. در این هنرستان رشته‌های فنی و مهارت‌های صنعتی تدریس می‌شود.[۱][۲]

تاریخچه[ویرایش]

در سال ۱۳۳۹ نخستین هنرستان فنی در استان کرمانشاه با نام هنرستان صنعتی کرمانشاه توسط ادارۀ آموزش و پرورش کرمانشاه، به مديريت محمدعلی محمديان در شهر کرمانشاه تأسیس شد. هدف از تأسیس این هنرستان تربيت نيروی انسانی متخصص در رشته‌های فنی در استان کرمانشاه بود. هنرستان صنعتی کرمانشاه در زمینی به مساحت حدود ۶/۵ هکتار در مکانی روبروی پالايشگاه کرمانشاه در بلوار شهيد بهشتی واقع شده‌بود.

به‌تدریج بخش‌هایی از محوطۀ هنرستان با عنوان دبيرستان فاطمی و منازل سازمانی از آن جدا گرديدند. در سال ۱۳۶۸ هنرستان صنعتی به دو هنرستان مجزا تقسيم شد و مجتمع فنی و حرفه‌ای پسران کرمانشاه (زنده‌یاد مهندس محمدعلی محمدیان) و هنرستان فنی شهيد بهشتی به صورت مجزا از هم تشکیل شد.[۲]

مدرسهٔ ماندگار[ویرایش]

هنرستان فنی شهید بهشتی از سوی شورای عالی آموزش و پرورش طی جلسه ۶۵۲ کمیسیون معین به تاریخ ۲۴ دی ۱۳۹۲، به عنوان مدرسه ماندگار شناخته شد.[۳] مدرسهٔ ماندگار در ایران به مدرسه‌ای گفته می‌شود که بیش از ۵۰ سال قدمت داشته در سطح ملی و بین‌المللی دارای اعتبار و پیشینهٔ درخشان علمی، فرهنگی و تاریخی باشد.[۴]

رشته‌ها[ویرایش]

در ابتدای افتتاح هنرستان، رشته‌های برق، مکانيک، ماشين‌افزار و ساختمان در آن تدریس می‌شد. هم‌اکنون رشته‌های کامپیوتر، ماشین‌ابزار، متالوژی، صنایع فلز، ساخت و تولید، مکانیک و نقشه کشی در هنرستان فنی شهید بهشتی کرمانشاه تدریس می‌شوند.

جستارهای وابسته[ویرایش]

پانویس[ویرایش]

  1. دانرو: هنرستان فنی شهید بهشتی؛[پیوند مرده] بازدید در ۳۰ دی ۱۳۹۸.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ سلطانی، محمدعلی، جغرافیای تاریخی و تاریخ مفصل کرمانشاهان، جلد اول، تهران: مؤسسۀ فرهنگی نشر سها، چاپ سوم: ۱۳۸۱؛ ص ۳۲۹.
  3. عصر ایران: گزارش عصر ایران از مدارس ماندگار در کشور، نوشته‌شده در ۲۲ تیر ۱۳۹۴؛ بایگانی‌شده در ۴ دسامبر ۲۰۲۰ توسط Wayback Machine بازدید در ۳۰ دی ۱۳۹۸.
  4. مکتبیران: ۱۸ نوع مدرسه در ایران، نوشته‌شده در ۲ شهریور ۱۳۹۵؛ بایگانی‌شده در ۴ دسامبر ۲۰۲۰ توسط Wayback Machine بازدید در ۳۰ دی ۱۳۹۸.