پیمان سه‌جانبه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Morteza29 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۶:۲۶ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

پیمان سه‌جانبه
مراسم امضاء پیمان سه جانبه قدرت‌های محور از چپ به راست: سابورو کوروسو (نماینده ژاپن), گالئاتسو چانو (ایتالیا) و آدولف هیتلر (آلمان).
گونهاتحاد نظامی
تاریخ امضا۲۷ سپتامبر ۱۹۴۰
مکان امضابرلین، آلمان نازی
امضاکنندگان

پیمان سه‌جانبه (انگلیسی: Tripartite Pact) که به پیمان برلین نیز موسوم است، عهدنامه‌ای بود که در ۲۷ سپتامبر ۱۹۴۰ بین آلمان نازی، ایتالیای فاشیستی (۱۹۲۲ تا ۱۹۴۳) و امپراتوری ژاپن در برلین منعقد شد. به ترتیب (یواخیم فون ریبنتروپ) و (گالئاتسو چانو) و سابورو کاروسو در آن شرکت داشتند و این پیمان یک اتحاد نظامی بود که در نهایت پادشاهی مجارستان (۱۹۲۰–۱۹۴۶)، پادشاهی بلغارستان، جمهوری اسلواکی (۱۹۳۹-۱۹۴۵) نیز به آن پیوستند. علاوه بر این بدنبال کودتایی که دو روز بعد در ۲۹ سپتامبر در پی تهاجم آلمان نازی به یوگسلاوی در بلگراد انجام شد و در پیمانی که در ۱۵ ژوئن ۱۹۴۱ بین آلمان و ایتالیا منعقد شد دولت مستقل کرواسی اعلام گردید. پیمان سه جانبه در ابتدا از جانب ایالات متحده آمریکا هدایت شد اما تأثیرات عملی‌اش محدود بود.

منابع

پیوند به بیرون