درون‌برگشتگی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Rezabot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۹ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۴۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

درون‌برگشتگی
تخصصژن‌شناسی پزشکی ویرایش این در ویکی‌داده
طبقه‌بندی و منابع بیرونی
آی‌سی‌دی-۱۰H02.0, Q10.2
آی‌سی‌دی-۹-سی‌ام374.0
دادگان بیماری‌ها29643
مدلاین پلاس001008
ئی‌مدیسینoph/۲۱۲
سمپD004774

آنتروپیون (به انگلیسی: ENTROPION) یا درون‌چرخش یک بیماری است که معمولاً دراثر برگشتن پلک به طرف داخل ایجاد می‌شود و در نتیجه آن مژهها در روی قرنیه قرار می‌گیرند. گاه یک نقص ارثی می‌باشد به خصوص در گوسفندها !.

علائم بیماری : چسبندگی پلکها، تولید چرک، چسبندگی مژه‌ها . التهاب چشم ( تورم، قرمزی، درد و اشک‌ریزش ) که در اثر ساییده شدن پلکِ به داخل چرخیده و مژه‌ها با قرنیه ایجاد می‌شود. بیماری ممکن است به زخم شدن قرنیه و کوری دایمی منجر شود.

علل بیماری : سست شدن بافت حمایت‌کننده از پلک، همراه با کشیده شدن عضلات پلک به سمت داخل ( مثلاً در پیری )، التهاب مزمن چشم (از جمله آلرژی)، که باعث ایجاد بافت جوشگاهی در پلک می‌شود.

بطور کلی در جهان میزان انتروپیون پلک تحتانی بیشتر است، اما در ایران به علت وجود بیماری تراخم (Trachoma) انتروپیون پلک فوقانی از شیوع بیشتری برخوردار است .

انتروپیون به سه دسته تقسیم می‌شود:

۱. انتروپیون مادرزادی

۲. (Congenital Entropion) انتروپیون عودکننده(Involutional Entropion) یا انتروپیون اسپاستیک ( Spastic Entropion) )

۳. انتروپیون سیکاتریکال (Cicatrical Entropion)

بیشترین درصد انتروپیون در رده سنی (۴۷-۶۹ سال) و از نوع سیکاتریکال بوده‌است.

بعضی از موارد بدون درمان ( فقط با استفاده از اشک مصنوعی و قطره آنتی‌بیوتیک ) بهبود می یابند ولی دخالت عمل جراحی توصیه شده‌است . عوارض جراحی انتروپیون عدم ترمیم پلک، عفونت پلک و خونریزی و کراتیت قرنیه می‌باشد .

منابع

  • دورلند فرهنگ اصطلاحات پزشکی.