پرش به محتوا

محمد یوسف: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Fatranslator (بحث | مشارکت‌ها)
جز افزودن ناوباکس> {{نخست‌وزیران افغانستان}} (درخواست کاربر:KOLI)+نشانی+تمیز+
Fatranslator (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۴۰: خط ۴۰:


== زندگینامه ==
== زندگینامه ==
محمد یوسف در سال ۱۹۱۷ در شهر [[کابل]] متولد گردید. او از صنف دوازدهم [[لیسه نجات]] فارغ‌التحصیل شد. سپس دکترای خود را در رشته [[فیزیک]] از کشور [[آلمان]] بدست آورد. پس از بازگشت به [[افغانستان]] به تدریس در [[دانشگاه کابل]] مشغول شد. در سال ۱۹۴۹ به صفت معین [[وزارت تعلیم و تربیه]] مقرر گردید. و پس از مدت تجارب در تاریخ ۱۰ مارس ۱۹۶۳ به صفت وزیر معادن مقرر گردید. پس از انفکاک [[محمدداوودخان]] از پست نخست وزیری به حیث نخست وزیر افغانستان مقرر گردیده در ۱۳ مارس ۱۹۶۳ کابینه خودرا اعلان نمود. او اولین صدراعظم [[افغانستان]] در دوره حکومت [[محمدظاهرشاه]] بود که از خانواده شاه نبود. مهمترین رویداد که در دوره این صدراعظم افغانستان رخداده است روند [[دموکراسی]] و توشیح [[قانون اساسی]] جدید افغانستان است که بتاریخ اول اکتبر ۱۹۶۴ میلادی پاس شد. این قانون ممد دموکراسی و ازادی فعالیت سیاسی احزاب گردید. این قانون یکی از جامعترین و مدرنترین قانون های اساسی در منطقه بود که در آن به [[حقوق]] و [[آزادی فردی]] ارج گذاشته شده، مصونیت مسکن، آزادی مناسک مذهبی، آزادی تشکیل اجتماعات و احزاب در قانون تسجیل گرددیده [[شکنجه]]، [[تبعید]]، [[سانسور]] قبل از نشر و [[تعقیب]] مخالفین سیاسی ممنوع شد. دوکتور یوسف در ۲۹ اکتبر ۱۹۶۵ از وظیفه استعفا نمود. در تاریخ ۲۳ ژانویه ۱۹۹۸ در [[آلمان]] درگذشت.
محمد یوسف در سال ۱۹۱۷ در شهر [[کابل]] متولد گردید. او از صنف دوازدهم [[لیسه نجات]] فارغ‌التحصیل شد. سپس دکترای خود را در رشته [[فیزیک]] از کشور [[آلمان]] بدست آورد. پس از بازگشت به [[افغانستان]] به تدریس در [[دانشگاه کابل]] مشغول شد. در سال ۱۹۴۹ به صفت معین [[وزارت تعلیم و تربیه]] مقرر گردید. و پس از مدت تجارب در تاریخ ۱۰ مارس ۱۹۶۳ به صفت وزیر معادن مقرر گردید. پس از انفکاک [[محمدداوودخان]] از پست نخست وزیری به حیث نخست وزیر افغانستان مقرر گردیده در ۱۳ مارس ۱۹۶۳ کابینه خودرا اعلان نمود. او اولین صدراعظم [[افغانستان]] در دوره حکومت [[محمدظاهرشاه]] بود که از خانواده شاه نبود. مهمترین رویداد که در دوره این صدراعظم افغانستان رخداده است روند [[دموکراسی]] و توشیح [[قانون اساسی]] جدید افغانستان است که بتاریخ اول اکتبر ۱۹۶۴ میلادی پاس شد. این قانون ممد دموکراسی و ازادی فعالیت سیاسی احزاب گردید. این قانون یکی از جامعترین و مدرنترین قانون های اساسی در منطقه بود که در آن به [[حقوق]] و [[آزادی فردی]] ارج گذاشته شده، مصونیت مسکن، آزادی مناسک مذهبی، آزادی تشکیل اجتماعات و احزاب در قانون تسجیل گرددیده [[شکنجه]]، [[تبعید]]، [[سانسور]] قبل از نشر و [[تعقیب (فیلم ۱۹۹۸)|تعقیب]] مخالفین سیاسی ممنوع شد. دوکتور یوسف در ۲۹ اکتبر ۱۹۶۵ از وظیفه استعفا نمود. در تاریخ ۲۳ ژانویه ۱۹۹۸ در [[آلمان]] درگذشت.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۱۷ آوریل ۲۰۱۷، ساعت ۱۶:۳۴

محمد یوسف
صدراعظم (نخست‌وزیر) افغانستان
دوره مسئولیت
۱۰ مارس ۱۹۶۳ – ۲۹ اکتبر ۱۹۶۵
پادشاهمحمدظاهرشاه
پس ازمحمدداوودخان
پیش ازمحمدهاشم میوندوال
وزیر امور خارجه افغانستان
دوره مسئولیت
۱۰ مارس ۱۹۶۳ – ۲۹ اکتبر ۱۹۶۵
اطلاعات شخصی
زاده١٣١۴ خورشیدی
۱۹۱۷
کابل، افغانستان
درگذشته۱ ژانویه ۱۹۹۸
آلمان
ملیت افغانستان
حزب سیاسیمستقل
پیشهاستاد دانشگاه، سیاستمدار

دکتر محمد یوسف صدراعظم افغانستان در زمان سلطنت محمدظاهرشاه بود.

زندگینامه

محمد یوسف در سال ۱۹۱۷ در شهر کابل متولد گردید. او از صنف دوازدهم لیسه نجات فارغ‌التحصیل شد. سپس دکترای خود را در رشته فیزیک از کشور آلمان بدست آورد. پس از بازگشت به افغانستان به تدریس در دانشگاه کابل مشغول شد. در سال ۱۹۴۹ به صفت معین وزارت تعلیم و تربیه مقرر گردید. و پس از مدت تجارب در تاریخ ۱۰ مارس ۱۹۶۳ به صفت وزیر معادن مقرر گردید. پس از انفکاک محمدداوودخان از پست نخست وزیری به حیث نخست وزیر افغانستان مقرر گردیده در ۱۳ مارس ۱۹۶۳ کابینه خودرا اعلان نمود. او اولین صدراعظم افغانستان در دوره حکومت محمدظاهرشاه بود که از خانواده شاه نبود. مهمترین رویداد که در دوره این صدراعظم افغانستان رخداده است روند دموکراسی و توشیح قانون اساسی جدید افغانستان است که بتاریخ اول اکتبر ۱۹۶۴ میلادی پاس شد. این قانون ممد دموکراسی و ازادی فعالیت سیاسی احزاب گردید. این قانون یکی از جامعترین و مدرنترین قانون های اساسی در منطقه بود که در آن به حقوق و آزادی فردی ارج گذاشته شده، مصونیت مسکن، آزادی مناسک مذهبی، آزادی تشکیل اجتماعات و احزاب در قانون تسجیل گرددیده شکنجه، تبعید، سانسور قبل از نشر و تعقیب مخالفین سیاسی ممنوع شد. دوکتور یوسف در ۲۹ اکتبر ۱۹۶۵ از وظیفه استعفا نمود. در تاریخ ۲۳ ژانویه ۱۹۹۸ در آلمان درگذشت.

منابع