شندرشامی

مختصات: ۳۸°۲۳′۲۶″شمالی ۴۸°۰۱′۱۸″شرقی / ۳۸٫۳۹۰۵۷°شمالی ۴۸٫۰۲۱۶۶°شرقی / 38.39057; 48.02166[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
شندرشامی
تصویری از شندرشامی
تصویری از شندرشامی
تصویری از شندرشامی
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناردبیل
شهرستاناردبیل
بخشثمرین
دهستانغربی
مردم
جمعیت۱۳۱ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۰۲۴۶۰۳
طبیعت روستای شندرشامی فصل بهار اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شندر شامی روستایی در شهرستان اردبیل استان اردبیل در دامنه‌های سبلان است که از اردبیل تقریباً ۳۱ کیلومتر فاصله دارد. در روستا شندرشامی چندتا روستاهای کوچک بنام روستای چوخوریورد، امیرآباد، هاچا، چراپا، میان دره، اسماعیل کندی و کمرکندی وجود دارد.

روستای شندرشامی

زلزله ۶.۱ ریشتری[ویرایش]

در تاریخ ‎۱۰ اسفند ۱۳۷۵ (۲۸ فوریه ۱۹۹۷ میلادی) ساعت ۱۲:۵۷:۱۸ به زمان یوتی‌سی در اردبیل شهر نیر رخ داد. زمین‌لرزه به وقت محلی در روز جمعه، ساعت ۱۶:۲۷:۱۸ روی داده و منطقه زمانی آن یوتی‌سی +۳٫۵ بوده‌است .عمق این زلزله ۱۰ کیلومتر بود، و بزرگی آن ۶٫۱ در مقیاس Mw اعلام شده‌است.خانه‌های خشتی و گلی اطراف اردبیل تاب تحمل زمین لرزه ۶.۱ ریشتری را نداشتند و به شعاع ۳۵ کیلومتر تمام روستاهای اطراف مرکز زمین لرزه کامل تخریب شده اند. در این زلزله روستای شندرشامی نیز به دلیل اینکه خانه هایش خشت و گلی بود تاحدودی تخریب شد و ساختمانهای جدید مقاوم در برابر زلزله جای بسیاری از خانه های خشتی باصفا را گرفت. بدین ترتیب آداب و رسومی مثل "شال سالّاماق" ، "روشن کردن تنور" ، "کوءرسی" به تاریخ پیوست.

طبیعت[ویرایش]

روستای شندرشامی کوه های مرتفع و جنگل و طبیعت سرسبزی دارد به گونه ای که می توانید این روستا را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنید.

مردم[ویرایش]

این روستا مردمان پرتلاش و مهربانی دارد که بسیار مهمان نوازند و شما از سفرتان به روستا لذت خواهی برد. هنگامی که وارد روستای شندرشامی می شوید، تابلوی بزرگی را با عنوان “ به روستای گردشگری و سرسبز شندرشامی خوش آمدید “ تماشا می کنید که خوش آمد گویی اهالی روستا به شما است.

جمعیت[ویرایش]

شندرشامی در دهستان دوجاق بخش ثمرین قرار دارد و بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۳۱ نفر (۶۴ مرد ۶۷ زن) در ۳۵ خانوار بوده است.

معنی کلمه شندرشامی[ویرایش]

معنی شندر در لغت نامه دهخدا “تکه ای/قسمتی از” و شامی به معنی “جنگل” است.

شندر شامی یعنی قسمتی از جنگل/ تکه ای از جنگل.

منابع[ویرایش]