شرح حدیث جنود عقل و جهل

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Yamaha5Bot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۲ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۹ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

شرح حدیث جنود عقل و جهل
تصویر جلد نسخه فارسی کتاب
نویسنده(ها)سید روح‌الله خمینی
کشورتهران
زبانعربی
تعداد جلد
یک
موضوع(ها)علم اخلاق
ناشرمؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی
شمار صفحات۵۳۲ صفحه
شابکشابک ‎۹۷۸−۹۶۴−۳۳۵−۰۲۴−۶

شرح حدیث جنود عقل و جهل، اثری از سید روح‌الله خمینی دربارهٔ علم اخلاق است. آراء کلامی، اخلاقی سید روح‌الله خمینی در این کتاب وضوح بیشتری یافته و همچون کتاب شرح چهل حدیث او، افراد بیشتری می‌توانند از آن بهره بگیرند. این کتاب حاوی نکات عمیق عرفانی، فلسفی و کلامی است با تکیه بر آیات قرآن و روایات اهل بیت در شرح دعای مباهله معروف به دعای سحر، در سال ۱۳۴۷ هجری قمری (۱۳۰۷ شمسی) و به زبان عربی نوشته شده‌است. این کتاب توسط سیداحمد فهری ترجمه و چندین نوبت چاپ شده‌است. این اثر به زبان عربی از طرف مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) به طبع رسیده‌است.[۲]

روش نگارنده در شرح این حدیث، در غالب موارد، چنین است:[۳]

الف) ابتدا یک فقره از روایت را که در آن جنود عقل و جهل آمده، ذکر می‌کند و فصلی را به توضیح آن، اختصاص می‌دهد. ب) برخی از واژه‌های دشوار یا واژه‌هایی را که در ارائه تصویری روشن از صفات اخلاقی مؤثر، توضیح می‌دهد. ج) به مباحث اساسی که مربوط به تبیین صفت حسنه یا رذیله است، می‌پردازد؛ نظیر اینکه صفات حسنه، منطبق با فطرت و صفات رذیله، مخالف با فطرت است و طرح سؤالهایی از قبیل اینکه: راه تحصیل صفات حسنه و گریز از صفات رذیله چیست؟ و… د) روایات و آیاتی را که مربوط به صفات حسنه یا رذیله مورد بحث باشد، یاد می‌کند. ه) نگارنده در فصول کتاب، فصلی را به پند و نصیحت، اختصاص داده‌است.

منابع

  1. «شرح حدیث جنود عقل و جهل‌/ امام خمینی (ره)». سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران. دریافت‌شده در ۷ مارس ۲۰۱۸.
  2. «شرح حدیث جنود عقل و جهل امام خمینی (س)». مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س). دریافت‌شده در ۷ مارس ۲۰۱۸.
  3. «نگاهی به کتاب (شرح حدیث جنود عقل و جهل)». پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه. ۱۵ بهمن ۱۳۸۶. دریافت‌شده در ۷ مارس ۲۰۱۸.