اصفهانک (اصفهان)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط DTK01 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۹ فوریهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۰:۵۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

اصفهانک
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناصفهان
شهرستاناصفهان
بخشمرکزی
دهستانکرارج
اصفهانک بر ایران واقع شده‌است
اصفهانک
۳۲°۳۳′۴۹″شمالی ۵۱°۴۴′۵۵″شرقی / ۳۲٫۵۶۳۶۱۱°شمالی ۵۱٫۷۴۸۶۱۱°شرقی / 32.563611; 51.748611
مردم
جمعیت۴۴۱۴ نفر (سرشماری ۹۵)
رشد جمعیت۶٪- (سال ۱۳۹۰تا ۱۳۹۵)
کد آماری۱۷۵۳۷۷

اصفهانک روستایی در دهستان کرارج بخش مرکزی شهرستان اصفهان استان اصفهان ایران است. اصفهانک در فاصله ۱۲ کیلومتری از مرکزیت شهر اصفهان (چهار راه آبشار) به طرف جنوب شرقی استان در جاده منتهی به منطقه زیار و در محدوده منطقه کرارج واقع شده. از شمال به منطقه اشکاوند و ردان و شهرک شهید کشوری منتهی به جاده آبشار و از طرف غرب به سپاهان شهر (اصفهان منطقه ۵) از جنوب به شهر جدید بهارستان و از منطقه شرق به منطقه انرژی اتمی اصفهان منتهی می‌شود. از نظر تفکیک اراضی عمده زمینهای کشاورزی این منطقه به سوی کاربری مسکونی گرایش دارد. شهرک‌های سرو و فجر و شهرک تازه تأسیس نیکان و کوی راه حق عمده جمعیت مهاجر این منطقه را در خود اسکان داده‌است.

تاریخچه

اصفهانک از نگاه علامه دهخدا: ده (دخ) اصفهانک در سه فرسنگی اصفهان واقع بود. حمداﷲ مستوفی در فصل «در ذکر مسافات طرق» آرد: از اصفهان تا دیه اصفهانک سه فرسنگ؛ ازو تا دیه مهیار که سرحد ملک فارس است پنج فرسنگ… (از نزهةالقلوب چ لیدن مقالهٔ ۳ ص ۱۸۴). و در فرهنگ جغرافیایی ایران آمده‌است: دهی است از دهستان کرارج بخش حومه شهرستان اصفهان واقع در ۱۰۰۰۰ گزی جنوب خاوری اصفهان و ۶۰۰۰ گزی خاور شوسهٔ اصفهان به‌شیراز. جلگه، معتدل و سکنهٔ آن ۱۵۲ تن است که بفارسی سخن می‌گویند. آب آن از رودخانه و چاه تأمین می‌شود و محصول آن غلات، ذرت، پنبه و صیفی و شغل اهالی زراعت و راه آن ماشین رو است. نمونه مزرعه کشاورزی در این آبادی است. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۱۰).

جمعیت

بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۴٬۴۱۴ نفر (۱٬۳۱۸خانوار) بوده‌است.[۱]

جمعیت تاریخی
سالجمعیت±%
۱۳۸۵۳٬۸۶۰—    
۱۳۹۰۴٬۷۱۷۲۲٫۲٪+
۱۳۹۵۴٬۴۱۴۶٫۴٪−

منابع

  1. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۹۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از اصلی (اکسل) در ۲۰ شهریور ۱۴۰۲.