در چشم باد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
خط ۴۷: خط ۴۷:
سریال تاریخی «در چشم باد»، وقایع [[سیاسی]] و [[اجتماعی]] سه دوره از تاریخ در سال‌های [[۱۳۰۰]]، [[۱۳۲۰|۱۳۲۰و]] [[۱۳۶۰]] را بررسی می‌کند که دوره اول پایان دوره [[قاجار]] و دورهٔ [[دودمان پهلوی|پهلوی]]، دوره دوم [[جنگ جهانی دوم]] و دوره سوم یک دوره زمانی خاص در بعد از [[انقلاب اسلامی ایران]] را که دوره [[فتح خرمشهر]] است، در بر می‌گیرد.
سریال تاریخی «در چشم باد»، وقایع [[سیاسی]] و [[اجتماعی]] سه دوره از تاریخ در سال‌های [[۱۳۰۰]]، [[۱۳۲۰|۱۳۲۰و]] [[۱۳۶۰]] را بررسی می‌کند که دوره اول پایان دوره [[قاجار]] و دورهٔ [[دودمان پهلوی|پهلوی]]، دوره دوم [[جنگ جهانی دوم]] و دوره سوم یک دوره زمانی خاص در بعد از [[انقلاب اسلامی ایران]] را که دوره [[فتح خرمشهر]] است، در بر می‌گیرد.


در این [[پروژه]] که «[[حسین علیزاده]]» [[موسیقی]] آن را ساخته، بازیگرانی چون، [[پارسا پیروزفر]]، [[اکبر عبدی]]، [[کامبیز دیرباز]]، [[سعید نیک‌پور]]، [[سحر جعفری جوزانی]]، [[لاله اسکندری]]، [[ستاره صفرآوه]]، [[رضا شفیعی جم]]، [[فخرالدین صدیق شریف]]، [[جهانگیر الماسی]]، [[محمود پاک نیت]]،[[مصطفی زمانی (بازیگر)|مصطفی زمانی]]، [[محمدرضا هدایتی]]، [[هومن سیدی]] و… ایفای نقش کرده‌اند.
در این [[پروژه]] که «[[حسین علیزاده]]» [[موسیقی]] آن را ساخته، بازیگرانی چون، [[پارسا پیروزفر]]، [[اکبر عبدی]]، [[کامبیز دیرباز]]، [[سعید نیک‌پور]]، [[سحر جعفری جوزانی]]، [[لاله اسکندری]]، [[ستاره صفرآوه]]، [[رضا شفیعی جم]]، [[فخرالدین صدیق شریف]]، [[جهانگیر الماسی]]، [[محمود پاک نیت]]، [[مصطفی زمانی (بازیگر)|مصطفی زمانی]]، [[محمدرضا هدایتی]]، [[هومن سیدی]] و… ایفای نقش کرده‌اند.


ساخت این [[سریال]] یکی از بزرگترین [[پروژه|پروژه‌های]] سریال‌سازی در [[تلویزیون]] است که برای ساخت آن تا به حال از ۴۸۰ لوکیشن استفاده شده و به بیش از ۱۰ [[شهرستان]] و [[استان]] دیگر سفر شده است.
ساخت این [[سریال]] یکی از بزرگترین [[پروژه|پروژه‌های]] سریال‌سازی در [[تلویزیون]] است که برای ساخت آن تا به حال از ۴۸۰ لوکیشن استفاده شده و به بیش از ۱۰ [[شهرستان]] و [[استان]] دیگر سفر شده است.

نسخهٔ ‏۲۲ مارس ۲۰۱۶، ساعت ۲۲:۱۹

در چشم باد
پرونده:Dar chashm baad.jpg
نویسندهمسعود جعفری جوزانی
کارگردانمسعود جعفری جوزانی
بازیگرانپارسا پیروزفر
کامبیز دیرباز
ستاره صفرآوه
سعید نیکپور
جلال پیشوائیان
لاله اسکندری
اکبر عبدی
فخرالدین صدیق شریف
جهانگیر الماسی
محمدرضا هدایتی
سحر جعفری جوزانی
رضا شفیعی جم
گلاره عباسی
ماه چهره خلیلی
مهدی کاسه ساز
هومن سیدی
سام درخشانی
سعید راد
مصطفی زمانی
سیما تیرانداز
مجید جوزانی
هادی کاظمی
محمود استاد محمد
ابراهیم آبادی
ارسلان قاسمی
وطن صفر اُف
بیتا توکلی
عاطفه صرفه‌جو
آهنگسازحسین علیزاده
کشور سازنده ایران
زبان اصلیزبان فارسی
تولید
تهیه‌کننده‌هامسعود جعفری جوزانی
عباس اکبری فیض‌آبادی
حبیب‌الله کاسه‌ساز
تدوین‌گرمهدی حسینی‌وند
دوربینامیر کریمی
مدتحدود ۵۰ دقیقه
پخش
انتشار اولیه۵ تیر ۱۳۸۸

در چشم باد مجموعه تلویزیونی تاریخی حماسی است که فیلمبرداری آن از مهرماه سال ۱۳۸۲ در لوکیشنی واقع در شمال کشور آغاز شد، به مدت ۵ سال به طول انجامید و در نهایت در اواخر سال ۱۳۸۷ به پایان رسید. این اثر یکی از آثار فاخر و ماندگار مسعود جعفری‌جوزانی در بین مردم محسوب می شود.

درباره مجموعه

مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» به تهیه کنندگی مسعود جعفری‌جوزانی و عباس اکبری در۵۰ قسمت ۵۰ دقیقه‌ای برای پخش از شبکه اول سیما تهیه و تولید شد.فیلمنامه این سریال که در زمره سریال‌های «الف» سیما به شمار می‌رود، توسط «مسعود جعفری جوزانی» در مدت دوسال نوشته شده است.

سریال تاریخی «در چشم باد»، وقایع سیاسی و اجتماعی سه دوره از تاریخ در سال‌های ۱۳۰۰، ۱۳۲۰و ۱۳۶۰ را بررسی می‌کند که دوره اول پایان دوره قاجار و دورهٔ پهلوی، دوره دوم جنگ جهانی دوم و دوره سوم یک دوره زمانی خاص در بعد از انقلاب اسلامی ایران را که دوره فتح خرمشهر است، در بر می‌گیرد.

در این پروژه که «حسین علیزاده» موسیقی آن را ساخته، بازیگرانی چون، پارسا پیروزفر، اکبر عبدی، کامبیز دیرباز، سعید نیک‌پور، سحر جعفری جوزانی، لاله اسکندری، ستاره صفرآوه، رضا شفیعی جم، فخرالدین صدیق شریف، جهانگیر الماسی، محمود پاک نیت، مصطفی زمانی، محمدرضا هدایتی، هومن سیدی و… ایفای نقش کرده‌اند.

ساخت این سریال یکی از بزرگترین پروژه‌های سریال‌سازی در تلویزیون است که برای ساخت آن تا به حال از ۴۸۰ لوکیشن استفاده شده و به بیش از ۱۰ شهرستان و استان دیگر سفر شده است.

خلاصه و اطلاعات داستان

«در چشم باد» قصه زندگی خانواده‌ای است که رویدادها و لحظات تلخ و شیرین زندگی‌شان از دوره قیام میرزا کوچک جنگلی تا آزادسازی خرمشهر در آن به تصویر کشیده می‌شود، قصه از زمانی آغاز می‌شود که میرزا کوچک خان جنگلی، در گیلان اعلام جمهوری می‌کند و با این اقدام دوران پر حادثه تاریخ معاصر ایران آغاز می‌شود.

پدر خانواده معروف به «ایرانی» از یاران میرزا کوچک خان جنگلی است. پس از کشته شدن میرزا، ایرانی همراه خانواده‌اش به تهران کوچ می‌کند و با دایر کردن یک چاپخانه فعالیت‌های سیاسی‌اش را پی می‌گیرد.

در این سریال ۱۵۰ بازیگر در نقش‌های اصلی ایفای نقش کرده‌اند. «سعید نیک‌پور» نقش «حسن ایرانی» پدر خانواده را بازی می‌کند. او از ابتدای سریال در قصه حضور دارد و در فاز دوم از قصه خارج می‌شود. ایرانی ۳ پسر و یک دحتر دارد که نام یکی از پسرها «بیژن» است و نقش او را «پارسا پیروزفر» بازی می‌کند. «بیژن» خلبان است و در جنگ جهانی دوم با متفقین می‌جنگد. او پس از جنگ دستگیر و به خارج از کشور تبعید می‌شود.

بیژن زمان جنگ تحمیلی به ایران می‌آید و برای پیدا کردن پسرش مجبور می‌شود به جبهه برود. نقش پسر دیگر ایرانی به نام «نادر» را «کامبیز دیرباز» بازی می‌کند. «نادر» تاجر است و تمایل زیادی به دخالت در ماجراهای سیاسی ندارد. نقش همکار و دوست او را «رضا شفیعی‌جم» بازی می‌کند.

اسد پسر کوچکتر خانواده «مهدی کاسه ساز» در حمله هوایی متفقین به نیروی دریایی بندر پهلوی به همراه ید الله بایندر شهید می‌شود. فاطمه دختر ایرانی «گلاره عباسی» با محمود دژگیر «محمد رضا هدایتی» ازدواج می‌کند.

تهیه و تولید

مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» به تهیه‌کنندگی «رضا انصاریان» آغاز شد و بعد از چند ماه «حبیب‌الله کاسه‌ساز» جایگزین وی شد. پس از ۲ سال تهیه‌کنندگی به «مسعود جعفری‌جوزانی» و «عباس اکبری» واگذار شد.

کل این اثر حدود ۲۵۰۰ دقیقه زمان دارد که حدود نیمی از آن در زمان تهیه‌کنندگی انصاریان و کاسه‌ساز فیلمبرداری شده و۵۰ درصد بقیه زمان تهیه‌کنندگی جوزانی و اکبری به تصویر کشیده شده است.

فیلمبرداری سریال را «علیرضا زرین‌دست» آغاز کرد اما او اواخر سال ۸۲ از گروه رفت و «حسن پویا» به مدت یک ماه، جای او را به عنوان مدیر فیلمبرداری گرفت و بعد از آن فیلمبرداری به «امیر کریمی» سپرده شد که او کار را به پایان رساند.

بازسازی خیابان‌های طالقانی، لاله‌زار و پامنار برای گرفتن سکانس‌های مربوط به سال‌های ۶۰ و ۶۱ در محل خود خیابان‌ها بازسازی شد و بازسازی مسجد خرمشهر حدود ۸ ماه طول کشید که این بازسازی هم در خود مسجد اصلی انجام شد. شهرک غزالی لوکیشن اصلی فاز دوم سریال بوده است.

موسیقی سریال

در چشم باد
آلبوم موسیقی متن از
انتشارزمستان ۱۳۹۱
فروردین ۱۳۹۲
ژانرموسیقی فیلم
مدت۶۴:۳۴
ناشرنقطه تعریف

موسیقی متن در چشم باد توسط حسین علیزاده ساخته شده است. ساخت موسیقی برای سریال در چشم باد دومین تجربه شخصی علیزاده در حوزه ساخت موسیقی برای سریال پس از مجموعه تلویزیونی زیر تیغ است.[۱]

علیزاده با بهره‌گیری از موسیقی دوره‌های گوناگون تاریخی سریال، و بهره‌گیری از عناصر و نمادهای جغرافیایی و تاریخی و با توجه به تسلط بر ردیف دستگاهی از فضا و حجم موسیقی ایرانی برای ساخت موسیقی این سریال بهره گرفته است.[۲]

موسیقی این سریال در زمستان ۱۳۹۱ در قالب آلبوم شامل ۲۳ قطعه منتشر شد و با تاخیری چند ماهه در بهار ۱۳۹۲ به صورت گسترده توسط موسسه فرهنگی‌ هنری نقطه تعریف پخش شد.[۲]این آلبوم موسیقی،گزیده‌ای از موسیقی سریال در چشم باد است.علیزاده بر این باور است که این آلبوم، شنونده خاص خودش را دارد.[۱]

فهرست آهنگ‌ها

موسیقی همهٔ ترانه‌ها توسط حسین علیزاده ساخته شده‌است.

شمارهناممدت
۱.«پیشواز»۳:۱۰
۲.«خاطره»۲:۱۷
۳.«اشباح»۲:۲۴
۴.«عروس»۳:۳۲
۵.«سیر»۳:۰۹
۶.«وداع»۱:۴۵
۷.«درشکه»۱:۵۶
۸.«ستیز»۱:۲۵
۹.«قصه‌های بابابزرگ»۴:۳۷
۱۰.«تاریکی تا نور»۳:۱۸
۱۱.«مضحک»۱:۵۰
۱۲.«شکست»۲:۱۹
۱۳.«قتلگاه»۱:۱۹
۱۴.«بازار»۲:۵۲
۱۵.«رقص اشباح»۴:۳۰
۱۶.«باران»۳:۱۵
۱۷.«پیش‌پرده»۳:۵۴
۱۸.«وداع»۳:۰۳
۱۹.«دیدار»۱:۳۱
۲۰.«سرگشته»۳:۲۳
۲۱.«ترک یار»۱:۵۳
۲۲.«بازار»۲:۲۱
۲۳.«سراب»۳:۵۰
مجموع مدت:بله

منابع

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ «آلبوم " در چشم باد" حسین علیزاده در پیشخوان موسیقی». خبرگزاری مهر. ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ «آلبوم موسیقی سریال در چشم باد منتشر شد». خبرگزاری فارس. ۲۱ فروردین ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.

پیوند بیرون