حسن روشن

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Pouria.ahmadi.birgani (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۰ ژوئن ۲۰۲۱، ساعت ۰۵:۰۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

حسن روشن

شناسنامه
نام کامل حسن روشن
زادروز ۱۲ خرداد ۱۳۳۴[۱][۲] (۶۸ سال)
زادگاه تهران، ایران
قد ۱۶۹ سانتی متر
اطلاعات باشگاهی
باشگاه کنونی باز نشسته
شمارهٔ پیراهن ۱۰
پُست مهاجم
باشگاه‌های جوانان
تاج
باشگاه‌های حرفه‌ای
سال‌ها باشگاه‌ها بازی (گل)
۱۳۵۷–۱۳۵۰
۱۳۵۷–۱۳۶۱
۱۳۶۱–۱۳۶۲
۱۳۶۲–۱۳۶۳
۱۳۶۳–۱۳۶۷
تاج
الاهلی امارات
استقلال
الاهلی امارات
استقلال
تیم ملی

۱۹۷۴–۱۹۸۰
جوانان ایران
ایران

۴۸ (۱۳)
دوران مربیگری
ماشین‌سازی تبریز
شموشک نوشهر

حسن روشن (زاده ۱۲ خرداد ۱۳۳۴) بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و نیز عضو باشگاه‌های تاج تهران[۳] و الاهلی امارات بوده‌است.

حسن روشن تنها ملی پوش کشورمان ایران است که در جام جهانی، جام ملت‌های آسیا، المپیک و بازی‌های آسیایی برای تیم ملی کشورمان ایران گلزنی کرده‌است. وی از این حیث در تیم ملی رکورد دار است.

او در جام جهانی ۱۹۷۸ عضو تیم ملی فوتبال ایران بود و توانست در دیدار برابر پرو گل ایران را به ثمر برساند؛ نتیجه پایانی بازی ۴–۱ به سود تیم پرو گردید. وی مدتی در زمان افشارزاده مدیریت آکادمی استقلال را نیز برعهده داشت که چندی بعد با استعفا وی همراه شد. حسن روشن از بهترین مهاجمان تاریخ باشگاه استقلال است و به عنوان یکی از گلزن‌ترین مهاجمان تاریخ تیم ملی ایران است. روشن دارای عنوان جوانترین گلزن دربی تهران با ۱۸ سال و ۳۵۷ روز سن است.

گل او به عقاب در ۲۵ اسفند ۱۳۵۱ در بازی پایانی جام باشگاه‌های تهران باعث قهرمانی تاج در این مسابقات شد. او در المپیک ۱۹۷۶ مونترال موفق به بازکردن دروازه تیم لهستان شد.[۴]

سال‌های نخست

حسن روشن متولد کوی تابس شمیرانات (دربند) و پسر ارشد خانواده منوچهر روشن (فوتبالیست صاحب نام محله اختیاریه تهران) و باشگاه شرق است. وی در دوره دبیرستان به دبیرستان نراقی (منظریه) که دارای امکانات مناسب ورزشی بود رفت و با تیم منتخب دبیرستان، رتبه سوم آموزشگاه‌های منطقه شمیرانات را کسب کرد. سال ۱۳۵۰ با تیم منتخب دبیرستان نراقی به عنوان سوم آموزشگاه‌های تهران دست یافت تا توسط استاد نادر لطیفی برای مسابقات قهرمانی آموزشگاه‌های ایران (در کرمان) به تیم منتخب دعوت شود، رقابت‌هایی که با قهرمانی تیم تهران پایان یافت. وی در پست گوش راست بازی قابل قبولی ارائه داد و با ثبت ۳ گل و ۴ پاس گل اولین موفقیت فوتبالی خویش را جشن گرفت.[۵]

منابع

  1. «حسن روشن». تخت جمشیدکاپ.
  2. «Iran at worldcup 1978». fifa.
  3. اسامی بازیکنان و مربیان استقلال
  4. صدر، حمیدرضا (۱۳۹۲پسری روی سکوها، تهران: نشر زاوش
  5. «حسن روشن». takhtejamshidcup.com. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۰۱۹-۱۰-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۰-۱۳.