قباد (اسلام‌آباد غرب)

مختصات: ۳۴°۰۲′۱۵″ شمالی ۴۶°۴۲′۳۲″ شرقی / ۳۴٫۰۳۷۵۰°شمالی ۴۶٫۷۰۸۸۹°شرقی / 34.03750; 46.70889
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Q2020 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۳ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۱۸:۴۴ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

قباد شیان
(قوای)
روستا
قباد شیان در ایران واقع شده
قباد شیان
قباد شیان
مختصات: ۳۴°۰۲′۱۵″ شمالی ۴۶°۴۲′۳۲″ شرقی / ۳۴٫۰۳۷۵۰°شمالی ۴۶٫۷۰۸۸۹°شرقی / 34.03750; 46.70889
فهرست کشورهای مستقل ایران
استان‌های ایراناستان کرمانشاه
شهرستان‌های ایرانشهرستان اسلام‌آباد غرب
بخش (تقسیمات کشوری)بخش مرکزی شهرستان اسلام‌آباد غرب
دهستاندهستان شیان
وجه تسمیهقباد(جد خاندان قبادی)
جمعیت
 (۲۰۰۶)
 • کل۵۱۵
منطقه زمانییوتی‌سی +۳:۳۰ (ساعت رسمی ایران)
 • تابستانی (DST)یوتی‌سی +۴:۳۰ (ساعت رسمی ایران)
پیش‌شماره(های) تلفن۰۸۳۲

قباد نام یکی از چهارده روستای دهستان شیان بخش مرکزی شهرستان اسلام‌آباد غرب در استان کرمانشاه است. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا ۵۱۵ نفر در ۱۱۱ خانوار است.

موقعیت جغرافیایی

از نظر موقعیت جغرافیایی در ۲۰ کیلومتری شرق شهرستان اسلام آباد غرب قرار دارد. روستاهای همجوار آن از طرف شمال با ملخطابی شیان همسایه است، از طرف جنوب با فاصله تقریبی یک کیلومتری به کوه منتهی می‌شود، از طرف شرق با روستای معارفی شیان همسایه است و از طرف غرب با فاصله تقریبی یک کیلومتری به کوه منتهی می‌شود.

پیشینه تاریخی

قدمت نامگذاری این روستا به حدود ۴۰۰سال می‌رسد، که بر گرفته از اسمی به همین نام که جد پدری خاندان قبادی در آن روستا می‌باشد که به تلفظ فارسی قباد و تلفظ کردی قوای گفته و نوشته می‌شود نامگذاری شده‌است. این فرد (قباد) ابتدا در کشور عراق در استان دیاله در شهر مندلی از ایلی به نام غرولث در روستای کدخدا عبدالکریم سکونت داشته (شهر مندلی جزو ایل بزرگ کلهر بوده و با استان کرمانشاه همسایه می‌باشد) و بعد به این مکان یعنی روستای قباد شیان مهاجرت کرده‌است لذا در تقسیمات جغرافیایی تابع دهستان شیان می‌باشد.

مذهب و زبان

مردمان این روستا همگی مسلمان و پیرو مذهب شیعه و از نظر قوم و قبیله ای از ایل بزرگ کلهر بوده و به زبان کردی کلهری صحبت می‌کنند این روستا مردمی با فرهنگ و خونگرم و مهمان نواز دارد و از نظر روابط فامیلی همگی با هم خویشاوند هستند.[۱]

منابع

  1. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.