گاو (میانه)

مختصات: ۳۷°۱۷′۵۱″ شمالی ۴۸°۱۴′۵۷″ شرقی / ۳۷٫۲۹۷۵۰°شمالی ۴۸٫۲۴۹۱۷°شرقی / 37.29750; 48.24917
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
گاو (میانه)
گاو
روستا
گاو (میانه) در ایران واقع شده
گاو (میانه)
گاو (میانه)
مختصات: ۳۷°۱۷′۵۱″ شمالی ۴۸°۱۴′۵۷″ شرقی / ۳۷٫۲۹۷۵۰°شمالی ۴۸٫۲۴۹۱۷°شرقی / 37.29750; 48.24917
کشور ایران
استان‌های ایراناستان آذربایجان شرقی
شهرستان‌های ایرانشهرستان میانه
بخش (تقسیمات کشوری)بخش کاغذکنان
تقسیمات کشوری در ایراندهستان کاغذکنان مرکزی
جمعیت
 (2006)
 • کل۳۸۴
منطقه زمانییوتی‌سی +۳:۳۰ (ساعت رسمی ایران)
 • تابستانی (DST)یوتی‌سی +4:30 (ساعت رسمی ایران)

گاو یا در گویش محلی گُوْ روستایی از توابع دهستان کاغذکنان مرکزی در بخش کاغذکنان شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی ایران است.[۱] این روستا شرقی ترین نقطه استان آذربایجان شرقی از لحاظ مختصات جغرافیایی و مسکونی بودن است.

رود قزل‌اوزن از کنار این روستا عبور می‌کند و همین برای سیراب کردن درختان، مزارع و گل ها است.

کشاورزی[ویرایش]

سرسبزی همراه با وجود درختان فراوان، طبیعت این روستا را چشم نواز کرده است که همین، باعث اختصاص بیشترین سهم تولید میوه در بخش کاغذکنان را به گاو شده است. بیشترین محصولات درختی این روستا: انار، انجیر، انگور، زردآلو، توت ها و سیب است. از محصولات زراعی این روستا هم میتوان به: برنج، گندم، عدس، نخود و انواع لوبیا اشاره کرد؛ که برنج این روستا به دلیل طعم و عطر بسیار زیاد خود، مورد استفاده اهالی روستا و برخی از خانواده های ساکن در شهر های دیگر قرار میگیرد.

طبیعت[ویرایش]

طبیعت زیبا و بکر این روستا به ویژه حاشیه قزل اوزن و درختان کنارهٔ این رود، این روستا را به پرمحصول ترین روستای کاغذکنان تبدیل کرده است. در این روستا، چند چشمهٔ آبگرم معدنی وجود دارد که از قعر زمین میجوشند و همینطور از قزل اوزن، رود این روستا به دلیل همیشه پاک بودن آبِ این رود، ماهی های خوردنی و غیر خوردنی یافت میشود. حیواناتی همچون خرس، پلنگ، بزکوهی، خوک، گراز، خرگوش، لاک پشت، سوسمار، ماهی و مار به دلیل طبیعت باغ ها در این روستا فراوان هستند. همچنین پرندگان وحشی نظیر: عقاب، شاهین، کرکس، جغد، کلاغ، زاغ و لک لک در این روستا به دلیل وجود انبوه درختان و گل ها و همچنین رود تمیز آب قزل اوزن در این روستا وجود دارند. بیشتر مردم این روستا در بخش دامداری هم فعالیت قابل توجهی دارند و در زمینه پرورش حیوانات مثل: گاو و مرغ و خروس و بوقلمون و اردک فعال هستند. اردک ها در طی سال در حاشیه قزل اوزن و چشمه ها به وفور و کثرت وجود دارند.

جمعیت[ویرایش]

این روستا در دهستان کاغذکنان مرکزی واقع شده و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۸۴ نفر(۱۱۲ خانوار) بوده است.

منابع[ویرایش]

  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.