فرگوش

مختصات: ۳۷°۵۶′۳۵″ شمالی ۴۷°۳۷′۲۷″ شرقی / ۳۷٫۹۴۳۰۶°شمالی ۴۷٫۶۲۴۱۷°شرقی / 37.94306; 47.62417[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
آذربایجان شرقی
موقعیت آذربایجان شرقی
مختصات:
مرکزآذربایجان-سراب
مدیریت
 • نوعمرکز

فرکوش روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی است. این روستا در فاصله ۵ کیلومتری جاده سراب – اردبیل قرار دارد که از شمال با آغمیون و سهزاب، از جنوب با تکلدان و از شرق با طاران و پادگان و از غرب با اسفستان و شهرک صنعتی سراب همسایه است. فرکوش در ۱۳۹ کیلومتری شرق تبریز، ۹۱ کیلومتری غرب اردبیل واقع شده‌است.

آب و هوا[ویرایش]

آب و هوای فرگوش به دلیل قرار گرفتن در دامنه‌های سبلان در زمستان سرد و پر برف و در تابستان معتدل می‌باشد.

مردم[ویرایش]

بر پایه سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی، از مجموع ۹۳۸ نفر جمعیت این روستا ،۴۴۷ نفر مرد و ۴۶۱ نفر زن تخمین زده شد که ۶۷۱ نفر با سواد و ۱۹۱ نفر بی سواد بوده‌اند. شمار خانواده‌های روستا نیز ۲۴۷ خانوار بوده‌است.[۲]

گویش، زبان و مذهب[ویرایش]

مردم این روستا به ترکی آذربایجانی سخن می‌گویند و معتقد به مذهب شیعه هستند.

کشاورزی، دامداری و مرغداری[ویرایش]

روستای فرگوش به دلیل داشتن خاک حاصلخیز و استاندارد و چاه‌های عمیق فراوان و داشتن سهم قابل توجهی از آب‌هایی که کوه سبلان سرچشمه می‌گیرد بسیار مناسب سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی است. عمده محصولات زراعی آن لوبیا، سیب زمینی، گندم و جو می‌باشد. علاوه بر کشاورزی، اکثر جمعیت روستا به کارهای دامداری و دامپروری (گاو، گاو میش و گوسفند) ومرغداری نیز مشغول هستند. در چند سال اخیر پرورش ماهی، گاوداری و مرغداری‌های زیادی به روش صنعتی احداث شده‌است.

اماکن تاریخی و مذهبی[ویرایش]

این روستا دارای دو مسجد به نام‌های مسجد جامع و مسجد حضرت ابوالفضل می‌باشد؛ مسجد جامع جزو قدیمی‌ترین بناهای روستا محسوب می‌شود. از تپه‌های باستانی روستا می‌توان به تپه‌ای در یک کیلومتری ضلع شمالی روستا به نام امامزاده و تپهٔ بش اتاقلار در ۳ کیلومتری شمال شرقی روستا اشاره کرد.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران :». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.
  2. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.