سه دران (جیرفت)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
سه دران (جیرفت)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانکرمان
شهرستانجیرفت
بخشبخش ساردوئیه
دهستانساردوئیه
مردم
جمعیت۴۶۶ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۰۹۶۷۵۸

سه دران (جیرفت)، روستایی از توابع بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت در استان کرمان ایران است.

ساکنین این روستا اغلب از دو طایفه یعقوبی که در زبان لُری و کُردی کرمانشاهی یاقویی تلفظ میشود و طایفه لوهار محمدی هستند ،

طایفه یعقوبی حدود ۵۰۰ سال پیش در دوره شاه عباس صفوی از کرمانشاه به منطقه جیرفت و ساردوئیه و بقیه نقاط کشور از جمله منطقه کُرد سفلی اصفهان و استان فارس کوچانده شدند و اصالتا از کُردهای کرمانشاه محسوب میشوند و به روایتی دیگر از کرمانشاه به استان فارس مهاجرت کردند و پس از مدتی از استان فارس به استان کرمان و منطقه جیرفت و ساردوئیه کوچ کرده اند ،

روایت دیگری مبنی بر این است که طایفه یعقوبی حدود ۲۵۰ سال پیش از استان فارس به ساردوئیه مهاجرت کرده اند و اصالتا تلفیقی از قوم لر بختیاری و فارس هستند که به نظر می رسد روایت نخست درست باشد و طایفه یعقوبی در دوره صفوی یعنی حدود ۵۰۰ سال پیش به استان فارس و بعد به استان کرمان کوچ کرده اند و اصالتا از کُردهای کرمانشاه هستند ،

طایفه یعقوبی به چند تیره و شاخه تقسیم میشود که میتوان به تیره سالاری اشاره کرد که فامیل های سالاری و بدخش نوادگان میرزا سالاری و محمد سالاری می باشند و تیره پاریاب و یعقوبی از نوادگان بختیار یعقوبی و حاجی مراد محسوب میشوند، همچنین طایفه لوهار محمدی هم اصالتا فارس زبان می باشند که آنها نیز از استان فارس به منطقه جیرفت و ساردوئیه مهاجرت کرده اند.

دو کدخدا و بزرگ روستای سه دران در دوران قدیم میرزا سالاری و بختیار یعقوبی بوده اند . لازم به ذکر است که درصد بسیار اندکی از طایفه یعقوبی در روستای سه دران سکونت دارند و اغلب تیره های این طایفه در نقاط دیگر شهرستان جیرفت و بخش ساردوئیه و حتی در شهرستان کرمان سکنا گزیدند.


روستای سه دران یک روستای دره ای بسیار زیبا و کوهستانی می باشد که درختان گردو کهن سال و چشمه سارهای بسیاری دارد و یکی از هدف های گردشگری در منطقه محسوب میشود.

جمعیت[ویرایش]

این روستا در دهستان ساردوئیه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۲۵ نفر (۶۳خانوار) بوده‌است.

منبع ؛ پژوهش سعادت سالاری بر اساس تحقیقات به عمل آمده طی چندین سال[ویرایش]

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.