شهید: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
EmausBot (بحث | مشارکت‌ها)
جز r2.6.4) (ربات افزودن: mr:हुतात्मा
خط ۳۵: خط ۳۵:
* [http://www.tebyan.net/Religion_Thoughts/Articles/TheInfallibles/ImamHossein/2006/1/30/15285.html امام حسین از نگاه دکتر شریعتی]
* [http://www.tebyan.net/Religion_Thoughts/Articles/TheInfallibles/ImamHossein/2006/1/30/15285.html امام حسین از نگاه دکتر شریعتی]
* [http://www.navideshahed.com/fa/ پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ ایثار و شهادت]
* [http://www.navideshahed.com/fa/ پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ ایثار و شهادت]
* [http://araphoto.net/blog/1390/03/10/qom_ara_photography_the_funeral_of_martyrs/ گزارش تصویری از تشییع و تدفین پیکر یک شهید گمنام در قم]

[[رده:اصطلاحات مذهبی]]
[[رده:اصطلاحات مذهبی]]
[[رده:فرهنگ اسلامی]]
[[رده:فرهنگ اسلامی]]

نسخهٔ ‏۲۵ فوریهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۰۲:۵۲

شَهید به کسی می‌گویند که به مرگ معمولی نمی‌میرد، بلکه در راهی مقدس که گاهی ملی و گاهی مذهبی است کشته می‌شود.

در دین اسلام

شهادت در دین اسلام به‌معنای کشته شدن در راه خدا است. و در اسلام شهید به کسی گفته می‌شود که جان خود را در راه خدا فدا کند. در ایران واژه شهید بعد از انقلاب ۱۳۵۷ نمود بیشتری پیدا کرد. به کسانی که در طول انقلاب کشته شدند تا کشته‌شدگان عملیات درگیری با اشرار و قاچاقچیان در شرق کشور عنوان شهید داده می‌شود.

واژه شهید در این دین دارای تقدس خاصی است. در دین اسلام کسی که به شهادت رسیده طی احکام خاصی نیاز به غسل و کفن نیز ندارد و حتی در بعضی احادیث و روایات از پیامبر اسلام و امامان شیعه بدون هیچ سوال و جوابی جز حق الناس وارد بهشت می‌شوند.

مسلمانان بطور عام حمزه عموی پیامبر اسلام را سید الشهدا (سرور شهیدان) می‌دانند و شیعیان به طور خاص این لقب را به امام سوم خود، حسین بن علی نیز نسبت می‌دهند.

قرآن در آیات ۱۷۵ تا ۱۶۹ سوره آل‌عمران به مقام شهیدان می‌پردازد.

«البته نپندارید که شهیدان راه خدا مرده‌اند بلکه زنده به حیات ابدی شدند و در نزد خدا متنعم خواهند بود.(۱۶۹) آنان به فضل و رحمتی که از خداوند نصیبشان گردیده شادمان‌اند و به آن مؤمنان که هنوز به آنها نپیوسته‌اند و بعداً در پی آنها به راه آخرت خواهند شتافت مژده دهند که از مردن هیچ نترسند و از فوت متاع دنیا هیچ غم مخورند. (۱۷۰)

و آنها را بشارت به نعمت و فضل خدا دهند و اینکه خداوند اجر اهل ایمان را هرگز ضایع نگرداند.(۱۷۱)»

شهید کسی است که جان خود را در راه خدمت به عالم بشری و به نام خدا فدا کند.[۱]

پانویس

  1. Winters, ‎Jonah (1997-09-19), "Conclusion", Dying for God: Martyrdom in the Shii and Babi Religions (به انگلیسی), M.A. Thesis {{citation}}: External link in |کتاب= (help)نگهداری یادکرد:نام‌های متعدد:فهرست نویسندگان (link) Retrieved on 2007-01-23.
  1. ^  آیات ۱۶۹ تا ۱۷۱ سوره آل عمران:

«وَ لا تحْسبنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فی سبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتَا بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ(۱۶۹) فَرِحِینَ بِمَا ءَاتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضلِهِ وَ یَستَبْشرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یَلْحَقُوا بهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ(۱۷۰) یَستَبْشرُونَ بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ وَ فَضلٍ وَ أَنَّ اللَّهَ لا یُضِیعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِینَ(۱۷۱)»

جستارهای وابسته

پیوند به بیرون