آنتونیو کاسانو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
آنتونیو کاسانو
کاسانو هنگام بازی برای ایتالیا در جام ملت‌های اروپا ۲۰۱۲
اطلاعات شخصی
نام کامل آنتونیو کاسانو
زادروز ۱۲ ژوئیهٔ ۱۹۸۲ ‏(۴۱ سال)
زادگاه باری، ایتالیا
قد ۱٫۷۵ متر (۵ فوت ۹ اینچ)
پست مهاجم
باشگاه‌های جوانان
۱۹۹۷–۱۹۹۸ باری
باشگاه‌های حرفه‌ای*
سال‌ها باشگاه‌ها بازی (گل)
۱۹۹۹–۲۰۰۱ باری ۴۸ (۶)
۲۰۰۱–۲۰۰۶ رم ۱۱۸ (۳۹)
۲۰۰۶–۲۰۰۸ رئال مادرید ۱۹ (۲)
۲۰۰۷–۲۰۰۸سمپدوریا (قرضی) ۲۲ (۱۰)
۲۰۰۸–۲۰۱۱ سمپدوریا ۷۴ (۲۵)
۲۰۱۱–۲۰۱۲ میلان ۳۳ (۷)
۲۰۱۲–۲۰۱۳ اینتر میلان ۲۸ (۷)
۲۰۱۳–۲۰۱۵ پارما ۵۳ (۱۷)
۲۰۱۵–۲۰۱۷ سمپدوریا ۲۴ (۲)
۲۰۱۷ ورونا ۰ (۰)
مجموع ۴۱۹ (۱۱۵)
تیم ملی
۱۹۹۸ زیر ۱۵ سال ایتالیا ۹ (۲)
۱۹۹۸ زیر ۱۶ سال ایتالیا ۲ (۰)
۱۹۹۹ زیر ۱۸ سال ایتالیا ۲ (۰)
۲۰۰۰ زیر ۲۰ سال ایتالیا ۸ (۲)
۲۰۰۰–۲۰۰۲ زیر ۲۱ سال ایتالیا ۹ (۳)
۲۰۰۳–۲۰۱۴ ایتالیا ۳۹ (۱۰)
  • تعداد بازی‌ها و گل‌ها فقط مربوط به بازی‌های لیگ داخلی است و آمار به روز شده در تاریخ ۸ مه ۲۰۱۶.
‡ آمار بازی‌ها و گل‌های ملی به‌روز شده در تاریخ ۲۴ ژوئن ۲۰۱۴

آنتونیو کاسانو (ایتالیایی: Antonio Cassano؛ زادهٔ ۱۲ ژوئیهٔ ۱۹۸۲) بازیکن فوتبال پیشین اهل ایتالیا است. کاسانو فوتبالش را در تیم زادگاهش باری شروع کرد. او در پست مهاجم بازی می‌کرد. وی توانست در مسابقات یورو ۲۰۰۴ دو گل برای تیم ملی ایتالیا را به ثمر برساند.

دوران حرفه‌ای[ویرایش]

کاسانو به عنوان کاپیتان سمپدوریا

کاسانو در ۱۲ ژوئیهٔ ۱۹۸۲ در باری ایتالیا به دنیا آمد و از سنین کودکی شروع به بازی فوتبال کرد. وی نخستین بار توسط دست‌اندرکاران باشگاه فوتبال باری کشف شد و به تیم جوانان این باشگاه راه یافت. اولین بازی وی در سری آ نیز برای این تیم و در مقابل تیم فوتبال لچه در سال ۱۹۹۹ بود.

در سن ۱۹ سالگی کاسانو به رم، قهرمان وقت سری آ، پیوست و در اولین فصل خود برای این تیم ۵ گل به ثمر رساند. این بازیکن جنجالی پس از این‌که توسط فابیو کاپلو مربی وقت رم، از شرکت در یک جلسهٔ تمرین محروم شد، در جلوی دید عموم با وی درگیر شد. پس از اتمام قراردادش با رم در سال ۲۰۰۶، کاسانو به رئال مادرید پیوست.

کاسانو پس از کریستین پانوچی، هم‌تیمی سابقش در رم، دومین ایتالیاییست که با رئال قرارداد بسته‌است. وی شروع خوبی با این تیم داشت اما تنها پس از چهار ماه حضور در این تیم به دلیل عادات بد غذایی، اضافه وزن آورد. این امر باعث شد که رئال برای هر گرم اضافه وزنش، وی را جریمه کند. پس از درگیری با کاپلو مربی وقت رئال در رختکن که به دلیل اعتراض به کنار گذاشته شدن از یک مسابقه بود، وی به حالت تعلیق درآمد و نیمکت‌نشین شد و در نهایت در سال ۲۰۰۷ این تیم را ترک کرد و به صورت قرضی و برای یک سال به سمپدوریا پیوست.

شمارهٔ مورد علاقهٔ کاسانو ۱۸ بود اما بعد از پیوستن وی به سمپدوریا که شمارهٔ ۱۸ آن در آن زمان در اختیار ولادیمیر کومان بود، وی شمارهٔ ۹۹ را به‌دلیل این‌که مجموع ارقامش ۱۸ می‌شود، برگزید. پس از یک فصل موفقیت‌آمیز در سمپدوریا، این تیم تصمیم به خرید کاسانو از رئال گرفت و وی تا سال ۲۰۱۱ در اختیار این تیم بود.

در اکتبر ۲۰۱۰ کاسانو، با درخواست رئیس باشگاه سمپدوریا برای شرکت در مراسم توزیع جایزه مخالفت کرد و مجادلهٔ این دو بالا گرفت. در نتیجهٔ این تنش وی از ترکیب تیم کنار گذاشته شد و سمپدوریا از کمیتهٔ انضباطی درخواست فسخ قرارداد این بازیکن را کرد. این درخواست توسط کمیتهٔ انضباطی رد شد اما این کمیته رأی به کسر ۵۰٪ از باقی‌ماندهٔ مبلغ قرارداد بازیکن داد.

پس از پایان قراردادش با سمپدوریا در ۲۰۱۱، کاسانو به آ.ث. میلان پیوست. با این حال به دلیل نارضایتی از فروش بازیکنان کلیدی میلان، به ویژه زلاتان ابراهیموویچ و تیاگو سیلوا، وی در پایان فصل از میلان درخواست انتقال کرد. در ۲۱ اوت ۲۰۱۲ میلان با پرداخت ۷ میلیون یورو بر سر تبادل کاسانو و جامپائولو پاتزینی با اینتر توافق کرد و در روز بعد این بازیکن رسماً به اینتر پیوست.[۱]

افتخارات[ویرایش]

رم[۲]

رئال مادرید[۲]

میلان[۲]

شخصی

  • بازیکن جوان سال سری آ: ۲۰۰۱, ۲۰۰۳[۳]

پانویس[ویرایش]

  1. فوتبال.آی‌آر (۳۱ مرداد ۱۳۹۱). «میلان و اینتر بر سر مبادلهٔ کاسانو و پاتزینی به توافق رسیدند». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ آوریل ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۹ شهریور ۱۳۹۱.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ ۲٫۲ "A. Cassano". Soccerway. Archived from the original on 10 December 2015. Retrieved 20 December 2015.
  3. "Antonio Cassano". Vivo Azzurro. Archived from the original on 25 March 2015. Retrieved 6 January 2016.

منابع[ویرایش]