مسیحیت پروتستان شرقی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط MahdiBot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۳۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

مسیحیت پروتستان شرقی یا مسیحیت اصلاح‌شدهٔ شرقی شامل طیف وسیعی از مذاهب ناهمگن پروتستان مسیحی است که در خارج از جهان غرب از اواخر نیمه دوم قرن نهم میلادی ظهور کردند و بخشی یا بیشتر عناصر مسیحیت شرقی را در خود نگه داشتند. مسیحیان پروتستان شرقی به دو گروه عمده تقسیم می‌شوند؛ بسیاری از آن‌ها هنگامی به وجود آمدند که کلیساهای پروتستان موجود، انواع آئین‌ها و آداب شاخه‌های ارتدکس را برای خود به عنوان اصلاحات پذیرفتند، در حالی که برخی از آن‌ها حاصل رخداد اصلاحات در آئین‌ها و آداب مسیحیت ارتدکس هستند.[۱][۲][۳] برخی از کلیساهای پروتستان شرقی با کلیساهای مشابه پروتستان غربی در ارتباط هستند.[۱][۴] با این حال، مسیحیت پروتستان شرقی در درون خود، یک اجتماع واحد را تشکیل نمی‌دهد. این امر به دلیل سیاست‌ها، آئین‌ها، آداب و جهت‌گیری‌های گوناگون فرقه‌هاست.

منابع

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ Rodriguez, Manuel Fernandez. "Eastern Protestant and Reformed Churches "a historical and ecumenical look"".
  2. Werff, Lyle L. Vander (1977). Christian Mission to Muslims: The Record: Anglican and Reformed Approaches in India and the Near East, 1800-1938 (به انگلیسی). William Carey Library. ISBN 978-0-87808-320-6.
  3. Bebis, Fr. Vassilios. "The Divine Liturgy of Saint John Chrysostom, used by the Ukrainian Lutheran Church, and its missing elements".
  4. "Heritage – Malankara Mar Thoma Syrian Church".