فهرست سفیران ایران در کانادا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 2a03:ef42:4004:20a8:9529:ba79:58d2:aafa (بحث) در تاریخ ‏۲۲ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۱۲ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

سفارت ایران در اتاوا

روابط خارجی ایران و کانادا از سال ۱۳۳۳ (۱۹۵۵ میلادی) آغاز شد، گرچه در این مدت به دلیل عدم تأسیس سفارت در ایران، امور توسط سفارت بریتانیا در تهران صورت می‌گرفت. پس از بازدید یک هیئت دیپلماتیک کانادایی از ایران در ۱۳۳۷ این کشور سفارت خود را دو سال بعد در تهران تأسیس کرد. روابط دو کشور در پی تنش‌های به وجود آمده پس از انقلاب ۵۷ در سال ۱۳۵۹ قطع شد و این وضعیت تا سال ۱۳۶۹ که سفارتخانه‌های دوکشور بازگشایی شد ادامه داشت. مبادله سفیر میان دو کشور در سال ۱۳۷۴ صورت گرفت. در طی این مدت مهاجرت گسترده ایرانیان به کانادا و همچنین قطع روابط و تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر اهمیت برقراری روابط با کانادا افزود. به دلیل روابط تنگاتنگ همه‌جانبه میان آمریکا و کانادا، این کشور نقش مهمی در تأمین کالاهایی آمریکایی مورد نیاز ایران داشت. روابط ایران و کانادا تنها در دولت اول محمد خاتمی شرایط آرامی را تجربه کرد، رویداد قتل زهرا کاظمی روابط دو کشور را تا پایان دولت دوم وی تحت‌الشعاع قرار داد و پس از رویکار آمدن دولت محمود احمدی نژاد کنار گذاشته شدن سیاست تنش زدایی از دستور کار وزارت امور خارجه، روابط به شدت کاهش یافت و تنش‌های فراوانی را شاهد بود. در ۱۷ شهریور ۱۳۹۱ کانادا در پاسخ به سیاست خارجی ایران و نگرانی از تأمین امنیت دیپلمات‌های کانادایی سفارتش را در تهران تعلیل کرد و روابط دیپلماتیکش را با ایران به حالت تعلیق درآورد.

سفارت ایران در اتاوا در خیابان روزولت شهر اتاوا و سفارت کانادا در تهران در خیابان کوه نور (شهید سرافراز) تهران، واقع شده‌است.

در حال حاضر سلطنت عمان به عنوان حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در کانادا می‌باشد.

پهلوی

جمهوری اسلامی

محمد حسن فدایی فر ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵کاردار

غلی موسوی ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۹ کاردار

ارتقا رپوابط به سفیر

قطع روابط سیاسی ایران و کانادا

جستارهای وابسته

منابع

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Embassy of Iran, Ottawa». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در اکتبر ۲۰۱۴.
  • «سفارت جمهوری اسلامی ایران - اتاوا». بایگانی‌شده از اصلی در ۶ اکتبر ۲۰۱۴.
  • محمدزاده، خلیل (۱۳۷۶). اولین‌ها در ایران. انتشارات ورق.
  • پایگاه اطلاع‌رسانی انقلاب اسلامی، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی[پیوند مرده]