جشن حافظ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Psy2020chef1983 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۳ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۰۷:۴۹ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

جایزه حافظ
توصیفبرتری در دستاوردهای سینمایی
کشورایران
برگزارکنندهدنیای تصویر
نخستین دوره۱۳۷۶
آخرین دوره۲۵ مرداد ۱۳۹۹[۱]
وبگاه

جایزه حافظ یک مراسم اعطای جوایز سالانه است که با تقدیر از دستاوردهای سینمایی در سینمای ایران برگزار می‌شود. اولین دوره جوایز حافظ، در ۱۳۷۶، توسط مجله دنیای تصویر برگزار شد و همین دلیل باعث شد که این مراسم به عنوان جایزه دنیای تصویر نیز شناخته شود. این تنها مراسم غیردولتی در میان جشنواره‌ها و جوایز سینمایی است که در ایران برگزار می‌شود.[۲] این جایزه به دلیل دارا بودن جوایز سینمایی و تلویزیونی، گلدن گلوب ایرانی محسوب می‌شود.[۳]

آغاز

علی معلم، بنیانگذار و سردبیر قبلی دنیای تصویر، این جایزه را در اواسط دهه ۷۰ هنگامی که سینمای ایران تحت تسلط دولت سنگین بود، ایجاد کرد. او با دیدن حضور و موفقیت سینمای ایران در جشنواره‌های بین‌المللی فیلم، برای ایجاد احترام از فیلمسازان بدون ملاحظات سیاسی و همچنین ایجاد ارتباط بین ستارگان فیلم و مردم، به ایجاد یک جایزه فیلم مستقل فکر کرد.[۴] نخستین دوره این مراسم در ۱۳۷۶ با عنوان «حافظ» که تأثیر گرفته از شاعر بزرگ ایرانی حافظ شیرازی برگزار شد.[۵] این جایزه یک مجسمه نگارشی است که شبیه به فرم نوشتاری فارسی کلمه «حافظ» است. از سال ۱۳۹۵، شانزده مراسم جوایز حافظ در طی این سال‌ها برگزار شده‌است.[۶]

جوایز

جوایز این مراسم ۲۳ مجسمه و یک مدال به شرح زیر است:

برندگان توسط هیئت داوران ۹ نفره از جمله نویسندگان و منتقدین دنیای تصویر انتخاب می‌شوند. نامزدها از میان فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی که در یک سال پخش می‌شوند (از ۱ فروردین تا ۲ فروردین) انتخاب می‌شوند.

منابع

  1. منصوری، زهرا (۲۵ مرداد ۱۳۹۹). «برترین‌های «حافظ» در سایه کرونا معرفی شدند/ شب «هیولا» و «سرخ‌پوست»». ش. ۴۹۹۹۳۲۹. مهر. دریافت‌شده در ۲۸ اوت ۲۰۲۰.
  2. http://hafezprize.com
  3. منصوری، زهرا (۳ تیر ۱۳۹۸). «جشن حافظ از گلاب آدینه تجلیل می‌کند/ اعلام نامزدهای بخش مستند». ش. ۴۶۴۹۶۲۸. مهر. دریافت‌شده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۰.
  4. Hafez Awards History Catalog, Page 10.
  5. http://hafezprize.com/گزارش-دومين-دوره-جشن-حافظ/
  6. https://financialtribune.com/articles/art-and-culture/46157/best-of-iranian-cinema-receive-hafez-award