رزینی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 89.198.122.233 (بحث) در تاریخ ‏۱۶ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۱۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

روستای رزینی در ۳۰ کیلو متری شهرستان نهاوند قرار دارد. روستای رزینی در غرب شهر نهاوند و در شمال کوه گرین قرار دارد و با روستاهایی چون:شهرک،فارسبان،عباس اباد،شیراوند،هادی آباد و شریف آباد همسایه است. در مورد بافت روستای رزینی باید گفت که:روستای رزینی تقریبا دارای بافتی شهری است.و تمام ساختمان های روستای رزینی نوساز و استاندارد میباشد.با توجه به فعالیت های شورا های فعال روستای رزینی پیشرفت شایان ذکری داشته است.روستای رزینی تمام امکانات یک شهر کوچک را دارد شغل اصلی مردم روستای رزینی کشاورزی و دامپروری میباشد.کشاورزان روستای رزینی محصولاتی چون:گندم و جو،کلزا،گیشنیز،چغندرقند،ذرت،گل افتابگردان،توتون و…کشت می کنند. روستای رزینی با توجه به جمعیت زیاد در ایام محرم به سه هیئت تقسیم می شوند:هیئت قمربنی هاشم،مسجدجامع و مسجد صاحب الزمان.و از روز ششم ماه محرم در سطح خیابان های روستا به عزاداری میپردازند.در روز دهم محرم (عاشورا) هر سه هیئت در محوطه مصلای روستا جمع می شوند و ندای یا حسین سر می دهند.که صحنه ای عاشورایی پدید می آورند و دل هر بیننده ای را به سوی شور و شوق حسینی سوق میدهد مردمان روستای رزینی بسیار مهمانوازند که این امر با نگاهی به جمعیت مهاجرانی که روستای رزینی را برای خاک دامن گیر و مردمان مهمانوازش برای سکنا گزیده اند به وضوح قابل درک است. با توجه به اسناد و شواهد موجود حدود ۳۵۰-۴۰۰ سال از زمان تاسیس روستای رزینی می گذرد.و به نوعی می توان روستای رزینی را جوان و در حال توسعه دانست. بزرگ ترین طایفه آن طایفه خویشوند است.

نویسنده؛ محمدرضاخویشوند

جمعیت

رزینی در دهستان سلگی قرار دارد و جمعیت آن بر اساس سرشماری ۱۳۹۵، ۳۱۱۸ نفر (در ۹۷۰ خانوار) است.[۱]

منابع

  1. «درگاه ملی آمار > سرشماری عمومی نفوس و مسکن > نتایج سرشماری > جمعیت به تفکیک تقسیمات کشوری سال 1395». www.amar.org.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۰۲.