چنگور

مختصات: ۳۶°۱۳′۵۳″شمالی ۴۸°۳۰′۰۶″شرقی / ۳۶٫۲۳۱۴۶°شمالی ۴۸٫۵۰۱۷۳°شرقی / 36.23146; 48.50173[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Alireza131381 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۵ دسامبر ۲۰۱۹، ساعت ۲۱:۰۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

چنگور
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانزنجان
شهرستانخدابنده
بخشبخش سجاس‌رود
دهستانسجاس‌رود
مردم
جمعیت۴۸۹ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۲۳۴۶۸۵

چنگور، روستایی از توابع بخش سجاس‌رود شهرستان خدابنده در استان زنجان ایران است.

معنی چنگور در لغت‌نامه دهخدا

چنگور. [ چ َ ] (اِخ ) از قرای سجاس رود زنجان خالصه دیوان قدیم النسق ، پنجاه خانوارسکنه دارد. زراعتش از یک رشته قنات و یک چشمه مشروب می‌شود. حاصلش غله دیمی و آبی است. (مرآت البلدان ج 4ص 274 و 275). دهی است جزء دهستان سجاس رود بخش قیدار شهرستان زنجان در 12 هزارگزی شمال باختری قیدار و 9 هزارگزی راه مالرو عمومی واقع شده‌است. دامنه و سردسیر است. 406 تن سکنه دارد. از چشمه و سجاس رود مشروب می‌شود. محصولش غلات و بنشن است. قلمستان دارد و شغل اهالی بیشتر زراعت و قالیچه ، گلیم و جاجیم بافی است. راهش مالرو است. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2).

جمعیت

این روستا در دهستان سجاس‌رود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1395، جمعیت آن 489 نفر (160خانوار) بوده‌است که از این جامعه آماری 243نفر را زنان و246نفر را مردان تشکیل می‌دهند. بروزترین ها: جمعیت روستای چنگور ،آذرماه۹۸ :۴۹۶نفر

میراث فرهنگی

تپه قبرستان کهنه چنگور مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان خدابنده، بخش سجاسرود، روستای چنگور واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۳۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

کشاورزی و باغداری

اکثراً اهالی چنگور به کشاورزی مشغولند و محصولات کشاورزی عمدتاً گندم ، جو ، سیب زمینی ،گوجه ، خیار،آفتابگردان ،یونجه و ذرت می‌باشد. باغداری در چنگور زیاد به چشم نمی‌خورد و هرکس به اندازه نیاز خود باغچه‌هایی درست کرده‌است میوه‌های موجود عبارت انداز : سیب ،زردآلو و آلبالو. در کنار کشاورزی مردم به کار دامداری و پرورش احشام نیز اشتغال دارند.

آب و هوا

این روستا دارای زمستانهایی بسیار سرد و خشن و تابستانهایی معتدل می‌باشد. بارندگی در آن معمولاً از اوایل آذر ماه تا اواخر اسفند به صورت برف بوده و در بقیّه ماهها به شکل باران می‌باشد.

منابع

۲منبع: چنگورآنلاین: @changuoronline

2.مرکزآمار ایران1395https://web.archive.org/web/20190906071718/https://www.amar.org.ir/.نوشته شده توسط علیرضا غفاری

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.
  • نوشته شده توسط علیرضا غفاری