نوفهساز
این مقاله نیازمند ویکیسازی است. لطفاً با توجه به راهنمای ویرایش و شیوهنامه، محتوای آن را بهبود بخشید. |
نوفهساز یا پارازیتور دستگاهی برای ایجاد نویز سفید در دامنه بالا ست که برای حذف امواج مؤثر فرکانس[۱] بالا استفاده میشود. در اصطلاح تجاری به این دستگاه کور کننده آنتن موبایل یا مسدود کننده نیز اطلاق میشود.
مکانیزم اثر[ویرایش]
عملکرد جمرها مسدود کنندههای فرکانس بالا بهطور خلاصه به این صورت است:
- ایجاد نویز سفید.
- مهار شبکه سلولی در یک قسمت از سلول هدف.
- در نهایت با افزایش فوقالعاده دامنه، توان سیگنال تولید شده جمر، افزایش یافته و سیگنال مفید ارسالی را از بین می برد.
نتیجه این فرایند تخریب یک قسمت از شبکه مجازی سلولی مخابراتی و تخریب تمام سیگنال های فرکانس هدف در محدوده مؤثر دستگاه است.
انواع جمر[ویرایش]
فرم اصلی و اولیه جمر در بالا تشریح شد اما اخیراً با پیشرفت روزافزون سرعت شبکههای مخابراتی و افزایش پهنای باند، نسل سوم و چهارم و شبکه بلوتوث، جمرهایی جهت مهار این شبکهها نیز تولید و روانه بازار شدهاست.
عوارض[ویرایش]
فرکانس بالای اینترنت نسل پنجم 5G ، موجب کاهش اهمیت تمامی فرکانس های دیگر شده است.
جمرها (مسدود کننده آنتن موبایل) یکی از مورد بحثترین عناصر الکترونیک- مخابرات در بین مهندسین پزشکی و دانشمندان علم طب هستند.[۲] این نگرانیها به خاطر این هستند که تلفن همراه از خود امواج الکترومغناطیسی در مقیاس مایکروویو ساطع میکند. پس با در نظر گرفتن همین نکته که خود تلفن همراه امواج فرکانس بالایی تولید میکنند که موجب آسیب به بدن انسان میشود، استفاده از جمر نیز بالطبع موجب زیان خواهد شد.
پزشکان، حالت تهوع و پرخاشگری را سادهترین عوارض این امواج معرفی کردهاند. اما در حالتهای پیشرفته، ضعف نخاعی، کم سویی چشم، اختلال حواس، روانپریشی و حتی در مواردی نازایی زنان و عدم امکان بارور سازی در مردان و حتی تولد نوزاد ناقص الخلقه را از عوارض این دستگاه معرفی نموده و برای استفاده از این دستگاه هشدار دادهاند.
در ایالات متحده استفاده گسترده و طولانی مدت این دستگاه ممنوع شده و دادگاه ایالتی میشیگان ۶ ماه تا ۳ سال زندان جهت تولید و فروش این دستگاه در نظر گرفتهاست.
اتحادیه اروپایی نیز انگلستان را به عنوان تنها حمایت کننده از تولید جمر تحت فشار قرار داده است. تنها در کشور چین تولید و فروش این دستگاه قانونی و با حمایت چند کشور دیگر ادامه دارد.
ITU، سازمان تنظیم مقررات رادیویی جهانی نیز تولید و انتشار امواجی با فرکانس[۱] مورد استفاده در جمرها ممنوع کردهاست.
در ایران نیز، اخیراً وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی[۳] طی بخشنامه ای[۴] به تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور از آنها خواست جلوی استفاده از این دستگاه گرفته شود
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
- ↑ ۱٫۰ ۱٫۱ http://en.wikipedia.org/wiki/Frequency
- ↑ «Home | Ministry of Information and Communications Technology». بایگانیشده از اصلی در ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۱.
- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۴ دسامبر ۲۰۱۷. دریافتشده در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۶.
- ↑ «اخبار وزارت بهداشت : سایت پزشکان بدون مرز». بایگانیشده از اصلی در ۵ ژوئیه ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۱.
- Jawetz`s Medical Microbiology
- Encyclopedia of Microbiology and Immunology
- Microbilogy for health sciences
- Current medical diagnosis and treatmenr ۲۰۰۴
لینک به بیرون[ویرایش]
- دانشنامه رشد بایگانیشده در ۲۰۱۱-۱۰-۰۱ توسط Wayback Machine
http://en.wikipedia.org/wiki/Frequency وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعاتhttps://web.archive.org/web/20110717124645/http://www.ict.gov.ir/home-en.html معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارو - معاونت غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیwww.behdasht.gov.ir/