دوو سیلو
خودرو تولید شده توسط شرکت دوو است. سال تولد دوو سی یلو ۱۹۹۵ کره است، که در ۱۳۷۵ با موتور ۴ سیلندر ۱۵۰۰ سی سی وارد ایران شد و کارخانه کرمان موتور واردکننده آن بود. دوو سیلو در دو نوع تولید شد: ۱٫۵ لیتر ۴ دنده اتومات با 75 اسب بخار، و ۱٫۵ لیتری ۵ دنده دستی با 75 اسب بخار.
امکاناتی که در دوو سیلو قرار داشت: سیستم تهویه، سیستم صوت با قابلیت پخش CD و رادیو استریو، بخاری و کولر، شیشه بالابر برقی چهار درب، گرمکن شیشه عقب و علامت باز بودن درها بود. قدرت انتقال به چرخهای جلو. ترمزهای جلو دیسکی و عقب کاسه ای.
دوو سیلو همانند دیگر تولیدات دوو در ایران مورد پسند واقع شد و در بازار خرید و فروش میشود. از نکات خوب سیلو: نرم بودن هنگام رانندگی و کم مصرف بودن آن و فرمان هیدرولیک نرم، و کولر قوی آن است.
مشخصات فنی[ویرایش]
دوو سیلو ۴ سیلندر بوده و وزن خالص آن ۱۰۲۵ کیلوگرم میباشد و قدرت دقیق موتور آن در مدل mpfi 89 اسب بخار است (برخی منابع ۷۵ اسب بخار را اعلام کرده اند که غلط است و آن قدرت موتور دوو ریسر تک انژکتور (TBI) است) وگشتاور این خودرو معادل 136 نیوتون متر بر ۳۴۰۰ دور بردقیقه بوده حجم دقیق موتور ان نیز ۱۴۹۸ سی سی میباشد، صفر تا صد این خودرو حدود 12.5 ثانیه میباشد.
دوو سی یلو مدل ارتقا یافته دوو ریسر بوده که از سال ۱۹۹۵ وارد بازارهای جهانی گشت این مدل دوو درست یک سال بعد از تولید در کره جنوبی وارد بازار خودرو ایران شد و شرکت کرمان خودرو خط تولید آن را در اختیار گرفت شرکت کرمان خودرو در خلال سالهای ۱۳۷۵ تا اواخر سال ۱۳۸۳ این مدل پر طرفدار دوو را تولید کرد که تعداد ان به ۴۰هزار دستگاه میرسد، سی یلو تا سال ۱۳۷۸ از کره جنوبی وارد میشد (سدان و لیفت بک) و سی یلو های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ مونتاژ کرمان موتور هستند. اما به دلیل ورشکستگیشرکت دوو در کره و خرید سهام آن توسط شرکت آمریکایی جنرال موتورز اجازه تولید این خودرو به دلیل تحریم اقتصادی ایران از کرمان خودرو گرفته شد. این خودرو از لحاظ طراحی شبیه به خودروهای آمریکایی بوده واین شباهت به خصوص در قسمت گلگیر عقب خودرو و پنهان شدن قسمتی از تایر خودرو که تداعیکننده ظاهر شورولتها و بیوکهای قدیمی آمریکایی است بیشتر نمایان میشود. طراحی داخل خودرو نیز زیبا بوده و تودوزی خوشرنگ صندلیها و داخل درها بر زیبایی ان افزودهاست قرار دادن آنتن رادیو در قسمت عقب این خودرو را لوکس تر نمایان میکند [۱] از مزایای سیلو میتوان به سواری نرم و واقعاً لذت بخش، کولر قوی، فرمان نرم، قدرت مناسب موتور نسبت به حجم موتورش و مصرف سوخت ۸ لیتر در در ۱۰۰ کیلومتر در شهر و ۵ لیتر در جاده در سرعت ۹۰ کیلومتر بر ساعت، صندلیهای نرم و ایمنی متوسط به بالا اشاره کرد و معایب ان شامل فضای کم سرنشینان عقب، ترمز نسبتاً ضعیف میشود البته طراحی نه چندان دلچسب داشبورد را نیز باید به معایب ان افزود.
جستارهای وابسته[ویرایش]
نگارخانه[ویرایش]
منابع[ویرایش]
![]() |
این یک مقالهٔ خرد پیرامون خودرو است. با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید. |