آنوناکی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
تصویر حکاکی شده از آنوناکی بر روی کتیبه سومری، همچنین در این حکاکی خورشید بالدار و خوشه پروین (گوشه بالا سمت چپ) نیز تصویر شده اند.

آنوناکی (همچنین به‌صورت: آنونا، انوناکو، آناناکی و نام‌های دیگر نیز شناخته می‌شود) نام گروهی از خدایان میان‌رودان است (مانند تمدن‌های اکدی، سومری، آشوری و بابلی).

آنوناکی: باوری در بین النهرین[ویرایش]

آنوناکی باوری است که در میان بسیاری از مهمترین تمدن‌های شکل گرفته در منطقه بین النهرین، واقع در غرب آسیا، وجود داشته است. تمدن‌های باستانی بسیار مشهوری مانند سومری ها، اکدیان، بابلیان و آشوری‌ها به آنوناکی اعتقاد داشتند. طبق افسانه‌های این تمدن‌های باستانی، آنوناکی نام گروهی از خدایان است که در زیر زمین زندگی می‌کردند و به انسان؛ کشاورزی، ریاضیات و بسیاری چیز‌های دیگر را آموختند. درواقع این تمدن‌های باستانی که چندین هزار سال قبل از میلاد مسیح، می‌زیستند، همه پیشرفت‌های تکنولوژیکی خودشان را مدیون خدایان آنوناکی می‌دانستند.

طبق این افسانه ها، هزاران سال پیش، سیلی عظیم در کره زمین رخ داده و بسیاری از انسان‌ها در اثر آن سیل، کشته شده‌اند. پس از این سیل عظیم، خدایان آنوناکی، انسان‌ها را زیر پر و بال خود گرفتند و با آموزش کشاورزی، دامداری و بسیاری موارد دیگر، به آن‌ها کمک کردند تا روی پای خود بایستند و درنتیجه، انسان را از انقراض قطعی نجات دادند.

همان‌طور که گفته شد، داستان آنوناکی، منبع بوجود آورنده بسیاری از تئوری‌های توطئه در تاریخ معاصر شده است. در سال ۱۹۷۶ نویسنده‌ای بنام زکریا سیچین (Zecharia Sitchin) ادعا کرد که آنوناکی واقعا وجود داشته و درواقع یک نژاد از موجودات پیشرفته فرازمینی بوده است!

او در کتاب قطور خود و با اشاره به برخی باور‌های دیگر تمدن‌های بین‌النهرینی، ادعا می‌کرد که این نژاد فرازمینی، برای حفر طلا به سیاره ما آمده بوده و از آن‌جا که اولا بسیار پیشرفته‌تر از تمدن‌های باستانی زمینی بوده و دوم این‌که برای حفر طلا، دائم در معدن‌هایی واقع در زیر زمین سر کرده است، تمدن‌های بین النهرینی هم از آن‌ها به عنوان خدایانی که در زیر زمین زندگی می‌کنند، یاد کرده بودند!

لازم به ذکر است که بسیاری از تاریخ‌دانان، ادعا‌های سیچین را رد می‌کنند و معتقدند بسیاری از صحبت‌هایی که او مطرح کرده است، رسمیت تاریخی ندارند و فقط برداشت‌های او از افسانه‌های کهن بوده‌اند!

واژه‌شناسی[ویرایش]

این نام به صورت "آ-نونا"، "آ-نوناکی-نی" یا "آ-نو-نا" نوشته می‌شود که به معنای فرزندان شاهزاده یا فرزندان آنو است (در بعضی از ترجمه‌های حماسه گیلگمش آنوناکی به نام «ارواح بزرگ» نیز شناخته شده‌است). طبق اسطوره‌شناسی جهان آکسفورد، آنوناکی: خدایان بسیار کهن و اولیه سومری هستند؛ آنها خدایان باروری جهان زیرین نیز می‌باشند، که در نهایت به عالم مردگان ربط پیدا می‌کنند، جایی که مردگان مورد قضاوت قرار می‌گیرند و نام آنها از خدای قدیمی آسمان که آنو (آن) نام دارد، گرفته شده‌است.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]