پلی‌استیشن ۴: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵۱: خط ۵۱:


== بازی‌ها ==
== بازی‌ها ==
بازی‌ها در پلی‌استیشن ۴ همانند نسل قبلی فاقد قفل منطقه‌ای هستند، بنابراین بازی‌های خریداری شده در یک منطقه توانایی اجرا بر روی کنسول‌های مناطق دیگر را خواهند داشت. در حال حاضر بیش از ۸۲۶ بازی برای این کنسول تأیید یا منتشر شده‌است که بیش از ۹۰ عنوان آن انحصاراً برای این کنسول منتشر یا در دست ساخت است.
[https://game-store.org بازی‌ها در پلی‌استیشن ۴] همانند نسل قبلی فاقد قفل منطقه‌ای هستند، بنابراین بازی‌های خریداری شده در یک منطقه توانایی اجرا بر روی کنسول‌های مناطق دیگر را خواهند داشت. در حال حاضر بیش از ۸۲۶ بازی برای این کنسول تأیید یا منتشر شده‌است که بیش از ۹۰ عنوان آن انحصاراً برای این کنسول منتشر یا در دست ساخت است.


== سخت‌افزار ==
== سخت‌افزار ==

نسخهٔ ‏۸ آوریل ۲۰۱۹، ساعت ۱۷:۵۳

پلی‌استیشن ۴
کنسول پلی‌استیشن ۴ با دستهٔ دول‌شاک ۴
توسعه‌دهندهسونی کامپیوتر انترتینمنت
سازندهسونی اینتر اکتیو انترتیمنت، فاکس‌کان
خانواده محصولپلی‌استیشن
گونهکنسول بازی ویدئویی
نسلنسل هشتم
تاریخ انتشاردر آمریکا: ۱۵ نوامبر 2033
در اتحادیهٔ اروپا: ۲۹ نوامبر ۲۰۱۳
در استرالیا: ۲۹ نوامبر ۲۰۱۳
قیمت پایهدر آمریکا: ۴۰۰ دلار
در اتحادیهٔ اروپا: ۳۹۹ یورو
در بریتانیا: ۳۴۹ پوند
واحدهای فروخته‌شده۹۲ میلیون[۱]
رسانهدیسک بلوری، دی‌وی‌دی، حافظه جانبی USB
CPUAMD x۸۶–۶۴، هشت هسته‌ای نیمه سفارشی (ادغام‌شده با APU)
حافظه رم۸ گیگابایت GDDR5 (یک‌پارچه)+ ۲۵۶ مگابایت رم اضافه برای پردازش واسط کاربر
ذخیره‌سازی۵۰۰ گیگابایت، ۱ترابایت (قابل ارتقاء)
نمایشاچ‌دی‌ام‌آی (۴۸۰پی، ۷۲۰پی، ۱۰۸۰آی، ۱۰۸۰پی، و ۴کی فقط برای پخش تصاویر و ویدئو)[۲][۳]
گرافیکواحد پردازش گرافیکی رادئون ای‌ام‌دی (ادغام با ای‌پی‌یو)
دوربیندوربین پلی‌استیشن
قابلیت اتصالوای-فای ۸۰۲٫۱۱ b/g/n
بلوتوث ۲٫۱
یواس‌بی ۳٫۰
اترنت ۱۰\۱۰۰\۱۰۰۰
سرویس‌های برخطشبکه پلی‌استیشن، پلی استیشن ناو
پیشینیانپلی‌استیشن ۳
وبگاه

پلی‌استیشن ۴ (به انگلیسی: PlayStation 4) (به‌طور مختصر پی‌اس۴ [PS4]) نام یک کنسول بازی ویدئویی خانگی از نسل هشتم است که از سوی شرکت سونی اینتراکتیو انترتینمنت عرضه شده‌است. این کنسول نخستین بار در ۲۰ فوریه ۲۰۱۳ در یک کنفرانس اختصاصی از سوی سونی که در شهر نیویورک برگزار شده بود معرفی شد. در این کنفرانس خود کنسول نمایش داده نشد و تنها از دستهٔ جدید دوال‌شاک ۴ و پلی‌استیشن آی جدید رونمایی شد.[۴] این کنسول در تاریخ ۱۵ نوامبر ۲۰۱۳ در آمریکای شمالی و در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۳ در اروپا و استرالیا عرضه شده‌است،[۵] و در نسل هشتم کنسول‌های بازی ویدئویی با نینتندو سوئیچ مایکروسافت اکس‌باکس وان به رقابت می‌پردازد.

ویژگی‌های کنترل

در طول کنفرانس اختصاصی معرفی این کنسول، سونی از دسته جدید دول‌شاک ۴ و در ای۳ ۲۰۱۳ از نسل بعد دوربین پلی‌استیشن به‌طور انحصاری برای این کنسول پرده برداری کرد.

ویژگی‌های اضافه شده به کنترلر دول‌شاک ۴، لایت بار (Light bar) جلوی دسته، تاچ‌پد و دکمه اشتراک‌گذاری است. لایت بار یک سیستم تعاملی با دوربین پلی‌استیشن است و کاربردی مانند موو (PS Move) دارد. دکمه اشتراک‌گذاری برای ثبت کردن اسکرین شات، ضبط ویدئو از بازی‌ها، استفاده از قابلیت شیر پلی (SHARE Play) و شروع کردن یک پخش همگانی کارایی دارد.

ویژگی‌های آنلاین

این کنسول در زمینه قابلیت‌های آنلاین ویژگی‌های جدیدی از جمله امکان بازی کردن در حین دانلود بازی، قابلیت اشتراک‌گذاری فراوان نظیر قابلیت مشاهده بازی در حال انجام توسط دیگران و به دست گرفتن کنترل بازی دیگران و امکان مجانی بازی کردن بازی‌ها به صورت آزمایشی پیش از خرید را فراهم آورده‌است. همچنین سرویس‌های فیس‌بوک، توییتر و شبکه‌های استریم ویدئویی Ustream Twitch و YOUTUBE GAMING با پلی‌استیشن ۴ سازگار شده‌اند و دسترسی به آن‌ها نیز وجود دارد. همچنین دسته جدید دول‌شاک ۴، برای آسان‌تر شدن اشتراک‌گذاری، یک دکمهٔ اختصاصی برای این کار دارد.

بازی‌ها

بازی‌ها در پلی‌استیشن ۴ همانند نسل قبلی فاقد قفل منطقه‌ای هستند، بنابراین بازی‌های خریداری شده در یک منطقه توانایی اجرا بر روی کنسول‌های مناطق دیگر را خواهند داشت. در حال حاضر بیش از ۸۲۶ بازی برای این کنسول تأیید یا منتشر شده‌است که بیش از ۹۰ عنوان آن انحصاراً برای این کنسول منتشر یا در دست ساخت است.

سخت‌افزار

در پلی‌استیشن ۴ برای اولین بار در خانواده پلی‌استیشن از پردازنده‌ای با معماری x۸۶ و همچنین ساخت ای‌ام‌دی استفاده می‌شود. این کنسول بازی مجهز به یک ای‌پی‌یو (واحد پردازش شتاب داده شده) که دارای ۸ هسته قدرتمند AMD Jaguar و پردازشگری گرافیکی که بر اساس معماری AMD GCN طراحی شده‌است و توانایی پردازش ۱٫۸۴ ترافلاپس را دارد می‌باشد، همچنین این کنسول بازی دارای ۸ گیگابایت حافظه جانبی از نوع GDDR5 با پهنای باند ۱۷۶ گیگابایت بر ثانیه می‌باشد.[۶][۷][۸]

درایو اپتیکال پی‌اس۴ توانایی خواندن دیسک‌های بلوری را در سرعت‌هایی تا سه برابر درایو پی‌اس۳ داراست. اگرچه کنسول مذکور از عکس‌ها و ویدئوها در رزولوشن ۴کی پشتیبانی می‌کند، اما انتظار نمی‌رود که سیستم، بازی‌ها را در این رزولوشن اجرا کند. این کنسول دارای یک هارد دیسک می‌باشد که با توجه به مدل کنسول از حافظه ۱ ترابایت یا ۵۰۰ گیگابایتی برای ذخیره‌سازی استفاده می‌کند. پلی‌استیشن ۴ دارای قابلیت‌های وای-فای، اتصال اترنت، بلوتوث و دو درگاه USB 3 است.

اظهار نظرها

ای‌ام‌دی سازنده اصلی پردازنده این کنسول بازی اعلام داشت که آنان برای ساخت پردازنده پلی استیشن ۴ از جدیدترین فناوری‌های خود بهره برده‌اند و پردازنده پلی‌استیشن ۴ یکی از بهترین دستاوردهای آن‌ها می‌باشد.

انویدیا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پردازنده‌های گرافیکی و رقیب اصلی ای‌ام‌دی در این صنعت و همچنین سازنده پردازنده گرافیکی پلی‌استیشن ۳ موسوم به آراس‌ایکس اعلام داشت که قدرت پردازنده گرافیکی پلی‌استیشن ۴ یک سوم قدرت یکی از قویترین پردازنده‌های گرافیکی این شرکت موسوم به Geforce GTX TiTan می‌باشد و همچنین این کنسول بازی در مقایسه با رایانه‌های شخصی قدرتمند فعلی بسیار ضعیف تر است و توانایی مقابله و رقابت با آن‌ها را ندارد.

ای‌ام‌دی در جواب اظهار نظرهای انویدیا اعلام داشت: ما با پلی‌استیشن ۴ تجربه جدیدی ایجاد کردیم که انویدیا در ایجاد آن ناتوان بود.

مدیر عامل استودیوی یوبی سافت مونترال، آقای Yannis Mallat در گفتگویی که با CVG داشت، در مورد پلی‌استیشن ۴ اعلام داشت: این یک سورپرایز بزرگ است. زیرا معماری این کنسول برای ما بسیار آشنا و ساده‌تر است. من فکر می‌کنم که با توجه به این مبلغی که به ما پرداخته شده‌است، ما قادر هستیم برای کنسول پلی‌استیشن ۴، عناوینی را بسازیم که همانند رایانه‌های شخصی قدرتمند باشد. زیرا از پیچیدگی کمتری برخوردار است.

آقای Rajat Taneja مدیر ارشد بخش فناوری شرکت الکترونیک آرتز در مورد پلی‌استیشن ۴ اعلام داشت که این کنسول بازی حدود ۸ الی ۱۰ برابر قوی‌تر از کنسول پلی‌استیشن ۳ می‌باشد و سونی توانسته‌است با پلی‌استیشن ۴، جهش بزرگی را در این صنعت ایجاد کند.

مایکروسافت سازنده کنسول اکس باکس و رقیب اصلی سونی در این صنعت اعلام داشت که ما از پلی‌استیشن ۴ نگران نیستیم و همچنین سازندگان از طرح نهایی اکس باکس نسل بعد خبر دارند و همین‌طور آن‌ها از طرح و معماری این کنسول راضی هستند و آن را ستایش می‌کنند.

۸ گیگابایت حافظه جانبی GDDR 5 این کنسول بازی موجب رضایت خاطر و همچنین واکنش‌ها و اظهار نظرهای مثبت زیادی از سوی بازی‌سازان شد.

تجدیدنظر سخت‌افزاری

پلی‌استیشن ۴ اسلیم

پلی‌استیشن ۴ اسلیم (باریک/لاغر) که به شکل رسمی و به عنوان جایگزین رسمی پلی‌استیشن ۴ به بازار عرضه شده، در ۷ سپتامبر ۲۰۱۶ رونمایی شد، این نسخه دارای سخت‌افزار اصلی PS4 می‌باشد که توسط تولیدکننده فشرده‌تر گردیده، پوشش جدید ۴۰٪ کوچکتر است و دارای روکش مات است و در قسمت جلو لبه‌های این کنسول جدید گرد شده‌است، سیستم دارای ۲ درگاه یواس‌بی در جلو می‌باشد که یک شکاف بزرگ در بین آن‌ها وجود دارد، همچنین پورت‌های اپتیکال صدا حذف شده‌اند[۹] دستگاه با یک بروزرسانی جزئی می‌تواند با دستهٔ دول‌شاک ۴ بهینه‌سازی شود که این موضوع از طریق بالای پد لمسی قابل مشاهده است، پلی‌استیشن ۴ اسلیم در تاریخ ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۱۶ با یک هارد دیسک ۵۰۰ گیگابایتی با همان قیمت PS4 قبلی ارائه گردید، در حال حاضر سونی برنامه‌ای برای تولید پلی‌استیشن قبلی ندارد و به تعبیری پلی‌استیشن (اسلیم) به شکل کلی و بدون سر و صدا از طرف سونی جایگزین PS4 قبلی گردیده.[۱۰]

پلی‌استیشن ۴ پرو

کنسول پلی‌استیشن پرو، با نام رمز (نئو) در ۷ سپتامبر ۲۰۱۶ معرفی و در نهایت در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۱۶ به‌طور رسمی برای فروش در سراسر جهان رونمایی گردید.[۱۱] شماره مدل این کنسول CUH-7000 است.[۱۲] این کنسول یک نسخهٔ روزآمد از پلی‌استیشن ۴ به همراه سخت‌افزار پیشرفته برای اجرای بازی ها در وضوح ۴کی به صورت بومی یا با استفاده از تکنیک Upscaling می‌باشد در کنار این مورد خاص، از بهبود عملکرد پلی‌استیشن وی‌آر در این کنسول نیز می‌توان نام برد. از جمله تغییرات صورت گرفته در این کنسول، واحد پردازش گرافیکی است که به ۴/۲ ترافلاپس پردازش قدرت سخت‌افزاری افزایش یافته.[۱۳] سرعت کلاک پردازنده نیز بهبود یافته. بازی‌های بهبود یافته برای این کنسول تحت عنوان PS4 Pro Enhanced شناخته می شوند و ممکن است که برای بهبود گرافیکی، رزولوشن یا پشتیبانی از (HDR) بهینه‌سازی شده باشند.[۱۴]

منابع

«ویکی‌پدیا انگلیسی».

  1. PlayStation 4 has sold over 70 million units worldwide, PSVR over 2 million units بازدید در ۸ دسامبر ٢۰١۷
  2. PlayStation Blog. "PS4: The Ultimate FAQ – North America (آرشیو)" (به انگلیسی). Sony Computer Entertainment. Retrieved 2 May 2016.
  3. Alexa Ray Corriea (۲۱ فوریه ۲۰۱۳). "PS4 will support 4K for 'personal contents' like photos, but not games" (به انگلیسی). Polygon. Retrieved 2 May 2016.
  4. علی اصغر هنرمند (۲۱ خرداد ۱۳۹۲). «پلی‌استیشن ۴ سونی رسماً رونمایی شد». نارنجی. دریافت‌شده در ۱۹ آبان ۱۳۹۲.
  5. جیسون شریر. «PS4 Release Date Is November 29 In Australia». کوتاکو. دریافت‌شده در ۱۹ آبان ۱۳۹۲.
  6. Sinha, Ravi (July 16, 2013). "PlayStation 4 FCC Filing Reveals 2.75 GHz Max Clock Speed Frequency". GamingBolt. Archived from the original on August 26, 2013. Retrieved September 12, 2013.
  7. Santos, Alexis (July 22, 2013). "Sony PlayStation 4 waltzes past the FCC". Engadget. AOL. Archived from the original on July 25, 2013. Retrieved September 11, 2013.
  8. Femmel, Kevin (February 20, 2013). "Sony reveals the PS4: New controller, 8GB RAM, doesn't play PS3 discs and more". Gimme Gimme Games. Archived from the original on March 16, 2013. Retrieved February 21, 2013.
  9. Richard Leadbetter. Digital Foundry: Hands-on with the CUH-2000 PS4 Slim, eurogamer.net, 9 September 2016.
  10. "PS4 Slim: A smaller, sexier console with surprisingly few compromises". Ars Technica. Retrieved 7 September 2016.
  11. Layden, Shawn. "PlayStation 4 Pro Launches Today". blog.us.playstation.com. Retrieved November 10, 2016.
  12. Co, Alex (September 7, 2016). "New Official PS4 Peripherals Announced, Includes New DualShock 4, PS Camera and Headset". PlayStation Lifestyle.
  13. Conditt, Jessica (September 7, 2016). "The PS4 Pro, as explained by the man who designed it". Engadget.
  14. "Games with PS4 Pro features will have a 'PS4 Pro Enhanced' on the cover". VG24/7. Retrieved December 31, 2016.

پیوند به بیرون