هوشنگ شهبازی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Grim reaper (بحث | مشارکت‌ها)
جز ویرایش Mhkhoyfs (بحث) به آخرین تغییری که 77.81.147.234 انجام داده بود واگردانده شد
برچسب: واگردانی
Grim reaper (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۲: خط ۴۲:


== زندگی ==
== زندگی ==
هوشنگ شهبازی روز سیزدهم [[خرداد|خردادماه]] ۱۳۳۵<ref name="جام جم"/> در [[شهرستان میانه]] از توابع [[آذربایجان شرقی]] چشم به جهان گشود. پدرش معلم بود. تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش به پایان برد و به دنبال بازنشستگی پدر به [[تهران]] آمد و پس از اخذ دیپلم فنی ودیپلم ریاضی، وارد دانشکده هواپیمایی ایران شد. او مدت ۷ سال کارشناس صلاحیت پرواز سازمان هواپیمائی کشوری و ۱۱ سال مهندس پرواز [[ایرباس]] ۳۰۰ و [[بوئینگ]] ۷۲۷ بود و پس از شرکت در دوره خلبانی، کمک خلبان هواپیمای [[ایرباس]] ۳۰۰ و [[بوئینگ]] ۷۰۷ و ۷۴۷ گردید و بعد از ارتقاء به مرتبه خلبانی، کاپیتان پرواز [[بوئینگ]] ۷۲۷ شد. وی متأهل و دارای ۳ فرزند است و جیره خوار جمهوری اسلامی.
هوشنگ شهبازی روز سیزدهم [[خرداد|خردادماه]] ۱۳۳۵<ref name="جام جم"/> در [[شهرستان میانه]] از توابع [[آذربایجان شرقی]] چشم به جهان گشود. پدرش معلم بود. تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش به پایان برد و به دنبال بازنشستگی پدر به [[تهران]] آمد و پس از اخذ دیپلم فنی ودیپلم ریاضی، وارد دانشکده هواپیمایی ایران شد. او مدت ۷ سال کارشناس صلاحیت پرواز سازمان هواپیمائی کشوری و ۱۱ سال مهندس پرواز [[ایرباس]] ۳۰۰ و [[بوئینگ]] ۷۲۷ بود و پس از شرکت در دوره خلبانی، کمک خلبان هواپیمای [[ایرباس]] ۳۰۰ و [[بوئینگ]] ۷۰۷ و ۷۴۷ گردید و بعد از ارتقاء به مرتبه خلبانی، کاپیتان پرواز [[بوئینگ]] ۷۲۷ شد. وی متأهل و دارای ۳ فرزند است.


=== پرواز شماره ۷۴۳ ایران‌ایر ===
=== پرواز شماره ۷۴۳ ایران‌ایر ===
خط ۶۳: خط ۶۳:
== پیوند به بیرون ==
== پیوند به بیرون ==
* {{یوتیوب|laxg3VqB_gI|فیلم لحظه فرود خلبان شهبازی با بوئینگ ۷۲۷ در مهرآباد}}
* {{یوتیوب|laxg3VqB_gI|فیلم لحظه فرود خلبان شهبازی با بوئینگ ۷۲۷ در مهرآباد}}
* {{آپارات|۹۰۹e6f430a48ae94a2c79af78fc97cde59418|فیلم لحظه فرود خلبان شهبازی با بوئینگ ۷۲۷ در مهرآباد}}
* [http://hamshahrionline.ir/news-150631.aspx رئیس مجلس از خلبان شهبازی تقدیر کرد] [[همشهری آنلاین]]
* [http://hamshahrionline.ir/news-150631.aspx رئیس مجلس از خلبان شهبازی تقدیر کرد] [[همشهری آنلاین]]
* [http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=1454017 گزارش تصویری: تجلیل از کاپیتان هوشنگ شهبازی با حضور وزیر راه] [[خبرگزاری مهر]]
* [http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=1454017 گزارش تصویری: تجلیل از کاپیتان هوشنگ شهبازی با حضور وزیر راه] [[خبرگزاری مهر]]

نسخهٔ ‏۱۱ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۳:۴۵

هوشنگ شهبازی
زادهٔ۱۳ خرداد ۱۳۳۵
میانه، آذربایجان شرقی
ملیتایرانی
پیشهخلبان و مهندس پرواز
همسر(ها)سهیلا سلحشوری[۱]
فرزندانآرزو، امید و آذین[۱]
وبگاه

هوشنگ شهبازی (زادهٔ ۱۳ خرداد ۱۳۳۵، میانه) خلبان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) است که در سانحهٔ هوایی ۲۶ مهرماه ۱۳۹۰، در پرواز شماره ۷۴۳ مسکو - تهران هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ را بدون چرخ دماغه، در فرودگاه مهرآباد به سلامت بر زمین نشاند.

زندگی

هوشنگ شهبازی روز سیزدهم خردادماه ۱۳۳۵[۱] در شهرستان میانه از توابع آذربایجان شرقی چشم به جهان گشود. پدرش معلم بود. تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش به پایان برد و به دنبال بازنشستگی پدر به تهران آمد و پس از اخذ دیپلم فنی ودیپلم ریاضی، وارد دانشکده هواپیمایی ایران شد. او مدت ۷ سال کارشناس صلاحیت پرواز سازمان هواپیمائی کشوری و ۱۱ سال مهندس پرواز ایرباس ۳۰۰ و بوئینگ ۷۲۷ بود و پس از شرکت در دوره خلبانی، کمک خلبان هواپیمای ایرباس ۳۰۰ و بوئینگ ۷۰۷ و ۷۴۷ گردید و بعد از ارتقاء به مرتبه خلبانی، کاپیتان پرواز بوئینگ ۷۲۷ شد. وی متأهل و دارای ۳ فرزند است.

پرواز شماره ۷۴۳ ایران‌ایر

روز سه شنبه ۲۶ مهرماه ۱۳۹۰، هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ طی پرواز شماره ۷۴۳ مسکو - تهران در خط هواپیمایی ایران ایر با هدایت کاپیتان هوشنگ شهبازی، در فاصله ۱۵ مایلی فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، دچار نقص در باز شدن چرخ دماغهٔ هواپیما شد. این پرواز در نهایت به سمت فرودگاه مهرآباد تغییر مسیر داد، با همکاری کادر پرواز[۲] و به واسطهٔ مهارت و درایت خلبان شهبازی، بوئینگ ۷۲۷ چهل ساله، با ۹۷ مسافر و ۱۹ خدمه پرواز و بدون چرخ دماغه، به طرزی اعجاب‌آور در فرودگاه مهرآباد به سلامت به زمین نشست.

کمپین جهانی در محکومیت تحریم صنعت هواپیمایی ایران

کاپیتان شهبازی بعد از سانحهٔ فرود هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۲۷، تصمیم گرفت یک بیانیه و کمپین جهانی به نشانهٔ اعتراض و برای اعلام مخالفت در برابر تحریم‌های صنعت هواپیمایی ایران راه‌اندازی کند. وی در این راستا یک کمپین در سایت شخصی خود فعال کرد که با استقبال بیش از ۱۱۰ هزار امضاء از سوی مردم مواجه شد.[۳]

پانویس

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ «قول داده بودم زنده برمی‌گردم» (PDF). روزنامه جام جم شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۲۵ نوامبر ۲۰۱۱.
  2. کاپیتان عقدایی (خلبان اول پرواز)، کاپیتان رستگارفر و کاپیتان قربان‌پور.
  3. «بیانیه کاپیتان شهبازی در محکومیت تحریم فروش هواپیماهای مسافربری غیرنظامی به ایران». صفحه اصلی سایت شخصی کاپیتان شهبازی. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۲ آوریل ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۱ آوریل ۲۰۱۲.

منابع

پیوند به بیرون