ویرایی

مختصات: ۳۴°۴۳′۲۰″ شمالی ۴۸°۱۳′۳۷″ شرقی / ۳۴٫۷۲۲۲۲°شمالی ۴۸٫۲۲۶۹۴°شرقی / 34.72222; 48.22694
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط RezawRahimi (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۳ ژوئن ۲۰۲۱، ساعت ۰۸:۲۹ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

ویرایی
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانهمدان
شهرستاناسدآباد
بخشبخش مرکزی
دهستانسید جمال‌الدین
مردم
جمعیت۲۰۹ نفر (سرشماری ۹۵)
اطلاعات روستایی
کد آماری۲۰۹۰۴۴
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۸۱

ویرایی، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اسدآباد در استان همدان ایران است. مردم این روستا جز مردم لر هستند به زبان لری سخن میگویند. و روستای خود را با گویش محلی به نام شیرزلی مینامند.

جمعیت

این روستا در دهستان سید جمال‌الدین قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۹ نفر (۸۵خانوار) بوده‌است.گیاهان دارویی فراوانی در این روستا وجود دارد که هرساله افراد زیادی برای به دست آوردن آن به روستا و ارتفاعات اطراف آن می آیند [۱]

محصولات

شرایط جغرافیایی منطقه باعث شده که هوای روستا بسیار سرد باشد به همین دلیل محصولات سردسیری بیشتر درآنجا موجود است. از محصولات این روستا می‌توان گردو، گیاهان دارویی، دوشاب (شیره انگور)، عسل ، بادام ، آلو و زرد آلو را برشمرد.

توپوگرافی

شکل روستا به صورت کوهپایه‌ای بوده و خانه‌ها به صورت پلکانی در کنار هم قرار گرفته‌اند و بافت روستا یک بافت کاملاً متراکمی می‌باشد که این فرم روستا را می‌توان دلیلی بر امنیت و دوری از خطرات منطقه در شکل‌گیری روستا نام برد.

منابع آب

آب آشامیدنی روستا از سه چشمه تأمین می‌شود که به یک منبع زمینی ۲۰۰ متر مکعبی هدایت گردیده وتوسط لوله کشی به داخل خانه‌ها می‌رسد و به‌طور میانگین هر روز ۴ ساعت قابل مصرف است، البته در فواصل مختلف مقدار آب متغیر است .

اقلیم

ویرایی از نظرآب و هوایی جزو مناطق سردسیر ایران محسوب می‌شود که دارای زمستانهای سرد طولانی و بهار و پاییز نسبتاً سرد و تابستانهای معتدل می‌باشد. حدود ۶ ماه از سال یخبندان است. میانگین دمای سالیانه ۷/۱۲ درجه سانتی گراد می‌باشد.

محیط زیست و جاذبه‌های طبیعی

به واسطۀ دارا بودن چشم‌اندازهای زیبای طبیعی سبب شده تا روستای ویرایی به عنوان یک روستای هدف گردشگری به تفرجگاه تبدیل بشود. همچنین در جنوب شرقی روستا سه امامزاد وجود دارد که محل عبادت و محل تدفین اموات روستاییان میباشد.

منابع

  1. «درگاه ملی آمار > سرشماری عمومی نفوس و مسکن > نتایج سرشماری > جمعیت به تفکیک تقسیمات کشوری سال 1395». www.amar.org.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۰۹.