پرش به محتوا

پشکه

مختصات: ۳۷°۱۶′ شمالی ۴۹°۴۸′ شرقی / ۳۷٫۲۶۷°شمالی ۴۹٫۸۰۰°شرقی / 37.267; 49.800
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پشکه
روستا
Map
مختصات: ۳۷°۱۶′ شمالی ۴۹°۴۸′ شرقی / ۳۷٫۲۶۷°شمالی ۴۹٫۸۰۰°شرقی / 37.267; 49.800
کشورایران
استانگیلان
شهرستانرشت
بخشبخش کوچصفهان
دهستانبلسبنه
جمعیت
۵۵۴ نفر (سرشماری ۹۵)

پشکه، روستایی است از توابع بخش کوچصفهان شهرستان رشت در استان گیلان ایران.

ریشه یابی لغوی00

[ویرایش]
85632

پشک در لغت به معنی قرعه و قرعه کشی (زمین‌های مرغوب کشاورزی ) بوده وظاهرا زمین‌های مرغوب را بین زارعین به قرعه می انداختند، که بعدها ه مصغر به کلمه پشکه اضافه گردید. وجود واژه پشکه در زبان‌های بیگانه (آلمانی ) باعث گردید که ریشه یابی این کلمه مشکل تر گردد

قدمت

[ویرایش]

ازقدمت روستا قرن‌ها می گذرد و اوج تشکیل روستا پس از اصلاحات ارضی در سال ۱۳۴۲ می‌باشد و قرار گرفتن این روستا در مسیر دریای خزر به مرکز استان ، محل داد وستد وعرضه کالا به بازار روز در سال‌های ۱۳۲۵ تا ۱۳۴۵ بود. روستای پشکه به علت سکونت ملاکین ، به ظاهر جزو اولین‌ها بود امکاناتی از جمله اولین کارخانه برنج کوبی که تأسیسات آن به علت نبود جاده به وسیله کرجی (قایق کوچک) از طریق رودخانه نورود و پاییزی به این روستا آورده شد و شعبه‌ای از بانک ملی در این روستا دایربود .

جمعیت

[ویرایش]

پشکه، روستایی است از توابع بخش کوچصفهان شهرستان رشت در استان گیلان ایران،این روستا در دهستان بلسبنه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۵۴ نفر (۱۹۹خانوار) بوده‌است.[۱]

اماکن زیارتی و سیاحتی روستا

[ویرایش]

بقعه آقا سید محمود در قسمت بالامحله و بقعه آقا سید معصوم در قسمت پایین محله که هر دوی آنها از بزرگان این روستا بودند، از اماکن زیارتی این روستا می‌باشند. مردم روستا بر اساس باورداشت و سنت، در ماه‌های عزیز خدا در این اماکن مراسم مختلفی برگزار می‌کنند؛ همچنین در این اماکن نیز مزار شهدا و اموات مردم روستا قرار دارد. و روزهای پنجشنبه به جهت زیارت اهل قبور به این اماکن می روند. بازار پایین محله نیز با چند مغازه خاروبار فروشی و آرایشگاه و یک زمین ورزشی از جمله مکان‌های مورد استفاده اهالی روستا می‌باشد. فضای سبز پشکه شالیزارها و گذر رودخانه‌های نورود و گیش دمرده و پل‌های قدیمی از جمله مرغانه پورد از اماکن دیدنی این روستاست.

مشاهیر

[ویرایش]

علمایی چون : حجه الاسلام سیدرضا مطهری

شاعرانی چون: خورشید خانم، رحیم چراغی، بهرام پور، محمد علیزاده، از شخصیت‌های علمی نیز می‌توان به دکتر داریوش حق‌شناس، دکتر بهرام علیزاده و استاد دانشگاه سید عبدالله حسینی و... نام برد.

منابع

[ویرایش]