هنر شفاف اندیشیدن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز اصلاح جزئی
BBirjandi (بحث | مشارکت‌ها)
خلاصه کتاب اضافه شد. پیوند به بیرون برای کتاب نیز اضافه شد.
برچسب‌ها: متن دارای ویکی‌متن نامتناظر ویرایشگر دیداری
خط ۲۸: خط ۲۸:


کتاب به زبان‌های مختلفی ترجمه شده و در کشورهای [[آلمان]]، [[سوئیس]]، [[انگلستان]]، [[کره جنوبی|کره‌جنوبی]]، [[هند]]، [[ایرلند]]، [[سنگاپور]] و همچنین [[ایران]]<ref>{{یادکرد وب|نویسنده=|کد زبان=|تاریخ=|وبگاه=روزیاتو|نشانی=http://rooziato.com/139680237/بهترین-کتاب-های-95/|عنوان=کتاب‌های پرفروش ۹۵}}</ref> در لیست کتاب‌های پرفروش قرار دارد.
کتاب به زبان‌های مختلفی ترجمه شده و در کشورهای [[آلمان]]، [[سوئیس]]، [[انگلستان]]، [[کره جنوبی|کره‌جنوبی]]، [[هند]]، [[ایرلند]]، [[سنگاپور]] و همچنین [[ایران]]<ref>{{یادکرد وب|نویسنده=|کد زبان=|تاریخ=|وبگاه=روزیاتو|نشانی=http://rooziato.com/139680237/بهترین-کتاب-های-95/|عنوان=کتاب‌های پرفروش ۹۵}}</ref> در لیست کتاب‌های پرفروش قرار دارد.

== خلاصه کتاب ==
هنر شفاف اندیشیدن درباره اشتباهاتی است که کرده‌ایم و نباید بکنیم. اشتباه‌هایی که انجام دادن‌شان بد است ولی خودمان نمی‌دانیم اشتباه هستند. هنر شفاف اندیشیدن، ٩٩ بخش دارد که هرکدام به یک اشتباه پرداخته. البته خود نویسنده هم تاکید دارد که لیستش کامل نیست و می‌تواند نوشته‌هایی به آن اضافه شود. خود آقای «[[رولف دوبلی]]» درباره کتابش نوشته: «این کتاب حاوی دستورالعمل نیست. در آن «هفت گام برای یک زندگی بی‌خطا» پیدا نخواهید کرد… در واقع آرزوی من کاملا ساده است: اگر بتوانیم بزرگترین خطاهای فکری را بشناسیم و از آنها در زندگی شخصی، شغلی یا در دولت‌مان پرهیز کنیم، ممکن است شاهد جهشی در موفقیت خود باشیم. نیازی به حیله‌های جدید، طرح‌های نوین، ابزار غیرضروری و پرکاری طاقت‌فرسا نیست. تمام آن‌چه ما بدان نیاز داریم، پرهیز از بی‌خردی است.»هر فصل کتاب یک خاطره یا رخدادواقعی را توصیف کرده و بعد سراغ پاسخ دادن به این پرسش رفته که چرا انجام دادن این خطا، بد است.


== نسخه فارسی ==
== نسخه فارسی ==
خط ۵۳: خط ۵۶:
{{ویکی‌گفتاورد}}
{{ویکی‌گفتاورد}}
* [http://kafebook.ir/کتاب-هنر-شفاف-اندیشیدن/ بررسی کتاب هنر شفاف اندیشیدن]
* [http://kafebook.ir/کتاب-هنر-شفاف-اندیشیدن/ بررسی کتاب هنر شفاف اندیشیدن]
*[https://www.bahook.com/product/9205/%D9%86%D8%B3%D8%AE%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%B6%D8%A7%D8%A1-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D9%87%D9%86%D8%B1-%D8%B4%D9%81%D8%A7%D9%81-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%DB%8C%D8%AF%D9%86 کتاب هنر شفاف اندیشیدن]


{{عادل فردوسی‌پور}}
{{عادل فردوسی‌پور}}

نسخهٔ ‏۵ مهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۲۵

هنر شفاف اندیشیدن
نویسنده(ها)رولف دوبلی
عنوان اصلیThe Art of Thinking Clearly
برگرداننده(ها)عادل فردوسی‌پور، بهزاد توکلی، علی شهروزی
زبانانگلیسی
موضوع(ها)تصمیم‌گیری
گونه(های) ادبیغیرداستانی
ناشرSceptre (بریتانیا), Farrar, Straus and Giroux(ایالات متحده)
ناشر فارسی: نشر چشمه
تاریخ نشر
۲۰۱۳
تاریخ نشر فارسی: ۱۳۹۴
شمار صفحات۳۸۴ صفحه
برگردان فارسی ۳۲۵ صفحه
شابکشابک ‎۹۷۸−۱−۴۴۴۷−۵۹۵۴−۹ (ایالات متحده) ۷۸−۰−۰۶−۲۲۱۹۶۸−۸ (بریتانیا)

کتاب هنر شفاف اندیشیدن (به انگلیسی: The Art of Thinking Clearly) توسط رولف دوبلی، نویسنده سوئیسی در سال ۲۰۱۳ نوشته شد. این کتاب ۹۹ خطای رایج هنگام اندیشیدن را در ۹۹ فصل کوتاه، توضیح می‌دهد. قسمت‌های این کتاب در اصل، در هفته نامه‌های معروف آلمانی، هلندی، و سوئیسی، به تدریج منتشر شد و بعدها در ۲ کتاب آلمانی گردآوری شد.

کتاب به زبان‌های مختلفی ترجمه شده و در کشورهای آلمان، سوئیس، انگلستان، کره‌جنوبی، هند، ایرلند، سنگاپور و همچنین ایران[۱] در لیست کتاب‌های پرفروش قرار دارد.

خلاصه کتاب

هنر شفاف اندیشیدن درباره اشتباهاتی است که کرده‌ایم و نباید بکنیم. اشتباه‌هایی که انجام دادن‌شان بد است ولی خودمان نمی‌دانیم اشتباه هستند. هنر شفاف اندیشیدن، ٩٩ بخش دارد که هرکدام به یک اشتباه پرداخته. البته خود نویسنده هم تاکید دارد که لیستش کامل نیست و می‌تواند نوشته‌هایی به آن اضافه شود. خود آقای «رولف دوبلی» درباره کتابش نوشته: «این کتاب حاوی دستورالعمل نیست. در آن «هفت گام برای یک زندگی بی‌خطا» پیدا نخواهید کرد… در واقع آرزوی من کاملا ساده است: اگر بتوانیم بزرگترین خطاهای فکری را بشناسیم و از آنها در زندگی شخصی، شغلی یا در دولت‌مان پرهیز کنیم، ممکن است شاهد جهشی در موفقیت خود باشیم. نیازی به حیله‌های جدید، طرح‌های نوین، ابزار غیرضروری و پرکاری طاقت‌فرسا نیست. تمام آن‌چه ما بدان نیاز داریم، پرهیز از بی‌خردی است.»هر فصل کتاب یک خاطره یا رخدادواقعی را توصیف کرده و بعد سراغ پاسخ دادن به این پرسش رفته که چرا انجام دادن این خطا، بد است.

نسخه فارسی

این کتاب در سال ۱۳۹۴ توسط عادل فردوسی‌پور و همچنین بهزاد توکلی و علی شهروزی (دانشجویان صنعتی‌شریف)، ترجمه شد و نشر چشمه آن را در ۳۲۵ صفحه منتشر کرد.[۲]

کار ترجمه این کتاب از بهمن ماه سال ۹۳ آغاز، و در فروردین سال ۹۴ به اتمام رسید.[۳]

عادل فردوسی پور در دیپاچه کتاب نوشته‌است:

«تصور کنید در زمین فوتبال هیچ خطایی اتفاق نمی‌افتاد. آن وقت واژه‌ای به نام پنالتی، اخطار و اخراج هم معنا نداشت. اشک‌ها و لبخندها محو می‌شدند و زیبایی فوتبال هم رنگ می‌باخت. آدم‌ها شبیه ربات‌های برنامه‌ریزی شده‌ای بودند که وظیفه‌شان بردن بدون کوچک‌ترین اشتباه بود.

حالا تصور کنید در این جهان پهناور که هزاران زمین فوتبال را در خود جای داده، قرار می‌شد هیچ انسانی دچار خطا و اشتباه نشود؛ آیا جهان بهتری داشتیم؟ جنگ‌افروزی‌ها به پایان می‌رسید؟ جرم و جنایت از صفحه روزگار محو می‌شد؟ انسان‌ها با همدیگر روابط بهتری برقرار می‌کردند؟ پاسخ به این پرسش‌ها و پیش‌بینی جهانی که هرگز تجربه‌اش نکرده‌ایم، کار دشواری است؛ اما آنچه قابل پیش‌بینی است، آن است که هر چه بیشتر خطاهای خود را بشناسیم، رویکرد بهتری به زندگی خود خواهیم داشت. از آنجا که خطاهای بشری در طول حیاتش از الگوهای مشابهی پیروی می‌کنند، امکان شناختن آن‌ها نیز امری ممکن است.

رولف دوبلی در این کتاب می‌کوشد بر اساس مطالعات، تحقیقات و تجربیات شخصی‌اش عمدهٔ این خطاها را شناسایی، بازخوانی و معرفی کند. همان‌گونه که خود در مقدمهٔ کتابش ذکر می‌کند، فهرست خطاهایش کامل نیست و موارد دیگری را نیز می‌توان به آن افزود.

جستارهای وابسته

پانویس

  1. «کتاب‌های پرفروش ۹۵». روزیاتو.
  2. «جزئیات کتاب «هنر شفاف اندیشیدن»». سامانه مدیریت کتابخانه‌های عمومی کشور.
  3. از دقیقه ۴:۱۵ تا ۴:۴۰. «سخنان عادل فردوسی پور در مراسم رونمایی از کتاب «هنر شفاف اندیشیدن»».

منابع

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «The Art of Thinking Clearly». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۷ ژوئیه ۲۰۱۷.

پیوند به بیرون