لامبورگینی سستو المنتو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
لامبورگینی سستو المنتو
دید کلی
شرکتلامبورگینی
تولید۲۰۱۰–۲۰۱۲ (۲۰ دستگاه برنامه‌ریزی شده، ۲۰ دستگاه تولید شده)
مونتاژسانتاگاتا بولونیزه، ایتالیا
طراحفیلیپو پرینی
بدنه و شاسی
کلاسTrack day car / خودروی اسپورت
شکل بدنه۲ در کوپه
طرح‌بندیموتور وسط-چهار چرخ متحرک
خودروهای وابستهآئودی آر۸
لامبورگینی گالاردو
پیشرانه
موتور۵٫۲ لیتر وی۱۰
جعبه‌دنده۶ سرعته e-gear دستی-خودکار
ابعاد
فاصله بین محورها۲٬۵۶۰ میلیمتر (۱۰۰٫۸ اینچ)
درازا۴٬۵۸۰ میلیمتر (۱۸۰٫۳ اینچ)
پهنا۲٬۰۴۵ میلیمتر (۸۰٫۵ اینچ)
بلندی۱٬۱۳۵ میلیمتر (۴۴٫۷ اینچ)
وزن خالص۹۹۹ کیلوگرم (۲٬۲۰۲ پوند)

لامبورگینی سستو المنتو اتوموبیلی مفهومی ساخت شرکت لامبورگینی است. این خودرو برای نخستین بار در نمایشگاه خودروی پاریس ۲۰۱۰ رونمایی شد. بدنه‌ی آن از فیبرکربن ساخته شده‌است تا آن را سبکترین خودرو ساخت لامبورگینی سازد. مانند دیگر ساخته‌های لامبورگینی، سستو المنتو دارای چهار چرخ گردان است و گفته می‌شود که مجهز به سیستم تعویض دنده‌یِ خودکار نیز می‌باشد.

برخلاف دیگر لامبورگینی‌ها نام سستوالمنتو برگرفته از نام یک گاو نیست. سستوالمنتو در ایتالیایی به معنای عنصر ششم، کربن، است که تمامی بدنه‌یِ این خودرو را می‌سازد. وزن این مدل به لطف استفاده از فیبر کربن به ۹۹۹ کیلوگرم رسیده که با استفاده از موتور ۱۰ سیلندر وی شکل برگرفته از گالاردو به قدرت ۵۷۰ اسب بخار (۱٫۷۵ کیلوگرم در ازای هر اسب بخار) در عرض ۲٫۵ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست میابد. صفر تا صد آن ۲٫۵ ثانیه و حداکثر سرعتش به بیش از299 کیلومتر در ساعت محدود شده است، به این ترتیب سستوالمنتو سریعترین ساخته‌یِ لامبورگینی نام می‌گیرد که در مدت زمان کوتاه به سرعت قابل قبولی میرسد

این لامبورگینی نسبت به برادر بزرگتر خود یعنی سوپرلجرا ال‌پی ۵۷۰-۴ حدود ۴۰۰ کیلوگرم سبکتر است که باعث شده تا هندلینگ و شتاب به مراتب بهتری نسبت به سوپرلجرا داشته باشد ولی راحتی و ایمنی به استفاده از فیبر کربن در این کانسپت نسبت به برادران بزرگتر خود کمتر است. دیگر عنصر سبک وزن این خودرو آلومینیم است که این عنصر مهم در عرصه خودروسازی در پوسته موتور، اکسل عقب و سیستم تعلیق به کار رفته و نکته جالب اینجاست که این عنصر با ارزش کربن حتی در سیستم تعلیق هم استفاده شده که این امر باعث شده تا ۳۰ درصد از نمونهٔ تعلیق آلومینیومی مشابه سبکتر باشد.

در این ایتالیایی نوپا از بهترین سیستم انتقال قدرت به چهارچرخ با بالاترین تکنولوژی و همچنین جعبه دنده الکترونیکی E-Gear ۶ سرعته مسابقه‌ای مجهز به پدالهای تعویض دنده از پشت فرمان استفاده شده است.

منابع[ویرایش]

ویکی‌پدیای انگلیسی

جستارهای وابسته[ویرایش]