پرش به محتوا

سید محمدعلی قاضی طباطبایی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
به نسخهٔ 39531778 از Shawarsh (بحث) برگردانده شد
برچسب‌ها: توینکل خنثی‌سازی
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۳: خط ۳۳:


== کشته شدن ==
== کشته شدن ==
نماز [[عید قربان]] ۱۰ آبان سال ۱۳۵۸ به امامت او اقامه شد. وی پس از اقامهٔ نماز مغرب و عشا در مسجد در راه بازگشت به منزل توسط [[گروه فرقان]] ترور شد. در تاریخ ۱۱ آبان همان سال، [[روح‌الله خمینی|خمینی]] در پیامی کشته‌شدن وی را تسلیت گفت.<ref>{{یادکرد وب| نشانی =http://emam.com/posts/view/2060| عنوان = پیام به ملت ایران (شهادت آقای سید محمد علی قاضی طباطبایی)| ناشر = [[وبگاه جامع امام خمینی]]}}</ref> او در [[نظام جمهوری اسلامی ایران|جمهوری اسلامی]] به عنوان اولین «شهید محراب» شناخته می‌شود.
نماز [[عید قربان]] ۱۰ آبان سال ۱۳۵۸ به امامت او اقامه شد. وی پس از اقامهٔ نماز مغرب و عشا در مسجد در راه بازگشت به منزل توسط [[گروه فرقان]] ترور شد. در تاریخ ۱۱ آبان همان سال، آقای [[روح‌الله خمینی|خمینی]] در پیامی درگذشت وی را تسلیت گفت.<ref>{{یادکرد وب| نشانی =http://emam.com/posts/view/2060| عنوان = پیام به ملت ایران (شهادت آقای سید محمد علی قاضی طباطبایی)| ناشر = [[وبگاه جامع امام خمینی]]}}</ref> او در [[نظام جمهوری اسلامی ایران|جمهوری اسلامی]] به عنوان اولین «[[شهید محراب]]» شناخته می‌شود.


== جستارهای وابسته ==
== جستارهای وابسته ==

نسخهٔ ‏۲۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۴۷

سید محمدعلی قاضی طباطبایی
زادهٔ۳۰ مهر ۱۲۹۳
تبریز، آذربایجان شرقی
درگذشت۱۰ آبان ۱۳۵۸ (۶۵ سال)
تبریز
مدفنمسجد مقبره تبریز
پیشهمجتهد
عنوانخمینی آذربایجان[۱]
والدینمیرزا باقر قاضی طباطبائی

سید محمدعلی قاضی طباطبائی (۳۰ مهر ۱۲۹۳ – ۱۰ آبان ۱۳۵۸) معروف به قاضی طباطبائی از مجتهدان و مخالفان پهلوی بود. او پس از انقلاب ۵۷ به عنوان اولین امام جمعه تبریز منصوب گردید، و پس از یک سال امامت نماز جمعه، ترور شد.

تحصیلات

قاضی طباطبایی در ۳۰ مهر ۱۲۹۳ در تبریز و در خانواده ای از خاندان عبدالوهاب تبریزی متولد شد.[نیازمند منبع] سرسلسله خاندان قاضی، میرزا محمدتقی قاضی طباطبایی (درگذشت ۱۲۲۰ یا ۱۲۲۲ قمری) است و نسب سید علی قاضی و سید محمدحسین طباطبایی و برادرش سید محمدحسن الهی طباطبایی نیز به او می‌رسد.[۲] تحصیلات مقدماتی را زیرنظر میرزا محمدحسین و میرزا اسدالله گذراند و تحصیلات تکمیلی را از ۱۳۵۹ قمری در قم آغاز کرد و از سال ۱۳۶۹ قمری به نجف رفت.[۳]

فعالیت‌ها

او در دوران پهلوی از عوامل مؤثر انقلاب ۵۷ در آذربایجان و تظاهرات ۲۹ بهمن تبریز بود.

آثار

از آثار معروفی که از وی به جا مانده است می‌توان به کتاب شیعه در اسلام نام برد.

کشته شدن

نماز عید قربان ۱۰ آبان سال ۱۳۵۸ به امامت او اقامه شد. وی پس از اقامهٔ نماز مغرب و عشا در مسجد در راه بازگشت به منزل توسط گروه فرقان ترور شد. در تاریخ ۱۱ آبان همان سال، آقای خمینی در پیامی درگذشت وی را تسلیت گفت.[۴] او در جمهوری اسلامی به عنوان اولین «شهید محراب» شناخته می‌شود.

جستارهای وابسته

منابع

  1. [۱]
  2. نادر میرزا، تاریخ تبریز، ص223.
  3. اسلامی، مرکز اسناد انقلاب. «آیت‌الله شهید سید محمدعلی قاضی طباطبایی در آئینه تصاویر». fa. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۲۰.
  4. «پیام به ملت ایران (شهادت آقای سید محمد علی قاضی طباطبایی)». وبگاه جامع امام خمینی.