ناهید کیانی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
ناهید کیانی
کیانی در مسابقات تکواندو بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸
اطلاعات شخصی
ملیتایرانی
زاده۱۰ مرداد ۱۳۷۷ ‏(۲۵ سال)[۱]
ایذه، ایران
ورزشی
ورزشتکواندو
مربیمینو مداح، مهرو کمرانی، ندا زارع

ناهید کیانی (زادهٔ ۱۰ مرداد ۱۳۷۷[۲]) بانوی تکواندوکار ایرانی است. او تکواندو را از سن ۸ سالگی به همراه خواهرش مهتاب کیانی آغاز کرد. ناهید در مسابقات بین‌المللی در وزن ۵۳ بانوان و در مسابقات المپیک در وزن ۵۷ بانوان بازی می‌کند. وی نخستین زن ایرانی است که موفق به کسب مدال طلای مسابقات جهانی تکواندو در تاریخ تکواندو ایران شده‌است. همچنین ناهید کیانی برای نخستین بار در تاریخ تکواندو بانوان ایران موفق شده‌است در رنکینگ جهانی در رتبه نخست جهان قرارگیرد. او تا کنون تجربه حضور در المپیک ۲۰۲۰ را داشته‌است.

ناهید کیانی در مسابقات قهرمانی تکواندو جهان ۲۰۲۳، نخستین نشان طلای مسابقات جهانی در تاریخ تکواندوی زنان ایران را به گردن آویخت. این رقابت‌ها در باکو برگزار شد و کیانی در فینال وزن ۵۳ کیلوگرم با پیروزی مقابل جی ژو از چین روی سکوی نخست ایستاد.[۳] همچنین وی در مسابقات گرند پری رم که بلافاصله پس از مسابقات جهانی برگزار شد موفق به کسب مدال نقره در وزن ۵۷ کیلوگرم بانوان شد.

المپیک[ویرایش]

وی در رقابت‌های کسب سهمیهٔ المپیک تابستانی ۲۰۲۰ در وزن ۵۷ کیلوگرم با پیروزی مقابل نماینده اردن، موفق به کسب نشان طلا و سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو شد.[۴]ناهید کیانی در بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ در دیداری پر حرف و حدیث و پر حاشیه نتیجه بازی را به حریف خود کیمیا علیزاده از تیم پناهندگان واگذار کرد.[۵]

کیانی با توجه به قرارگیری اش در بین ۵ نفر برتر رنکینگ المپیکی فدراسیون جهانی تکواندو در وزن ۵۷- کیلوگرم زنان، موفق به کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس شد.

خیزش ۱۴۰۱ ایران[ویرایش]

ناهید کیانی در ۱۸ دی ۱۴۰۱ با انتشار تصویری بدون حجاب اجباری، با هشتگ زن، زندگی، آزادی نوشت: «سکوتم از رضایت نیست». پس از انتشار این تصویر، رسانه‌های نزدیک به حکومت از خداحافظی او از تیم ملی نوشتند. با این حال او هرگز جدایی‌اش از تیم ملی تکواندو زنان ایران را تأیید نکرد.[۶]

جوایز و افتخارات[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. Nahid Kiani بایگانی‌شده در ۳۱ اوت ۲۰۱۸ توسط Wayback Machine. asiangames2018.id
  2. «ناهید کیانی _ بیوگرافی». ورزش بانوان. دریافت‌شده در ۴ تیر ۱۳۹۶.
  3. «ناهید کیانی اولین زن ایرانی که قهرمان تکواندوی جهان شد». رادیو فردا. ۱۵ خرداد ۱۴۰۲. دریافت‌شده در ۵ ژوئن ۲۰۲۳.
  4. «ناهید کیانی المپیکی شد». تسنیم.
  5. «شکست ناهید کیانی مقابل علیزاده/ نبرد تلخ دو ایرانی را کیمیا برد». خبر ورزشی. ۲۰۲۱-۰۷-۲۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۷-۲۵.
  6. «دختر تاریخ‌ساز تکواندو ایران؛ از ناهید کیانی چه می‌دانیم؟». بی‌بی‌سی فارسی. ۱۶ خرداد ۱۴۰۲.
  7. «برای نخستین بار یک زن از ایران به طلای جهانی تکواندو رسید». صدای آمریکا. ۲۰۲۳-۰۶-۰۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۶-۰۵.