خورخه لورنزو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
خورخه لورنزو گررو
لورنزو در ۲۰۱۹
ملیتاسپانیایی
زاده۴ مهٔ ۱۹۸۷ ‏(۳۶ سال)
پالما د مایورکا، اسپانیا
وبگاه
آمار مسابقات موتورسورای
رقابت‌های جایزه بزرگ موتورسواری
سال‌های فعالیت۲۰۱۹–۲۰۰۸
راننده شرکتیاماها موتور (۲۰۰۸)–(۲۰۱۶)
Ducati (۲۰۱۷–۲۰۱۸)
هوندا (۲۰۱۹)
قهرمانی‌ها۳ (۲۰۱۰, ۲۰۱۲, ۲۰۱۵)
2019 championship position19th (28 pts)
رقابت‌ها پیروزی‌ها Podiums پول پوزیشن سریعترین دورها امتیازات
203 47 114 43 30 2899
رقابت‌های جایزه بزرگ موتورسواری
سال‌های فعالیت۲۰۰۷–۲۰۰۵
راننده شرکتهوندا (۲۰۰۵)
آوریلیا (۲۰۰۶–۲۰۰۷)
قهرمانی‌ها۲ (۲۰۰۶, ۲۰۰۷)
2007 championship position1st (312 pts)
رقابت‌ها پیروزی‌ها Podiums پول پوزیشن سریعترین دورها امتیازات
48 17 29 23 4 768
رقابت‌های جایزه بزرگ موتورسواری
سال‌های فعالیت۲۰۰۴–۲۰۰۲
راننده شرکتDerbi
قهرمانی‌ها0
2004 championship position4th (179 pts)
رقابت‌ها پیروزی‌ها Podiums پول پوزیشن سریعترین دورها امتیازات
46 4 9 3 3 279

خورخه لورنزو گررو (به اسپانیایی: Jorge Lorenzo Guerrero) یک موتورسوار حرفه‌ای سابق اسپانیایی است. او پنج بار قهرمان جهان شده‌است، با سه قهرمانی جهان موتوجی‌پی (۲۰۱۰، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵) و دو قهرمانی جهان ۲۵۰ سی‌سی (۲۰۰۶ و ۲۰۰۷).[۱]

زندگی‌نامه[ویرایش]

خورخه لورنزو در پالما در جزیره مایورکا اسپانیا به دنیا آمد و با حمایت پدرش از سن دو سالگی سوار بر موتور شد و از آن زمان بود که علاقه به موتور در وی شکل گرفت و از سن شش سالگی در مسابقات نونهالان شرکت کرد. او تنها ۱۵ سال داشت که وارد مسابقات جایزه بزرگ شد. در سال ۱۹۹۳ زمانی که او فقط ۶ سال داشت در مسابقه‌ای با موتورسیکلت شرکت کرد و قهرمانی BALEARICS را به دست آورد. با کمک پدر راه خود را ادامه داد و آموزش خود را با MINICROSS دریک پارکینگ یک فروشگاه شروع کرد. در سال ۱۹۹۷ در مسابقه موتورسواری در مادرید اسپانیا در کلاس ۵۰ سی سی جام CAJA APRILIA شرکت کرد. در سال ۲۰۰۰ او که ۱۳ ساله بود برای شرکت کردن در مسابقات سرعت اسپانیا از فدراسیون موتورسواری درخواست مجوز کرد، یک سال بعد در کلاس ۱۲۵ سی سی او جوانترین راننده‌ای بود که در مسابقات موتورسواری در اروپا برنده می‌شد.

ورود به مسابقات[ویرایش]

وی در سال ۲۰۰۲ با قراردادی سه ساله با تیم دربی وارد کلاس ۱۲۵ سی سی شد و در سال ۲۰۰۵ با رتبه چهارمی ۱۲۵ سی سی وارد یک کلاس بالاتر یعنی کلاس ۲۵۰ سی‌سی شد و به همراه تیم آپریلیا قهرمان سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ این کلاس شد که وی مورد توجه تیم یاماها قرار گرفت و در سال ۲۰۰۸ وارد کلاس موتوجی‌پی شد. وی در تیم اصلی یاماها هم تیمی اسطوره این کلاس یعنی والنتینو روسی شد و در همان مسابقه اول در پیست لوزایل قطر پس از کیسی استونر و بالاتر از بزرگانی همچون دنی پدروسا و والنتینو روسی در جای دوم قرار گرفت که شگفتی تمامی کارشناسان را دربرداشت.[۲] وی در سال دوم حضورش در موتوجی پی پس از روسی عنوان دومی این کلاس در سال ۲۰۰۹ را از آن خود کرد. خورخه لورنزو که در مسابقات به دلیل سرعت زیادی که دارد لقب دیو سرکش را به او داده بودند سرانجام توانست در سال ۲۰۱۰ با ۳۸۳ امتیاز مقتدرانه اولین قهرمانی کلاس موتوجی پی خود را به دست آورد.[۳]

یاماها[ویرایش]

در ۲۵ ژوئیه ۲۰۰۷ تأیید شد که خورخه لورنزو به عنوان هم تیمی ولنتینو روسی با قراردادی دو ساله به یاماها پیوسته‌است. لورنزو شروع خوبی در ۲۰۰۸ داشت و در دو مسابقهٔ ابتدایی موفق به کسب سکو شد و با بدست آوردن اولین پیروزی موتوجی پی اش در پرتغال، تبدیل به جوان‌ترین موتورسوار موتوجی پی شد که در همان سه مسابقهٔ ابتدایی موفق به کسب پیروزی می‌شود. تصادف مسابقه موجلو و تمرین بارسلونا نیز باعث شد تا او مسابقه کاتالان را از دست بدهد. در ادامه فصل نیز او روند نه چندان خوبی را طی کرد و با کسب ۱۹۰ امتیاز در رده چهارم جدول رده‌بندی ایستاد.

پیشه[ویرایش]

۲۰۰۹

دومین فصل با یاماها نیز برای موتورسوار اسپانیایی بسیار خوب شروع شد و تا گرندپری کاتالونیا نیز او صدرنشین جدول بود اما در نهایت این هم تیمی او، روسی بود که توانست قهرمانی فصل را از آن خود کند.

۲۰۱۰

در ۲۵ اوت ۲۰۰۹ او به شایعات پیوستنش به تیم هوندا و دوکاتی با امضای قرارداد با یاماها پایان داد. لورنزو در یک تصادف با موتور، با شکستگی دستش مواجه شد و بسیاری از تست‌های پیش فصل را از دست داد. او در مسابقه قطر کاملاً آماده نبود و پشت سر روسی در مکان دوم ایستاد. پس از تصادف روسی در موجلو و شکستن پایش، او به مدعی اصلی قهرمانی تبدیل شد اما همچنان دنی پدروسا را به عنوان رقیب خود می‌دید. لورنزو یکی پس از دیگری پیروز مسابقات می‌شد و شکستگی ترقوه پدروسا در تمرین ژاپن و از دست دادن دو مسابقهٔ دیگر باعث شد تا او هر چه بیشتر به قهرمانی فصل نزدیک باشد. او با تمام کردن مسابقه مالزی پشت سر روسی و دویزیوسو به آرزویش یعنی قهرمانی جهان رسید.

۲۰۱۱

روسی از یاماها رفت و لورنزو حالا با بن اسپیس هم تیمی شده‌است. کیسی استونر موتورسوار هوندا فصل را فوق‌العاده شروع کرد و ادامه داد و لورنزو نیز در تعقیب او بود تا اینکه در دور گرم کردن مسابقه استرالیا تصادف می‌کند و بند انتهایی انگشت خود را از دست می‌دهد. عمل جراحی خورخوخه لورنزو موفقیت‌آمیز بوده اما دو مسابقهٔ انتهایی فصل را از دست می‌دهد و در جایگاه دوم جدول رده‌بندی قرار می‌گیرد.

۲۰۱۲

لورنزو کار خود را با پیروزی در مسابقه ابتدایی فصل در قطر شروع کرد. او روندی بدون اشتباه را طی کرد و تجربهٔ او در فصل‌های گذشته باعث شد تا اشتباهات و تصادفات کمتری را از او شاهد باشیم. در این فصل اما او رقیب جدی به نام دنی پدروسا را روبروی خود می‌دید اما در نهایت، مسابقه استرالیا جایی بود که او با اختلاف ۱۸ امتیاز، دومین قهرمانی جهانش را جشن می‌گرفت.

۲۰۱۳ و ۲۰۱۴

مسابقه لمان ۲۰۱۴

موتوجی پی حالا دیگر یک موتورسوار چموش را در خود می‌دید به نام مارک مارکز! مارکز در اولین فصل حضورش در موتوجی پی به همراه هوندا، وارد رقابت سختی با لورنزوی با تجربه شد و در نهایت این لورنزو بود که قهرمانی را با اختلاف ۴ امتیاز در مسابقه آخر به تازه‌کار سال ۲۰۱۳ واگذار کرد. در ۲۰۱۴ اما مارکز یک فصل بی رقیب را پشت سر گذاشت و لورنزو پایین از تر ولنتینو روسی در مکان سوم جدول رده‌بندی قرار گرفت.

۲۰۱۵

۲۰۱۵ برای لورنزو خوب شروع نشد و در سه مسابقه ای ابتدایی او دو چهارمی و یک پنجمی کسب کرد. روند فوق‌العاده موتورسوار اسپانیایی از مسابقه اسپانیا شروع شد و او توانست چهار پیروزی متوالی را کسب کند. جنگ او و ولنتینو روسی تا آخرین مسابقه فصل ادامه داشت و به لطف پنالتی روسی در والنسیا و کسب جایگاه چهارمی او و پیروزی خودش، لورنزو سومین قهرمانی جهانش را جشن گرفت.

۲۰۱۶

لورنزو فصل ۲۰۱۶ را با به دست آوردن پول پوزیشن و پیروزی در مسابقه قطر شروع کرد. اختلافات لورنزو و روسی به اوج خود رسیده بود و حتی این دو موتورسوار بین گاراژهای خودشان دیوار کشیده بودند. لورنزو با پیروزی فصل خود را شروع کرد اما پیش از مسابقه اسپانیا و خرز بود که او اعلام کرد برای دو فصل آینده به تیم دوکاتی خواهد رفت. لورنزو بار دیگر در انتهای فصل پایین‌تر از مارکز و روسی در مکان سوم جدول رده‌بندی قرار گرفت.

انتقال به دوکاتی[ویرایش]

تیم یاماها با وجود اینکه لورنزو در سال قبل قهرمان فصل شده بود اما ابتدا با والنتینو روسی دیگر راننده تیم خود وارد مذاکره شد و دو سال با وی تمدید کرد و لورنزو که در سالهای حضورش در یاماها به خصوص دو فصل آخر رابطه سردی با هم تیمی خود والنتینو روسی داشت سرانجام بعد از ۹ فصل حضور در تیم یاماها و کسب سه عنوان قهرمانی و سه نائب قهرمانی در این تیم در نشست خبری مسابقه خرز ۲۰۱۶ عنوان کرد از فصل ۲۰۱۷ به دوکاتی خواهد رفت. وی با قراردادی دو ساله به ارزش ۲۵ میلیون دلار به تیم دوکاتی پیوست تا جایگزین آندریا یانونه شود.

مسابقه لوزایل ۲۰۱۷

انتقال به هوندا[ویرایش]

لورنزو در ۶ ژوئن ۲۰۱۸ قراردادی دو ساله با تیم رپسول هوندا بست و جایگزین دنی پدروسا برای فصل ۲۰۱۹ شد.

گرندپری موجلو ایتالیا

خداحافظی از مسابقات[ویرایش]

خورخه لورنزو پس از هجده فصل حضور در مسابقات موتورسواری سرانجام در تاریخ چهارده نوامبر ۲۰۱۹ در کنفرانس مطبوعاتی مسابقه والنسیا اعلام بازنشستگی کرد.

افتخارات[ویرایش]

تعداد قهرمانی فصل: ۵ بار (۲ بار در کلاس ۲۵۰ سی سی و ۳ بار در کلاس موتوجی پی)

جدول عملکردی[ویرایش]

فصل کلاس موتور تیم مسابقه قهرمانی روی سکو پل پزیشن Fast Lap امتیاز جایگاه فصل
۲۰۰۲ ۱۲۵cc Derbi RS ۱۲۵ Caja Madrid Derbi Racing ۱۴ ۰ ۰ ۰ ۰ ۲۱ ۲۱
۲۰۰۳ ۱۲۵cc Derbi RS ۱۲۵ Caja Madrid Derbi Racing ۱۶ ۱ ۲ ۱ ۱ ۷۹ دوازدهم
۲۰۰۴ ۱۲۵cc Derbi RSA ۱۲۵ Caja Madrid Derbi Racing ۱۶ ۳ ۷ ۲ ۲ ۱۷۹ چهارم
۲۰۰۵ ۲۵۰cc Honda RS250RW Fortuna Lotus Honda ۱۵ ۰ ۶ ۴ ۰ ۱۶۷ پنجم
۲۰۰۶ ۲۵۰cc Aprilia RSW ۲۵۰ Fortuna Lotus Aprilia ۱۶ ۸ ۱۱ ۱۰ ۱ ۲۸۹ قهرمان
۲۰۰۷ ۲۵۰cc Aprilia RSW ۲۵۰ Fortuna Lotus Aprilia ۱۷ ۹ ۱۲ ۹ ۳ ۳۱۲ قهرمان
۲۰۰۸ MotoGP Yamaha YZR-M۱ Fiat Yamaha ۱۷ ۱ ۶ ۴ ۱ ۱۹۰ چهارم
۲۰۰۹ Yamaha YZR-M۱ Fiat-Yamaha ۱۷ ۴ ۱۲ ۵ ۴ ۲۶۱ دوم
۲۰۱۰ Yamaha YZR-M۱ Fiat-Yamaha ۱۸ ۹ ۱۶ ۷ ۴ ۳۸۳ قهرمان
۲۰۱۱ Yamaha YZR-M۱ Yamaha-YMR ۱۵ ۳ ۱۰ ۲ ۲ ۲۶۰ دوم
۲۰۱۲ Yamaha YZR-M۱ Yamaha-YMR ۱۸ ۶ ۱۶ ۷ ۵ ۳۵۰ قهرمان
۲۰۱۳ Yamaha YZR-M۱ Yamaha-YMR ۱۷ ۸ ۱۴ ۴ ۲ ۳۳۰ دوم
۲۰۱۴ Yamaha YZR-M۱ Yamaha-YMR ۱۸ ۲ ۱۱ ۱ ۲ ۲۶۳ سوم
۲۰۱۵ Yamaha YZR-M۱ Yamaha-YMR ۱۸ ۷ ۱۲ ۵ ۵ ۳۳۵ قهرمان
۲۰۱۶ Yamaha YZR-M۱ Yamaha-YMR ۱۸ ۴ ۱۰ ۴ ۲ ۲۳۳ سوم
۲۰۱۷ Ducati Desmosedici GP17 Ducati Team ۱۸ ۰ ۳ ۰ ۰ ۱۳۷ هفتم
۲۰۱۸ Ducati Desmosedici GP17 Ducati Team ۱۴ ۳ ۴ ۴ ۲ ۱۳۴ نهم
۲۰۱۹ Honda RC213V رپسول هوندا ۱۲ ۰ ۰ ۰ ۰ ۲۳ نوزدهم
مجموع ۲۹۴ ۶۸ ۱۵۲ ۶۹ ۳۷ ۳۹۴۱ ۵قهرمانی

نگارخانه[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. Williams، Don (۲۰۱۹-۱۲-۲۵). «Jorge Lorenzo Career Retrospective: Five-Time World Champion». Ultimate Motorcycling (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۷-۱۹.
  2. نتایج گرندپریکس قطر
  3. رده‌بندی فصل ۲۰۱۰