پرش به محتوا

پیلور

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
اسفنکتر باب‌المعده
نمای بیرونی معده، اندام‌های قابل تشریح نمایش داده شده‌اند.
شکل از cancer.gov:
* ۱. تنه معده
* ۲. طاق معده
* ۳. دیواره پیشین
* ۴. خمیدگی بزرگ
* ۵. خمیدگی کوچک
* ۶. دهانه (درآیه)
* ۹. اسفنکتر (بندآر)
* ۱۰. دهلیز باب‌المعدی (دهلیز برآیه‌ای)
* ۱۱. مجرای باب‌المعدی
* ۱۲. فاق گوشه‌دار
* ۱۳. مجرای معدی
* ۱۴. چروکه‌ها
جزئیات
شناسه‌ها
لاتینvalvula pylori
MeSHD011708
TA98A05.5.01.017
TA22930
FMA14581

اسفنکتر انتهای معده، بنداره پیلور معده (به فرانسوی: pylore، انگلیسی: pylorus) اصطلاحی در تعریف بخشی از معده است که آن را به دوازدهه متصل می‌کند. پیلور همواره در برابر خروج موادی که به آن وارد شده‌اند از معده مقاومت می‌کند. با تشکیل کیموس، مقاومت آن کم می‌شود، اما همچنان مقاومت می‌کند و ذرات ریز خارج می‌شوند و ذرات درشت برمی‌گردند تا ریزتر شوند. اسفنکتر ورودی معده دو بخش را شامل می‌شود:

اسفنکتر خروجی معده، به‌مانند یک دریچهٔ قدرتمند عضلانی حلقوی‌شکل، در معده است و غذای مخلوط شده با شیره گوارشی (کیموس)، از مجرای آن وارد دوازدهه و سپس روده می‌شود. این بخش توسط رشته‌های عصبی سمپاتیک پیام را دریافت می‌کند.و به کسی که آنطرف خط تلفن است میرساند. جنس آن از نوع ماهیچه حلقوی صاف است.

پس از ورود مواد از مری به و گذر از معده با جنس ماهیچه های طولی ، حلقوی و مورب به انتهای آن میرسد که حلقه ای محکم از جنس ماهیچه است (اسفنکتر یا همان بنداره) و پس از عبور یا بازگشت از آن به روده باریک میرسد این حلقه پیلور نام دارد.


نگارخانه

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]

در واقع پیلور دریچه ای میان معده و دوازدهه است. زمانی که کیموس از معده می خواهد وارد دوازدهه شود، باید از طریق اسفنکتر پیلور وارد روده باریک شود.