مالیگرایی
این مقاله دقیق، کامل و صحیح ترجمه نشده و نیازمند ترجمه به فارسی است. کل یا بخشی از این مقاله به زبانی بهجز زبان فارسی نوشته شدهاست. اگر مقصود ارائهٔ مقاله برای مخاطبان آن زبان است، باید در نسخهای از ویکیپدیا به همان زبان نوشته شود (فهرست ویکیپدیاها را ببینید). در غیر این صورت، خواهشمند است ترجمهٔ این مقاله را با توجه به متن اصلی و با رعایت سیاست ویرایش، دستور خط فارسی و برابر سازی به زبان فارسی بهبود دهید و سپس این الگو را از بالای صفحه بردارید. همچنین برای بحثهای مرتبط، مدخل این مقاله در فهرست صفحههای نیازمند ترجمه به فارسی را ببینید. اگر این مقاله به زبان فارسی بازنویسی نشود، تا دو هفتهٔ دیگر نامزد حذف میشود و/یا به نسخهٔ زبانی مرتبط ویکیپدیا منتقل خواهد شد. اگر شما اخیراً این مقاله را بهعنوان صفحهٔ نیازمند ترجمه برچسب زدهاید، لطفاً عبارت {{جا:هبک-ترجمه به فارسی|1=مالیگرایی}} ~~~~ را نیز در صفحهٔ بحث نگارنده قرار دهید. |
مالیگرایی[۲] یا مالیسازی یک اصطلاح است که گاهی اوقات برای توصیف توسعهی سرمایهداری مالی در طول دوره از سال ۱۹۸۰ تاکنون به کار میرود. در این دوره نسبت بدهی به سهام افزایش یافته و خدمات مالی در مقایسه با سایر بخشها سهم بیشتری از درآمد ملی را به خود اختصاص داده است.
مالیگرایی فرایندی اقتصادی را توصیف میکند که مبادله ازطریق میانجیگری ابزارهای مالی تسهیل میشود. مالیسازی میتواند مبادلهی کالاهای واقعی، خدمات و ریسکها به جای ارز را ممکن سازد و به این ترتیب، موجب شود مردم با سهولت بیشتری داراییها و جریانهای درآمد خود را عقلانی کنند.
رویکردهای آکادمیک خاص
[ویرایش]تعاریف گوناگونی از مفهوم مالیسازی با تمرکز بر جنبهها و تفسیرهای خاصی مورد استفاده قرار گرفته است. برای مثال، گرتا کریپنر از دانشگاه میشیگان مینویسد که مالیسازی اشاره دارد به «یک الگوی انباشتی که در آن سودآوری، به جای تجارت و تولید کالا، ببیشازپیش ازطریق کانالهای مالی اتفاق میافتد.» در مقدمهای بر کتاب مالیسازی و اقتصاد جهانی در سال ۲۰۰۵، ویراستار جرالد اپستین مینویسد که برخی از محققان اصرار بر کاربرد محدودتری از این اصطلاح دارند: غلبهی ارزش سهامداران بهعنوان یک روش راهبری شرکتی، و یا تسلط روبهرشد سیستمهای مالی بازار سرمایه بر سیستمهای مالی مبتنی بر بانک. پیر-ایو گومز و هری کورین در کتاب خود با عنوان کارآفرینان و دموکراسی: نظریه سیاسی راهبری شرکتی در سال ۲۰۰۸، یک روند بلندمدت را در تکامل راهبری شرکتی در شرکتهای بزرگ مشخص کردهاند و نشان دادهاند که مالیسازی یک قدم در این فرایند است.
منابع
[ویرایش]- ↑ Thomas Philippon (Finance Department of the New York University Stern of Business at New York University). The future of the financial industry بایگانیشده در ۶ ژوئن ۲۰۱۹ توسط Wayback Machine. Stern on Finance, November 6, 2008.
- ↑ https://pecritique.com/2019/04/28/مباحثهای-دربارهی-مالیگرایی-مایک/. پارامتر
|عنوان= یا |title=
ناموجود یا خالی (کمک)