کوه‌های کارپات

مختصات: ۴۷°۰۰′ شمالی ۲۵°۳۰′ شرقی / ۴۷٫۰۰۰°شمالی ۲۵٫۵۰۰°شرقی / 47.000; 25.500
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Mehdi khazaee (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۵ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۶:۳۷ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

کوه‌های کارپات
Map
خطای لوآ در پودمان:Location_map در خط 553: ناتوان در یافتن تعریف‌های واردشده برای نقشهٔ مکان‌نما: «پودمان:Location map/data/Mapcarpat.png» موجود نیست.
مرتفع‌ترین نقطه
ارتفاع۲۶۵۵ متر
فهرست‌بندی
در جغرافیای بطلمیوس نام بخش پیشین شمالی-جنوبی رشته کوه کارپات، کوهستان سرمت آمده است و نام بخش شرقی-غربی کارپات.سرزمین سلمستان اروپایی نیز در اینجا نگاشته شده است


کوه‌های کارپات (به انگلیسی: Carpathian Mountains) رشته‌کوههایی به شکل کمان با طول تقریبی ۱۵۰۰ کیلومتر در میان اروپای مرکزی و جنوبی و سومین رشته‌کوه طولانی در اروپا پس از رشته‌کوه‌های اورال به طول ۲٬۵۰۰ کیلومتر (۱٬۵۵۳ مایل) و اسکاندیناوی به طول ۱٬۷۰۰ کیلومتر (۱٬۰۵۶ مایل) هستند. این کوهها محل سکونت بزرگ‌ترین جمعیت‌های خرس‌های قهوه‌ای، گرگها، شوکا و سیاه‌گوش، با بالاترین تراکم در رومانی هستند و نیز یک‌سوم همهٔ گونه‌های گیاهی اروپا را شامل می‌شوند. تاترا بلندترین رشته‌کوهِ این کوه‌ها است.[۱] در منابع رومی بخش باختری این کوهستان را کوهستان سرمتی (سرمَتیکی مونتِس) می خواندند و دیگری را کارپاتِس. نخستین یادکرد از آن در کتاب نامدار جغرافیای بطلمیوس، جغرافیدان و تاریخنگار نامور یونانی-اسکندرانی است.

نامگذاری

نام این رشته کوه را بیشتر دانشمندان امروزی از تباری به نام کارپی از نژاد داسی (سکاهای باختری) و ایرانی تبار، ساکن شرق و شمال شرق دریای سیاه، تا دشت ترانسیلوانیای امروزی در رومانی و مولداوی کنونی می دانند.[۲][۳]

عکس ماهواره‌ای از کوه‌های کارپات.

منابع

  1. John P. Rafferty. "Carpathian Mountains" (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-25.
  2. «آندیا، ویرجیل، گزیده تاریخ رومانی، صفحه ۱۷».
  3. «جی.بی.بیوری، دوره پنج جلدی تاریخ کمبریج: سده های میانه، یادکرد در رویدادهای سال ۲۴۰ تا ۲۶۵ میلادی».

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Carpathian_Mountain». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۵ دسامبر ۲۰۱۸.

پیوند به بیرون

واژه یاب