پرش به محتوا

محمدحسن انصاری‌فرد

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از محمد حسن انصاری فرد)
محمدحسن انصاری‌فرد

شناسنامه
زادروز ۱ مهر ۱۳۴۱
زادگاه تهران[۱]، ایران
اطلاعات باشگاهی
باشگاه کنونی
پُست هافبک
باشگاه‌های حرفه‌ای
سال‌ها باشگاه‌ها بازی (گل)
۱۹۷۵–۱۹۷۳
۱۹۷۹–۱۹۷۵
۱۹۸۴–۱۹۷۹
۱۹۹۲–۱۹۸۴
۱۹۹۴–۱۹۹۲
شاهین تهران
هما تهران
تکاور تهران
پرسپولیس
کشاورز تهران
تیم ملی
۱۹۹۲–۱۹۸۵ ایران ۱۴ (۳)
دوران مربیگری
۱۹۹۷–۱۹۹۶
۲۰۰۰–۱۹۹۷
۲۰۰۲–۲۰۰۰
۲۰۰۴–۲۰۰۲
۲۰۰۵–۲۰۰۴
۲۰۰۵
فتح تهران
پایانه‌های اصفهان
پارت‌سازان مشهد
تیم ملی فوتسال ایران
فوتسال پرسپولیس
فوتسال تام ایران‌خودرو

محمدحسن انصاری‌فرد (زادهٔ ۱ مهر ۱۳۴۱[۲]) بازیکن سابق تیم ملی ایران و باشگاه پرسپولیس، مربی سابق و مدیر ورزش اهل ایران است. وی زننده گل قهرمانی پرسپولیس مقابل المحرق بحرین در مسابقات جام برندگان جام آسیا ۱۹۹۰ است.

دوران بازی

[ویرایش]

او فوتبال خود را از هما و شاهین آغاز کرد و پس از ۵ سال بازی در تیم تکاور، در سال ۱۳۶۴ به پرسپولیس پیوست. او بین سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۱ به مدت هفت سال عضو تیم پرسپولیس تهران بود و افتخاراتی از جمله قهرمانی در جام برندگان جام آسیا، ۵ قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران و دو قهرمانی جام حذفی کشور را با پرسپولیس کسب کرد.[۳][۴] او زننده گل قهرمانی پرسپولیس در جام برندگان جام آسیا ۹۱–۱۹۹۰ برابر المحرق بحرین است. او همچنین در آن سال‌ها ۱۴ بار پیراهن تیم ملی فوتبال ایران را بر تن کرد و در این بازی‌ها ۳ بار هم موفق به گلزنی شد. او همراه با تیم ملی فوتبال ایران قهرمان بازی‌های آسیایی پکن شد.[۵] او در سال ۱۳۷۱ و پس از جدایی از پرسپولیس، مدتی برای کشاورز به میدان رفت اما توفیقی نداشت و پس از آن به مربیگری روی آورد.

دوران مربیگری

[ویرایش]

او کار مربیگری خود را با تیم فتح شروع کرد و پس از آن هدایت پایانه‌های اصفهان و پارت سازان مشهد را بر عهده داشت. او سپس سرمربیگری تیم ملی فوتسال ایران را بر عهده گرفت و موفق شد سه بار عنوان قهرمانی آسیا را به دست آورد. پس از آن هدایت تیم فوتسال پرسپولیس و تام ایران‌خودرو را بر عهده گرفت و با تام ایران‌خودرو قهرمان لیگ فوتسال ایران شد.[۳]

دوران مدیریت

[ویرایش]

دوره نخست پرسپولیس

[ویرایش]

انصاری فرد در سال ۱۳۸۴ مدیرعامل پرسپولیس شد و تا سال ۱۳۸۶ مدیر عامل پرسپولیس بود؛ او ابتدا علی پروین را به دلیل کسب نتایج ضعیف از سرمربیگری پرسپولیس برکنار و آری هان را جایگزین او کرد؛ اما پس از مدتی و به دلیل اختلافات شدید، آری هان را از سرمربیگری پرسپولیس برکنار و مصطفی دنیزلی را به عنوان سرمربی پرسپولیس برگزید؛ جذب نیکبخت واحدی از استقلال و همچنین حضور بایرن مونیخ در تهران برای بازی خداحافظی عابدزاده، از جمله دستاوردهای انصاری فرد در پرسپولیس بود. پرسپولیس در این دوره به فینال جام حذفی فوتبال ایران صعود کرد اما مقابل سپاهان شکست خورد و از قهرمانی بازماند.[۶] در فصل دوم حضور انصاری فرد در پرسپولیس، این تیم در جایگاه سوم لیگ برتر قرار گرفت.[۴] نکته منفی دوران مدیریت انصاری‌فرد، عقد قرارداد با رافائل ادرهو نیجریه‌ای بود که به دلیل ابتلا به بیماری هپاتیت B، مجبور به ترک پرسپولیس شد و پس از شکایت از پرسپولیس، در سال ۱۳۸۶، ۶ امتیاز از پرسپولیس کسر شد.[۷] بعدها اعلام شد که او در امارات کارگر بوده و بدون تست‌های پزشکی و فنی لازم، جذب شده بود.[۸][۹] او در سال ۱۳۸۶ از مدیرعاملی پرسپولیس استعفا و جای خود را به حبیب کاشانی داد.[۱۰]

کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال

او یکی از شش عضو کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال در هنگام تعلیق فوتبال ایران از سوی فیفا بود.[۱۱]

راه‌آهن

[ویرایش]

پس از پرسپولیس، او بین سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ مدیرعامل باشگاه راه‌آهن تهران شد؛ او پنج سال مدیرعامل راه‌آهن بود و یک نایب قهرمانی جام حذفی را هم همراه این تیم به دست بیاورد.[۱۲][۱۳]

کمیته فوتسال

[ویرایش]

او در سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸ رئیس کمیته فوتسال و رئیس سازمان لیگ فوتسال ایران بود که به دنبال انتصاب محمدرضا ساکت در کمیته فوتسال و آنچه انصاری فرد تضعیف کمیته فوتسال و استفاده از افراد غیر متخصص خواند، استعفا داد.[۱۴]

دوره دوم پرسپولیس

[ویرایش]

انصاری فرد در تاریخ ۵ شهریور ۱۳۹۸ به عنوان مدیرعامل پرسپولیس منصوب و جایگزین ایرج عرب شد.[۱۵] جدایی گابریل کالدرون و انتقال یحیی گل‌محمدی به عنوان سرمربی جدید پرسپولیس، در این دوره اتفاق افتاد. او در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ و به دلیل اختلاف با اعضای هیئت مدیره، از مدیرعاملی پرسپولیس استعفا داد.[۱۶]

منابع

[ویرایش]
  1. روزنامه آفرینش http://afarineshdaily.ir/afarinesh/News.aspx?NID=216042، دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸ پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)[پیوند مرده]
  2. «محمدحسن فرش فرد: مهدی عبدی نشان داد که بازیکن با استعدادی است؛ امیدوار بودم کالدرون با تعویض‌هایش در دربی ورق را برگرداند». طرفداری. ۲۰۱۹-۰۹-۲۳. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۹-۲۳.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ تبیان، موسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی. «بیوگرافی محمد حسن انصاری فرد مدیرعامل جدید قرمزها». article.tebyan.net (به Persian). دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ www.varzesh3.com https://www.varzesh3.com/news/1632912/بازگشت-پسرپاستوریزه-به-پرسپولیس. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
  5. fararu.com https://fararu.com/fa/news/410030/محمد-حسن-انصاری‌فرد-مدیرعامل-جدید-پرسپولیس-کیست. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
  6. «فینال جام حذفی فوتبال ایران ۱۳۸۵ - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد». fa.m.wikipedia.org. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۴.
  7. www.fardanews.com https://www.fardanews.com/fa/news/625067/پرسپولیس-رکوردار-کسر-امتیاز-در-لیگ. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۹. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
  8. 2504 (۲۰۱۹-۰۸-۰۶). «نگاهی به عملکرد تمام خارجی‌های تاریخ پرسپولیس». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۰۵.
  9. "دردسرها و خاطرات شیرین بازیکنان خارجی تاریخ پرسپولیس". رسانه مجازی نیلسو (به انگلیسی). 2019-08-13. Archived from the original on 23 April 2021. Retrieved 2020-01-05.
  10. «امیدواریم با درایت کاشانی پرسپولیس به جایگاه واقعی خود دست یابد». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۰۷-۰۶-۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۰۵.
  11. «جلسه کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال برگزار شد». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۰۷-۰۲-۲۷. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۰۵.
  12. «محمد حسن انصاری فرد مدیرعامل باشگاه راه‌آهن شد». ایسنا. ۲۰۰۷-۰۸-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸.
  13. «پس از واگذاری راه‌آهن به شرکت هواپیمایی فراز قشم/ انصاری‌فرد از مدیرعاملی این تیم استعفا کرد». خبرآنلاین. ۲۰۱۲-۰۷-۰۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸.
  14. «استعفای انصاری‌فرد بخاطر ورود ابوالمشاغل بازنشسته فوتبال به فوتسال». خبرآنلاین. ۲۰۱۹-۰۸-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸.
  15. www.asriran.com https://www.asriran.com/fa/news/686246/محمدحسن-انصاری‌فرد-مدیرعامل-پرسپولیس-شد. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
  16. «فوری؛ محمدحسن انصاری فرد، از مدیرعاملی پرسپولیس استعفا کرد». طرفداری. ۲۰۲۰-۰۳-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۳-۰۹.
پیشین:
حجت‌الله خطیب
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس
۱۳۸۴–۱۳۸۶
پسین:
حبیب کاشانی
پیشین:
ایرج عرب
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس
۱۳۹۸
پسین:
مهدی رسول‌پناه (سرپرست)