ویکی‌پدیا:خودآموز (تصاویر)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری, جستجو

Nuvola apps colors.pngخوش‌آمدید • Nuvola apps edu miscellaneous.svgخودآموز • Nuvola apps cache.pngآموزش سریع • Nuvola apps filetypes.svgپرسش‌های رایج • Postscript-viewer.svgواژه‌نامه • Nuvola apps kdict.svgراهنما • Lifebelt and man icon.svgمیز کمک • Nuvola apps bookcase.svgمیز مرجع

آغاز   پیوندهای اصلی   ویرایش   قالب‌بندی   پیوندهای ویکی‌پدیا   رده‌بندی   میان‌ویکی   پیوندهای بیرونی   تصاویر   حداقل‌های ترجمه  
صفحه‌های بحث   یادتان باشد   ثبت‌نام   فضای نام‌ها   الگوها   مختصات‌دهی   ربات‌ها   همکاری   ابزارها   اطلاعات بیشتر    

این خودآموز به شما می آموزد که چگونه در صفحه‌های ویکی‌پدیا عکس اضافه کنید. اگر عکسی که برای صفحه در نظر گرفته‌اید هنوز در ویکی‌پدیا وجود ندارد، باید خودتان آن را بارگذاری کنید یا درخواست آن را بدهید؛ در صورتی که می‌خواهید از یکی از عکس‌های موجود در ویکی‌پدیا استفاده کنید، می‌توانید از مرحله «به کارگیری تصویر» شروع نمایید.

تهیه تصویر

نوشتار اصلی: ویکی‌پدیا:بارکردن
  • در صورتی که تصویر مناسبی برای بارگذاری در ویکی‌پدیا دارید پیش از بارگذاری لازم است با ویکی‌پدیا:سیاست استفاده از تصاویر در ویکی‌پدیا آشنا باشید. توجه داشته باشید که تصویرهایی که در وبگاه‌های دیگر وجود دارند، اکثراً مشمول قانون حق تکثیر می‌شوند و شما بدون اجازهٔ مؤسسه یا شخصی که مالک حقوقی آن وبگاه است، مجاز به بارگذاری آن تصویرها در ویکی‌پدیا نیستید.

به طور خلاصه مراحل بارگذاری تصویر در ویکی‌پدیا به قرار زیر است:

  1. در سمت راست صفحه در بخش جعبه ابزار بر روی گزینه «بارگذاری پرونده» کلیک کنید.
  2. طبق دستورالعمل موجود در صفحه «بارگذاری پرونده» عکس را از حافظه کامپیوتر خود به داخل ویکی‌پدیا بار کنید.
  3. وقتی تصویر کاملاً بارگذاری شد، شما به طور خودکار به صفحهٔ عکس ارجاع داده می‌شوید. این صفحه را ویرایش کنید و برچسب حق تکثیر و توضیحات لازم را اضافه کنید.
  • در صورتی که توانایی یافتن تصویر مناسب را نداشته باشید می‌توانید از دیگر کاربران کمک بگیرید. برای این کار کافی‌ست درخواست خود را در «ویکی‌پدیا:درخواست تصویر» مطرح نمایید.

به کارگیری تصویر

Picture Tutorial 460x345 1024 kbps.ogv
آموزش افزودن تصویر به ویکی‌پدیا

ابتدا لازم است به صفحهٔ عکسی که می‌خواهید آن را در صفحه‌های دیگر به کار بگیرید بروید. (این صفحه همان صفحه‌ای است که اگر شما تصویر را بارگذاری کنید، مستقیماً به آن ارجاع داده می‌شوید.) نام فایل عکسی که در آن صفحه نشان داده می‌شود، در عنوان صفحه قابل رویت است. شما باید این نام را با دقت به خاطر بسپارید.

Image-Page-Header-Example.gif
به عنوان مثال، در نمونهٔ رو به رو، نام عکس که Gol-mikhi-2.png بوده‌است به طور کامل در عنوان صفحه آمده‌است. در مثال‌های زیر، ما از همین تصویر استفاده خواهیم کرد، پس نام آن را به خاطر می‌سپاریم.

برای آن که یک عکس را درون صفحه‌ای از ویکی‌پدیا به کار بگیرید، باید از دستور زیر در متن صفحهٔ ویکی‌پدیا استفاده کنید:

[[تصویر:نام_فایل_تصویری]]

بنا بر این برای این که تصویر گل میخی ۲ را در زیر این پاراگراف نشان بدهیم باید از دستور [[تصویر:Gol-mikhi-2.png]] استفاده کنیم. در زیر نتیجه استفاده از این دستور را می‌بینید:

Gol-mikhi-2.png

تنظیمات تصویر

در بسیاری از موارد، صرف نشان دادن تصویر در صفحه، منظور ما را برآورده نمی‌کند. بر حسب نیاز ما، و وضعیت قرارگیری متنی که در صفحه وجود دارد، گاهی نیاز داریم که ابعاد تصویری که در صفحه نشان داده می‌شود را تغییر دهیم، یا موقعیت آن را به سمت چپ یا راست متن جابه‌جا کنیم و غیره.

ویکی‌پدیا به ما این امکان را می‌دهد که تغییرات یاد شده را به‌راحتی اعمال کنیم. روش کلی وارد کردن دستور تنظیمات تصویر به صورت زیر است:

[[تصویر:نام_فایل_تصویری|تنظیم_یک|تنظیم_دو|....|تنظیم_آخر]]

در جدول زیر نمنوه‌هایی از تنظیمات متداول و نتیجهٔ به کار گیری آن‌ها را می‌بینید:

آن چه می‌نویسید آن چه می‌بینید

[[تصویر:Gol-mikhi-2.png|چپ]] با به کارگیری تنظیم «چپ» تصویر در سمت چپ متن ظاهر می‌شود.

Gol-mikhi-2.png
با به کارگیری تنظیم «چپ» تصویر در سمت چپ متن ظاهر می‌شود.

[[تصویر:Gol-mikhi-2.png|چپ|80px]] می‌توانید ابعاد تصویر را بر حسب پبکسل تنظیم کنید.

Gol-mikhi-2.png
می‌توانید ابعاد تصویر را بر حسب پبکسل تنظیم کنید.

[[تصویر:Gol-mikhi-2.png|چپ|قاب]] با کمک تنظیم «قاب» می‌توانید دور تصویر یک قاب ایجاد کنید.

Gol-mikhi-2.png
با کمک تنظیم «قاب» می‌توانید دور تصویر یک قاب ایجاد کنید.

[[تصویر:Gol-mikhi-2.png|چپ|قاب|گل میخی با زمینه سفید]] به علاوه می‌توانید توضیح مختصری را نیز در پایین قاب اضافه کنید.

گل میخی با زمینه سفید
به علاوه می‌توانید توضیح مختصری را نیز در پایین قاب اضافه کنید.

[[تصویر:Gol-mikhi-2.png|بندانگشتی|60px|چپ|گل میخی]] اگر تصویر شما فقط یک نمونه کوچک (thumbnail) از تصویر اصلی است می‌توانید با دستور «بندانگشتی» آن را مشخص کنید.

توجه داشته باشید که اگر تصویر اصلی بزرگ باشد، صرف استفاده از تنظیم «بندانگشتی» بدون اضافه کردن هیچ ابعادی بر حسب پیکسل، باعث می‌شود که ویکی‌پدیا به طور اتوماتیک عکس را طوری کوچک کند که پهنای افقی آن ۱۸۰ پیکسل باشد.

گل میخی
اگر تصویر شما فقط یک نمونه کوچک (thumbnail) از تصویر اصلی است می‌توانید با دستور «بندانگشتی» آن را مشخص کنید.

نکته مهم در استفاده از تنظیمات مختلف آن است که حتماً باید نام تصویر بلافاصله بعد از عبارت [[تصویر: بیاید، و توضیحات تصویر آخرین تنظیم وارد شده باشد (و درست قبل از ]] بیاید.

آزمایش

هر چه را که آموخته‌اید در صفحه تمرین این صفحه بیازمایید.

خودآموز را ادامه دهید.

جستارهای وابسته

ابزارهای شخصی
گویش‌ها
فضاهای نام
عملکردها
گشتن
چاپ/برون‌ریزی
جعبه‌ابزار
زبان‌های دیگر