قیصرق

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از قیصرق (سراب))
قیصرق
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانآذربایجان شرقی
شهرستانسراب
بخشمهربان
دهستاناردلان
قیصرق بر ایران واقع شده‌است
قیصرق
۳۸°۰۳′۵۳″شمالی ۴۷°۱۳′۰۸″شرقی / ۳۸٫۰۶۴۷°شمالی ۴۷٫۲۱۸۹°شرقی / 38.0647; 47.2189
مردم
جمعیت۲۱۵۵ نفر (سرشماری ۹۵)
اطلاعات روستایی
کد آماری۰۳۰۱۲۷
پیش‌شمارهٔ تلفن۰414313

قیصرق یا قیصریه یکی از روستاهای شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی ایران است. این روستا در بخش مهربان قرار دارد. رود چکی چای که شاخه ای از رود آجی چای می‌باشد

بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۲٬۲۷۳ نفر (۵۳۹ خانوار) بوده‌است.[۱] سد قیصرق : سدی خاکی دورتر از روستا است که در طی سال های اخیر چندین نفر درآن غرق شده اند این سد فاقد غریق نجات است و احتمال غرق شدن در آن بسیار زیاد بوده است.

موقعیت جغرافیایی[ویرایش]

قیصریه از لحاظ موقعیت جغرافیایی در ۳۷۲۵٫۸۱۸ مدار شمالی و ۱۲۲۰۵٫۳۶ مدارغربی جای دارد. فاصله از شهر مهربان۱۰ کیلومتر و مساحت روستا ۷۷۷٫۸ متر مربع است.

آب و هوا[ویرایش]

روستا از نظر آب و هوایی در گروه اقلیم سرد قرار دارد که در تابستان دارای بارندگی کم است، بیشتر بارندگی‌ها از اواسط پاییز تا اواسط بهار اتفاق می‌افتد، میانگین سالیانه بارندگی در کل محدوده دهستان حدوداً ۳۶۰ میلی‌متر و از این نظر ماه‌های اردیبهشت با بارندگی ۱۰۳ میلی‌متر و مرداد با ۱/۰ میلی‌متر به ترتیب بیشترین و کمترین سهم را در ریزشهای منطقه به خود اختصاص می‌دهد روزهای یخبندان به‌طور متوسط در جریان سال، ۱۵۲ روز می‌باشد که ماه‌های بهمن با ۳۰ روز یخبندان و اردیبهشت با ۳ روز یخبندان بیشترین وکمترین روزهای یخبندان را به خود اختصاص می‌دهند. بیشترین دما ۳۶+ و کم‌ترین دما -۳۳ درجه زیر صفر در زمستان می‌باشد.

سد مخزنی[ویرایش]

سد مخزنی قیصرق از نوع خاکی، با هسته رسی و با طول تاج ۹۸۸ متر، ۲ و ۶ دهم‌میلیون متر مکعب ظرفیت دارد که. ۳۲۵ هکتار از اراضی پایاب سد تأمین می‌شود. برای ساخت آن حدود ۲۴ میلیارد ریال هزینه شده‌است.

محصولات[ویرایش]

محصولات کشاورزی این روستا شامل گندم،جو، باقلا، هویج، پیاز. گوجه فرنگی تره‌بار، سیب انواع علوفه جات دامی و تولیدات صنایع دستی شامل فرش و گلیم دست‌باف وسایر منسوجات سنتی است.

آثار باستانی[ویرایش]

تپه باستانی دیک

پانویس[ویرایش]

  1. «درگاه ملی آمار». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۸ آوریل ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۸ ژوئن ۲۰۰۸.

منابع[ویرایش]

پیوند به بیرون[ویرایش]

موقعیت در نقشه گوگل